Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odľahlá rybárska dedinka na Islande. Tínedžeri Thór a Christian zažívajú pamätné a veľmi turbulentné leto, počas ktorého sa jeden z nich pokúša získať dievča svojho srdca a druhý zisťuje, že jeho srdce bije len pre najlepšieho kamoša. Keď leto pomaly končí a vládu preberá drsná prírodná scenéria, obaja si uvedomujú, že bezstarostné detstvo končí a musia čeliť neúprosnému dospievaniu... „Kamenné srdce je môj osobný príbeh, ktorý som prežil v rybárskej dedinke. Je to miesto plné kontrastov, na ktorom deti objavujú nádheru a zároveň neuveriteľnú krutosť prírody aj ľudí." (Guðmundur Arnar Guðmundsson) (Art Film Fest)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (41)

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Islandská kinematografia vie byť dosť depresívna (teda aspoň z doterajších skúsenosti). Nebola to taká sentimentálna depresia, ale skôr typicky seversky chladná. To však bola zrejme najväčšia prednosť celého filmu, keďže zápletka bola prakticky dosť jednoduchá - no aj tak sa im to podarilo natiahnuť na dve hodiny, takže sa to miestami zbytočne vlieklo. Ale keď sa tak zamyslím, tak musím uznať, že film ako taký nebol vôbec na zahodenie a aj tá ústredná zápletka plná platonických lások ma svojim spôsobom bavila. Len to zdĺhavé spracovanie tomu akosi ublížilo, inak by som bol ochotný dať kľudne aj 4 hviezdy. ()

Siegmund 

všetky recenzie používateľa

Rozhodně zajímavý film. Jen kameraman by zasloužil těch pověstných pětadvacet, protože ve filmu je nespočet záběrů natáčených v takové tmě, že divák má co dělat, aby alespoň z děje pochopil, kde se děj odehrává a kdo asi je zrovna v záběru. Když si tak pročítám komentáře ostatních, tak jsem rád, že nejsem jediný, komu právě tyto záběry vadí. ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Chladný a depresívny film, po ktorom sa málokto bude chcieť vrátiť do doby svojej puberty. Problémy s nedostatočným ochplením, tajná masturbácia a pre niektorých aj poznanie, že sú homosexuálne orientovaní – nuž dokopy nič príjemné. Pozitívom je pekná, hoci tmavá príroda. Tlak mi dvihla len šikana, na druhej strane ten chlapec nebol najsympatickejší a žiadna chudinka. Celkovo sa snaží film pôsobiť artovo a vieryhodne, ako by šlo o bežný príbeh z malej dedinky. Ale nejde mi do hlavy, kde sa tu stratilo dobro. Dospelí tú všetci chlastajú alebo sa kurvia, mládež si robí navzájom zle, žiadna pozitívna postava neexistuje. Tak zlé to snáď na Islande ešte nebude. ()

jiri.twist 

všetky recenzie používateľa

Evidentně kvalitní film, o čemž hovoří i velmi slušná hodnocení nejen zde, ale i na jiných serverech. Film drsný i jemný, uvěřitelný a dostal se mi pod kůži. Zvláště bych chtěl ocenit herecké výkony nebo spíše i to, co z těch skorodospělců tvůrci "vyždímali". U Thora bych možná uvítal mladíčka o něco staršího, bylo to fyzicky ještě dítě, ale chápu, že výběr na Islandu není tak velký, když počet obyvatel celé země je menší, než Brno. ... 8977 ()

evulienka3 

všetky recenzie používateľa

Ako tu už niekto spomenul, Hjartasteinn je film o tom, že vyrastať v lone prírody, nemusí byť vždy výhrou. Esencia priam poetickej prirodzenosti a pocitovosti, plná strachu, utrpenia, bolesti ale hlavne lásky. Našťastie na konci takmer každého tunela bliká svetielko nádeje, len k nemu treba nájsť cestu a hlavne sa po tej ceste nenechať zvalcovať krutými skúškami života... ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (2)

  • Film se stal vítězem 24. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Praha – Febiofest, který se konal na jaře roku 2017. (petrsv)
  • Všetci detskí herci absolvovali pred natáčaním 8 mesačný herecký tréning. (dwdb)

Reklama

Reklama