Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Veterinář zaměstnaný v zoologické zahradě se zaplete do děsivého dobrodružství, neboť mu je svěřeno vedení akce, při které má být polapen krvelačný lev, ohrožující pokojné obyvatele Amsterdamu. (Film+)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (31)

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Už je to pár rokov, čo sa po holandských strechách preháňal perfektný hororový Mikuláš a odvtedy sa jeho tvorca Dick Maas nejako neozýval. Potešilo ma, že jeho malý návrat je opäť vydarený a spomínanému "Sint" aj tak-trochu podobný, keďže tentokrát sa prišiel do amsterdamských ulíc popreháňať lev a žiadny maznáčik to veru nebude. Režisér tu pracoval nielen s (tradične) rozpočtovým obmedzením, no navyše bol zväzovaný aj nariadeniami kvôli zvieratám, zoo a pod., takže som rád, že aj keď vraždiaci lev nie je živý, našťastie to nie je iba rýchle CGI, ale aj kvalitná animatronika. Film vyzerá celkovo dobre, nenudí, má úsmevne pojaté postavy, pekné prostredie... v podstate animal-horror na úrovni, ktorý sa však natoľko cieľavedome neberie vážne, až ho to miestami trochu degraduje. ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Filmu prospívá, že nemá ambici brát se vážně, takže neschopnost mnoha zúčastněných i genialita šelmy nepůsobí jako pěst na oko a najde se i prostor pro nějaký ten povedený vtípek či absurdní postavu. Potěšilo i celkem kvalitní gore, přičemž lev si tu vůbec nebere servítky a ukusuje všechno, co se ukousnout dá. A povedl se i casting. Co se animace týče, tak omezený rozpočet byl hodně znát, ale Maasovi se z toho nakonec povedlo udělat přednost. Já se bavil. 75% ()

Reklama

raimi 

všetky recenzie používateľa

Dick Maas to má úplně v paži. Opět využije Amsterdam jako nádhernou kulisu pro jeho střelený vyprávěnky, opět potěší oko pěkným vizuálem, a tentokrát zaujme i nad poměry velkorysou akcí a předimenzovaným gore. Zároveň je film od filmu odvázanější, takový množství černočerného humoru jako tady, to se jen tak nevidí. Nic mu není svatý, dělá si prdel ze všeho, co mu přijde pod ruku, a že by se u toho zatěžoval nějakým dobrým vkusem, to ho ani ve snu nenapadne. A jde mu to pěkně od ruky, i když je film krapet delší, tak nenudí a je velice zábavnej. Ten fenomenální úspěch v Číně tvůrcům přeju. ()

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Opäť film, pri ktorom má divák pocit, že inteligencia zvieraťa je väčšia ako všetkých zúčastnených. Tuposť tohto filmu niekedy až bila do očí. Najmä keď ho hlavní hrdinovia nedokázali trafiť ani z metrovej vzdialenosti. Takže ten odľahčený spôsob tomu aj celkom sedel, keďže som mal pocit, že si film robí srandu sám zo seba. Nakrútené je to pekne, levík pobehujúci po uliciach či autobusoch zaujať dokáže - najmä keď nemá problém odhryznúť chlapíkovi hlavu na jeden šup. Dokonca aj všetky tie rozporcované mŕtvoly majú svoj pôvab. Ak by som to však mal brať ako horor, museli by tvorcovia pridať viac brutality, a ak by som to mal brať ako komédiu, muselo by to omnoho viac vtipné. Za najväčší problém však považujem to, že na celkovú stopáž 108 minút je tam tých scénok s levom žalostne málo (zmení sa to až v záverečnej polhodine), a navyše je to až prehnane urozprávaný film, čo rozhodne neobľubujem. Režisér sa hanbiť nemusí, ale jeho Sint sa mi páčil viac. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

"Počítačový" kráľ zvierat pobehuje po uliciach Veľkého Opátskeho, aby zožral tých hlúpejších, lebo tí čo majú aspoň štipku rozumu, sú policajti :) Odľahčená forma (čo neviem či bolo úmyslom), mne osobne nijak nevadila. Ubehla dlhšia doba, čo človek spatril nejaký ten "animal horor", a tak - pre tento krát - budem skromnejší, i napriek tomu, že si myslím, že tých gore scén počas útokov, mohlo byť rapídne viac. Co však náramne potešilo, bol fakt, že si "oný", domáci maznáčik, nijak nevyberal a prehĺtal všetko, čo mu prišlo do cesty, vrátane "štvorkárov" na "ZéEške". Dalo sa .. ()

Galéria (11)

Reklama

Reklama