Reklama

Reklama

American Horror Story

(seriál)
  • USA American Horror Story (viac)
Trailer
USA, (2011–2024), 100 h 14 min (Minutáž: 34–74 min)

Predloha:

Ryan Murphy (kniha), Brad Falchuk (kniha), Danielle Vega (kniha)

Hrajú:

Sarah Paulson, Evan Peters, Lily Rabe, Jessica Lange, Denis O'Hare, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Adina Porter (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(12) / Epizódy(132)

Obsahy(1)

Seriál American Horror Story je, jak už název napovídá, hororovým seriálem. American Horror Story však není ledajaký seriál. Má tu zvláštnost, že každá série má stejné herce, ale úplně jiný příběh. Seriál nás zavede do strašidelného domu, psychiatrické léčebny, spolku čarodějnic v New Orleans, do panoptika, do tajemného hotelu a do Ameriky pod velením Donalda Trumpa. Těšte se. Budete se bát! (Bull)

(viac)

Recenzie používateľa muti k tomuto seriálu (4)

American Horror Story (2011) 

Ako celkovú sériu nemožno hodnotiť nižšie ako za plný počet. Každý season je ultimatny vo svojom žánri a prináša absolútny súhrn k danej téme. Tenká červená niť sa tiahne cez všetky série ()

Murder House (2011) (S01) 

hodnotenie po prvej polke prvej sezony - perfektny zaciatok a zoznamenie sa s hlavnymi postavami, plus sdalsimi pribudajucimi. zahadne bytosti dostavaju postupne priestor a my sa dozvedame co vsetko sa dialo v Murder House. zda sa, ze tam bude viac duchov ako v Conjuring, takze rodinka bude mat co robit. krasne vyvrcholenie prvych konfliktiv v halloweensku noc. nechapem ale ako americania v serialy nevedia ze mrtvi sa podla tradicie vracaju; kiez by si na to spomenuli. paci sa mi celkovo strasidelna atmosfera v serialy, obcasne lakacky, aj ked miestami predvidatelne. v porovnani s takym Conjuring ponuka Murder House ovela dlhsi a rozvinutejsi pribeh, taky po ktorom som vzdy tuzil - aby siel pribeh dalej aj po titulkach. v tomto je ducharsky serial ozaj vynikajuci a zatial uplne predcil moje ocakavania. druha polka bola uz spabsia, duchovia v tomto serialy su prakticky nezastavitelni a mozu si robit vo svete zivych cokolvek, co je tazko uveritelne a sluzi to len aby serial fungoval. stale je to ale lepsi nadpriemer, celkovo hodnotim prvu seriu na 4,5........... 2. séria Asylum: bol som velmi zvedavy na ospevovanu druhu seriu, ktora je musim povedat super. nebola uz ale hororovo ladena, skor thrillerovo. potesili ma rovnaki herci ako v 1. casti, rad som ich uvidel v inych roliach. ze sa v madhouse zacal pohybovat necisty duch som este rozchodil, ale ti mimozemstania boli hodne off-topic a prisli mi tam dost samoucelni, nieco v zmysle "a preco nie". pribeh a postavy ale stale super, samozrejme aj staleznejuci singel Dominique Dominique ()

Roanoke (2016) (S06) 

Roanoke ma celkom iny charaker ako predosle serie AHS. prva polovica serie je akoby sfilmovanie skutocnych udalosti pretkana pokecom "skutocnych osob" rozpravajucich o svochich zazitkoch. tato cast bola super, no skoda ze len pat casti. druha polka je nieco na styl Blair Witch alebo Freddy's New Nightmare (Nová noční můra). Tu sa serial tvari ze ide robit "Big Brother" pokracovanie uspesnej serie Roanoke, kde do domu nainstaluju kamery a v dome nechaju pocas kritickeho obdobia Blood Moon aj hercov aj "skutocne postavy". Reziser v spolupraci s technikom pre specialne efekty na vsetkych nechaju pripravit rozne pasce, ktore navodia autentickost pribehu z Roanoke. Cize ma ist akoze o druhu seriu Return to Roanoke. Avsak legendy su skutocne a nastane peklo. Zaverecne casti ukazuju uz akoby zakulisne sceny, ktore su len dokruthou celej serie - do domu prichadzaju rozne skupiny nadsencov zo socialnych sieti a lovci duchov, aby odhalili skutocnost. priznam sa, ze tato druha cast uz nebola taka zazivna, ale mozno pre vymleych amikov to bolo top, ked uz nevedia rozlisit skutocnost od filmu :) ale ako fanuskovi Blair Witch ma aj tato druha cast "Lost Footage" nieco do seba. Osobne sa mi paci obsadenie hercov a ich "skutocne postavy", ktore ozaj bojuju o zivot. do tejto seriei boli zakomponovani aj klasicki vidlaci, ktori subezne masakruju zvedavych navstevnikov. ()

Apocalypse (2018) (S08) 

Na jednej strane škoda že sa celá téma zvrhla na Coven 2, na druhej strane je fajn vidieť prepojenie príbehov z predošlých sérii ()

Súvisiace novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (viac)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (viac)

Netflix ulovil Ryana Murphyho

Netflix ulovil Ryana Murphyho

16.02.2018

Jméno Ryan Murphy vám možná nic neříká, určitě ale znáte Plastickou chirurgii s. r. o., Glee, American Horror Story nebo American Crime Story. Ano, tyhle seriálové hity pochází z Murphyho hlavy. A… (viac)

Reklama

Reklama