Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V zájmu zamezení vyvražďování slonů ve střední Africe se obrací idealistický ochránce přírody Morel (Trevor Howard) s peticí na francouzskou koloniální správu. Guvernér však jeho aktivity přijme s výsměchem. Z mírumilovného samotáře se tak stane takřka fanatický bojovník, který se začíná dopouštět i násilností... Podle románu Romaina Garyho. (Pohrobek)

(viac)

Zaujímavosti (5)

  • Podľa biografie Johna Hustona, Darryl F. Zanuck trval na tom, aby hlavnú ženskú postavu hrala Juliette Greco, lebo bola jeho milenkou. Podľa Hustona bol tento vzťah jednostranný, Greco nebola do magnáta zamilovaná a on urobil všetko, o čo ho požiadala. (Dale)
  • Strašné horúčavy a choroby si vyžiadali daň na obsadení a filmárskom štábe. 130 ľudí malo 920 rôznych príznakov chorôb počas filmovania. (Dale)
  • Tak ako počas natáčania Africkej kráľovnej (1951), aj počas natáčania tohto filmu takmer všetci zúčastnení ochoreli na dyzentériu, okrem Johna Hustona a Errola Flynna, ktorých ochránil alkohol, ktorý vo väčšom množstve konzumovali. (Dale)
  • Alkoholizmus Errola Flynna bol veľkým problémom počas natáčania a často kvôli tomu vznikali konflikty medzi ním a Johnom Hustonom. Raz vyprovokoval Hustona k bitke. Flynn bol bývalý amatérsky boxer, no Huston ako bývalý profesionálny boxer odrovnal Flynna jediným úderom. (Dale)

Reklama

Reklama