Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ako sa po rozvode dostať opäť do formy? Mladú americkú spisovateľku Diane Laneovú pozve priateľka na desať dní do slnečného Talianska, aby sa rozptýlila. Toskánska krajina a jej obyvatelia ju očaria natoľko, že sa tam rozhodne kúpiť schátranú vilu. Začína sa dobrodružstvo, ktoré zmení jej život a naplní ho neočakávaným prekvapením, priateľstvom a láskou. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (117)

Marsik 

všetky recenzie používateľa

Zejména ti, kteří mají rádi cestování, anebo ženy, které sní o žití v nějaké romantické destinaci, si přijdou na své. Mě se týká spíše první případ, takže se mi pohledy na Toskánsko moc líbily. Film jako takový byl pěkně natočen a CZ dabing, zejména paní Zlata Adamovská, tomu dodaly super šmrnc. Diane Lane válela, ostatně jako mnohdy. Pěkný film. 77% (with J.) ()

Brouk 

všetky recenzie používateľa

Romantika na pokraji kýče podepřená barevnou koláží Toskánska. Chyb a hluchých míst včetně stylistických „vykrádaček některých postav“ je v tomhle filmu dost. Otázka je: „je to podstatné a jak je to ale důležité, aby to mělo hlavu a patu?“ Myslím, že hlavní smysl tohohle filmu je zastavit každodenní pachtění za něčím a nechat se unášet někam, kde se zastavil čas, kde dobro vítězí nad zlem a kde není místo na: možná,snad, kdyby, asi atd., ale na ano a na ne (jak jednoduché!) a pokud se to navíc odehrává v malebném Toskánsku, kde je „okupováno“ 99% všech vinic něčím tak úchvatným a vyjímečným, jako je Sangiovese a zadíváte se do očí Diany Lane wow A ještě jedno plus film má.. bravurního, dokonalého Vincenta Riottu jako pana Martiniho. :-) .. 70% ()

Reklama

tančísvlky 

všetky recenzie používateľa

Prekvapenie , ale určite milé. Chviľku sa to tvárilo ako ďalšie neskutočné a obvyklé používané klišé. Lenže , všetko je inak . Diane Lane je pani herečka a využila maximálne svoje zbrane , ktoré vlastní . Vlastne jej všetko veríte , režíserka sa umne vyhla všetkým nástrahám . A emócie sú tu na každom rohu. Aj menšie postavičky majú náboj . / vloženie poľských pracovníkov / Zbytočne sa tu neunavuje vysvetlovaním , skrátka život ako sa patrí so všetkým plus a mínus . Pekný film , skôr taký britský so srdiečkom a takmer za päť hviezdičiek ... ()

liberita 

všetky recenzie používateľa

Mám rada filmy, po ktorých pozretí mi zostane príjemný pocit a Pod toskánskym slnkom je presne takým hrejivým zážitkom, zanechávajúcim úsmev na tvári. Pôsobí síce aj trochu rozprávkovo, ale to je niečo, čo sa filmu dá odpustiť. Diane Lane je vo svojej úlohe absolútne očarujúca a nečudujem sa, že jej vyniesla viaceré nominácie a ocenenia. Veľký priestor patrí vo filme ale aj nádherným talianskym scenériam lákajúcim na dovolenku, prastarej vile plnej tajomných zákutí, priateľským miestnym obyvateľom ako aj trojici pôvodne rezervovaných Poliakov. ()

ajuska 

všetky recenzie používateľa

Ano, prosluněné Toskánsko je nádherné, ale to nic nemění na faktu, že tento film naprosto postrádá zajímavější děj, něco, co by ho táhlo kupředu. Je to sice vskutku taková příjemná pohodovka, ale já se zkrátka po většinu času nudila, italské charaktery mě moc neupoutaly a drobné epizodní zápletky s klasickými motivy nevzbuzovaly pozornost. I když k nějaké domácí práci, třeba takovému žehlení, by to byla ideální kulisa. ()

Galéria (61)

Zaujímavosti (13)

  • Několikrát se ve filmu objevila i fontána v Cortoně. Mimo jiné v ní scénu z Felliniho filmu Dolce Vita zahraje výstřední Katherine (Lindsay Duncan). Ve filmu je fontána umístěna na Piazza Luca Signorelli. Ve skutečnosti však na tomto místě žádná fontána nikdy nestála. Filmová fontána byla zhotovena pouze pro účely natáčení ze dřeva a sádry. (Tonula)
  • Scéna, kdy Frances (Diane Lane) píše pohlednici pro matku Rodneyho, se odehrává v Cortoně na Piazza della Republica, tak jako většina scén z tohoto města. Natočení filmu v Cortoně silně ovlivnilo návštěvnost města turisty z USA. (Tonula)
  • Oltáříček na kamenné zdi naproti domu hlavní hrdinky, kam nosí starý muž pravidelně květiny, byl zhotoven pouze pro účely natáčení. Po dotočení filmu byl odstraněn. (Tonula)

Reklama

Reklama