Reklama

Reklama

Série(21) / Epizódy(204)

Obsahy(1)

Tento seriál nabízí mnoho témat k zamyšlení, protože nám představuje čtyři rodiny žijící v různých koutech Aljašky, seznamuje nás s jejich všedními životy a každodenními zkouškami. Rodiny se snaží zvítězit nad dlouhou, temnou a mrazivou zimou v krutých končinách, kde teplota pravidelně klesá pod extrémních -62 stupňů Celsia a lidské údy tuhnou během několika minut. V nelítostných povětrnostních podmínkách, uprostřed bojů o hubené zdroje a zápasů s nebezpečnými lidožroutskými šelmami je hlavní otázkou každého dne otázka přežití. (TV Spektrum)

(viac)

Recenzie používateľa Marze k tomuto seriálu (116)

Život v sevření mrazu (2013) 

Shledl jsem vetsinu dilu. Serial tezi hlavne z toho, ze  Yukonu je dvakrat vetsi nez Velka Britanie, ale zije zde jen 45 tisic obyvatel. Zivot zde je poradna drina. Jsou to life houzevnati a sobestacni. Muzete sledovat steategie preziti ,zajmy a pracovni cinnosti postav. ()

End of the Road (2013) (S01E01) 

Dozvíte se že nejchutnější část z karibu je jazyk, to ví každý v přírodě. ()

Hunt, Barter and Steal (2013) (S01E02) 

"Nekdy si myslite ze jste lovec, ale ve skutecnosti jste korist" rika mistni obyvatel o jedne z poslednich divocin, kam se homo economicus jeste nerozsoulozil. Dej se odehrava na podzim, kdy zacina lovecka sezona. Kdo neulovi soba, nebo karibu, musi rybarit. Kdo zde neni sobestacny a neudrzi se tu. Chlapek ulovil lipana, coz je mimoradne chutna ryba. ()

Winter's Edge (2013) (S01E03) 

V dilu jsou krasne vyhledy do krajiny. Slecna masherka ma jen jednoho vudciho psa a z ostatnich pripada v uvahu jen jedna samice. Nenecha si od tech samcu blbcu za ni nic libit. Lovec ulovil z blizkosti soba. Rozporcovani na miste trva ctyri hodiny a pri tom se musi davat pozor, neblizi-li se grizlli. Lovec rika, ze minule se plazil az k nemu. "Nas pach, pach vnitrnosti, hezky den a mirny vitr je pro nej velke lakadlo". A dalsi lovec chyta ryby pro rodinu a pratele a az jezero zamrzne, bude klast pasti. Nevedel jsem, ze se musi obcas vyvarovat,protoze zdejsi zvirata jsou chytra a ucitila by chycene zvire. ()

Wolf at the Door (2013) (S01E04) 

Lov sobu bezvladne kazdy, musite znat vegetaci , teren, umet stopovat. Ale i kdyz mate nejlepsi vybaveni a znalosti, nemusi se lov podarit. Zdejsi zivot je plny prace. "Kdyz v sobe mate spravnou energii a respekt k okoli, tak tady muzete prezit" rika osadnik. Dalsi lovi bobry,ktere dava do pasti. "Kontrolovat jestli se neco chytlo to pasti je vzrusujici. Ani si te navnady nevsimli" rika. A pokracuje v hororovem vypraveni, kdy se vam muze neopatrnosti chytnout ruka do pasti a ta druha ji ani nahodou nevyprosti. ()

There Be Monsters (2013) (S01E06) 

Traper potrebuje pres padesat stromu na vystavbu svych obydli.Sue musela po tydnech volani zit ve tme kvuli poruse generatoru. ()

Cold, Dark and Alone (2013) (S01E07) 

Panuje hlad, ale par ulovil na druhy pokus v noci mnika a dalsi traper nejakeho savce. ()

Hunt or Be Hunted (2013) (S02E01) 

Dva chlapci se potkali ve Svycarsku, zjistili,ze maji radi atmosferu Yukonu na uzemi grizleyho a traperstvi a vyrazili spolu. Hory jsou zde pekne. V druhe dejove lince zde v arktide ma rodina novy zacatek. ()

The Meltdown (2013) (S02E02) 

Dil nese v cestine jiny nazev Zpecetit dohodu a venuje se mlademu paru, jehoz snem bylo preastehovat se daleko od civilizace se svymi psi, coz se jim uz sedm mesicu dari a buduji sve hnizdo. "Od rana jsme nechytili zadne ryby,tak nalada byla divna" rika muz. Dalsi dejova linka se venuje tradicni inuitske rodine, ktera vyuziva trojici bobule,maso, ryby. Hlavne lov tulenu. ()

The Mess of Success (2013) (S02E03) 

Pokud zde chcete zit, musitesi to zaridit sami. ()

Hungry Country (2013) (S02E04) 

Prekvapilo me, ze mistni slecna rika, ze tu neni vrcholovy predator a nenosi zbran. Mozna mysli "bacily", ktere jsou nasim vrcholovym predatorem. "Zivot zde je tvrda prace" Rika zkuseny traper a obava se, ze puskou losa jen zranil a on muze zautocit a zabit ho. Losi maji az 350 kilo. "Maso musite zabalit rychle, jinak se prijde podivat grizzli. Medvedum nechavame vnitrnosti a kosti" rika. ()

No Time to Lose (2013) (S02E05) 

Dil se odehrava v minus 43 stupnu a vsichni se hlavne boji, aby se nezranili. Vozi naklady dreva a veceri z okolnich zvirat na dost velke vzdalenosti. ()

Long Road Home (2013) (S02E06) 

Tvrzeni ze po rozmrazeni je ryba stejne chutna neverim. ()

Winter's Warning (2014) (S03E01) 

Pani zije sama s partou 80 grizlyu na 15 km. Jeden si na ni pred peti lety pockal ze zalohy a malem prokousl lebku a jak ji tahl, vykloubil ramena. Nyni porada trestnou vypravu,aby se zbavila strachu. Reka kvuli zmene klimatu uz tri mesice nezamrzla. Myslim je na globalnim oteplovani vydela hlavne Rusko, protoze se na Sibir pry posune o 300 km na sever pestovani brambor a obili. ()

Deadly Grounds (2014) (S03E02) 

V krajine se to hemzi medvedy, kteri se poziraji navzajem. Seznamite se s technikou lovu losu, koz apod. ()

Calling the Wild (2014) (S03E04) 

Traper vysekava motorovku 1,5 km dlouhou cestu pres smrky a brizy k jezeru. V dalsi dejove lince bere matka svou dceru Carol naucit tradicni zpusob lovu sobu. A traperka zije sama uprostred divociny jen s prirodou. ()

Fire and Ice (2014) (S03E05) 

"Musite toho tady moc umet. Znam tu lidi, co to sem prijeli jenom zkusit a ted uz jsou po smrti. Je to tu velka divocina" charakterizuje prostredi Aljasky mistni obyvatel. "Nikdy nevim, jestli se sem neco neplizi. Selmy se pohybuji vetsinou v noci." rika Sue a ukazuje svou prehlidku zbrani. Presla z obrane taktiky na utocne hajeni sveho pozemku. Ar10 vypada jako male delo. "Je urcena pouze pro situace, kdy ma jeden nebo druhy zemrit" dodava. Vse jisti jeji basebolova palka. ()

Return to the Wild (2014) (S03E07) 

Historka kdy medved se traperovi propadl strechou do obyvaku je dost desiva. ()

No Mercy (2014) (S03E08) 

Drsne podminky. Je 36 stupnu pod nulou , chlapek vyrubal diru v ledu na jezere ,aby nemusel kazdy den rozpoustet snih metr hlubokou. Na nastroj mu splouchla voda a odtrhlo mu to cast rukavice. V zaveru potesi zenskou cast publika ukazka sprchy v Arktide.Venku pod horkou vodou v minus triceti. Zaver potesi damskou cast publika pri ukazce sprchovani chlapka v Arktide venku pod horkou vodou v minus triceti. ()

Breaking Point (2014) (S03E09) 

Ztravit zimu na Aljasce je opravdu uzitecne k nauceni se toho, co v zivota opravdu potrebujete ,kdyz prijde krize, black out apod. ()

Reklama

Reklama