Reklama

Reklama

Za sklom

(seriál)
  • Česko Za sklem
Trailer
Slovensko, (2016–2019), 25 h 56 min (Minutáž: 54–64 min)

Kamera:

Martin Rau

Hrajú:

Ján Koleník, Tomáš Maštalír, Juraj Loj, Kamila Magálová, Milan Ondrík, Rebeka Poláková, Jiří Bartoška, Ľuboš Kostelný, Adam Jančina, Jaroslav Mottl (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(26)

Obsahy(1)

Príbeh elitných policajtov Tibora Maxovského a Norberta Višvádera, ktorých boj za spravodlivosť nakoniec postaví proti sebe. Po brutálnej vražde kolegu sľubujú vdove, že nájdu a usvedčia jeho vrahov. Vyšetrovanie postupne odhaľuje pozadie organizovaného zločinu, ktorý siaha od drog, cez pašovanie utečencov až k únosom a vraždám. Snahu elitných policajtov usvedčiť páchateľov komplikujú neobmedzené financie a prepojenia organizovaného zločinu až na najvyššie miesta. Na začiatku je dôvera, no neskôr pravdu nahradí strach, zákon vystrieda sila a spravodlivosť je kúpená. Nie je jasné, kto stojí na strane zákona a kto nakoniec zradí. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie používateľa Autogram k tomuto seriálu (10)

Episode 1 (2019) (S03E01) 

Predchádzajúce série mi nejako unikli, ale do deja som sa rýchlo dostal, veď sme všetko počas minulých rokov sledovali v priamom prenose. Teda okrem tých dôverných rozhovorov na záchodoch alebo masáže krčnej chrbtice od Majky. Ani s menami a prezývkami sa tvorcovia veľmi nesrali, takže sú vo filme tak, ako sme zvyknutí. Obsadenie je výborné, nikto by nedal to Brucho tak ako Kramár, hlášky sú skvelé, takže plná spokojnosť. –––– Prosím ťa, koho zaujíma, čo napíšu? Tvojich voličov? –––– Pomáhať a chrániť. Našich ľudí. –––– Musíš mať na každého poriadnu špinu. Sedieť s nimi pekne pri stole, usmievať sa na nich, a popri tom ich všetkých držať pod stolom poriadne za gule. Iba tak to celé funguje, amigo! ()

Episode 2 (2019) (S03E02) 

Udalosti sa dostávajú do takého víru, až sa z toho točí hlava. V hlavnej úlohe spočiatku vyšetrovatelia, neskôr Voznerovci. –––– To ma vždy upokojí, keď mi niekto povie, že mu môžem veriť. –––– Všetci muži, ktori majú nejaké postavenie, nosia hodinky. –––– Asi každá generácia musí mať svojho Remiáša. –––– Aj zametanie stôp zanecháva stopy. –––– To prehrmí, uvidíš. Veď to bol iba novinár. ()

Episode 3 (2019) (S03E03) 

Keď to vyšetrovanie čo i len trochu pripomínalo to vo filme, tak to muselo byť strašné. To už nie je len marenie vyšetrovania, a čo vo filme nemohlo byť, sú zistenia z dnešných dní, že to všetko bolo oveľa horšie ako vo filme. Na štvrtú sériu budú mať dostatok materiálu. –––– Nič s nimi nepohne. Ani vražda. –––– Nedám mobil človeku, ktorý je v spojení s Voznerom. –––– Vyskakuje, brucho nenažrané! –––– Ako sa dá ukradnúť budova? – S dobrým sudcom sa dá! –––– Možno vytiahneme na úžerníka najskôr iné meno, ale nakoniec to budeš TY. ()

Episode 4 (2019) (S03E04) 

Tentoraz epizóda hlavne o vyšetrovateľoch a konečne tu vidno ich genialitu a trampoty, ako museli vymýšľať a improvizovať, aby dosiahli, že im prípad storočia nevezmú a neposunú k "našim" vyšetrovateľom, ktori by ho okamžite uhrali do autu. Na konci za všetko hovoria vytreštené oči novej ministerky vnútra, a to ešte nevedela, čo ju čaká neskôr. –––– A čo na to Charakter a Kapitán? –––– Moje metódy sú rýchle a účinné! –––– No, urobili si tam na východe guberniu ruského typu. ()

Episode 5 (2019) (S03E05) 

Dosť silná epizóda. Ministerka Kosatka si ju určite bude púšťať viackrát. Jej scéna s Kramárom je jedinečná, nikto sa nedokáže tak rozdrapovať, snáď len originál Voznera. Scény zúfalstva Kamily Makepeacovej sú tiez veľmi pôsobivé. Nakoniec sklapla klec. –––– Stačí dookola opakovať, že Vietnamci nás oklamali. –––– Ukradli nám štát. Nebudeme sa na to len tak pozerať! ()

Episode 6 (2019) (S03E06) 

Po vážnej epizóde trochu humoru a najsmiešnejší sú tí najvyššie. Neskôr už všetka sranda skončí, keď nastúpi vojna policajtov. –––– Všetko ide podľa plánu, o dva roky si znovu premiér. – ... Možno nie. Lepšie. Pôjdem na ústavný súd. – A budeš držať za gule úplne všetkých. Si génius. Mufti ti nesiaha ani po členky. –––– Tí ľudia majú až takú moc, že môžu skryť svoje zločiny za štátne tajomstvo? ()

Episode 7 (2019) (S03E07) 

Prečo mám ten pocit, že seriál nie je podľa skutočnosti, ale je presnejší ako skutočnosť? Akoby tvorcovia mali o niečo viac informácií ako verejnosť. Ak je to, naopak, len umelecká licencia, tak sa im to darí veľmi dobre. –––– Ako to, že má taký vplyv? Že sa ho všetci boja? Veď je to obyčajný... Flinstone! –––– Mám zatlačiť na Kosatku. Inak budú trezory spievať. Pavarotti z cely! –––– Vyhrám voľby a budem to sekať! Orbán bude len ticho závidieť. –––– Jednoducho, veci sa zmenili. Skutok sa stal, tak sa podľa toho zariaď! ()

Episode 8 (2019) (S03E08) 

Začiatok s telefonátom z väzenia, keď sa spomína srdcová kráľovná, cisár a nakoniec vyloženie veľmi silných kariet na stôl je priam väzenskou poéziou. Presun na východ a neustále vzájomné podozrievanie v tíme vyšetrovateľov prináša veľmi dusnú epizódu. ()

Episode 9 (2019) (S03E09) 

To dusno z vynášača uprostred vyšetrovacieho tímu je už neznesiteľné. Síce jeho striedavé odhaľovanie má zvláštny priebeh, ale ktovie, ako to mohlo byť. –––– Strana je za polčasom rozpadu. Voznera aj Vdovjakovú necháva Šéf napospas osudu. –––– Nech si to Fúzatý vyžerie. Bude to jeho odstupné. ()

Episode 10 (2019) (S03E10) 

Spočiatku to vyzerá ako poslabšia dokumentárna epizóda o úspešnom postupe vyšetrovania, ale nakoniec ma teda kľudom nenaplnila. Čo vyzeralo ako obrat k lepšiemu je iba obratom k tomu istému len v inom garde. Ako to už na Slovensku chodí desaťročia s výhľadom na ďalšie. –––– Kosatke narástli krídla? Daj pozor, aby si neodletela. To by sme ťa museli zavrieť do klietky. –––– To je presne ten typ. Hrabe, hrabe, hrabe, až kým nevyhrabe. Ten novinár musí skončiť. ()

Reklama

Reklama