Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý špičkový člen špeciálnych jednotiek Sam Decker (Dolph Lundgren) je dnes učiteľom na azda najtvrdšej strednej škole v Amerike. Jeho žiaci na jeho úsilie niečo ich naučiť, pre niečo ich nadchnúť a k niečomu ich inšpirovať reagujú apaticky, vedú medzi sebou tvrdé osobné spory, obchodujú s drogami... Sam už má toho pomaly, ale isto naozaj dosť, a tak sa rozhodne podať výpoveď. Ešte však musí naposledy dozrieť na najhorších previnilcov, ktorí dnes musia ostať po škole – nanešťastie sa však ukáže, že to bude pekelne drsný trest nielen pre študentov, pretože... Pretože v škole nie sú sami! Skupinke brutálnych zabijakov vedenej nemilosrdným sadistom Chesterom Lambom (Alex Karzis) sa totiž podarilo nepozorovane preniknúť do budovy. Zločinci, ktorí sú po zuby ozbrojení automatickými zbraňami a výbušninami, si v škole, ktorú mylne považovali za prázdnu, plánovali vybudovať nenápadnú základňu pre perfektne zorganizovaný zločin desaťročia. Keď si uvedomia nepríjemnú komplikáciu v podobe neželaných svedkov, bez zaváhania začnú po vystrašených tínedžeroch strieľať! A tak je zrazu namiesto množstva zvyčajných pravidiel dôležité už len jedno jediné – deti môžu, ba vlastne musia, dôverovať len a len Samovi, a to absolútne. A počet lekcií učebného plánu na tento deň sa taktiež zredukoval na jedinú podstatnú – prežiť! (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (131)

Jello Biafra 

všetky recenzie používateľa

Teroristi holdujúci punkovej móde tu spoločne s feťákom, ktorý mi pripomínal Leoša Mareša a jednou maďarskou čajou prepadnú strednú školu kde zostalo zopár študákov zatrest po škole. Dolph Lundgren ako učiteľ, (ktorý bol samozrejme v minulosti príslušník špeciálnych jednotiek) začne tieto decká motivovať, aby spoločne vytiahli do boja. Zdá sa vám ten námet ako klasický béčkový humus? Áno je to tak. Akcia žiadna, len hromada banalít a nezmyslov ktoré sú akurát k smiechu. Nechce sa mi veriť že toto natočil režisér slávneho filmu Entity. ()

dainio odpad!

všetky recenzie používateľa

To byl ale zase pořádný shit ! Trapné "céčko", u kterého nevíte, jestli se máte smát nebo plakat nad ubohostí. Dolph je sice herec, který většinu filmů dělá pro videa, ale i toto mi na něj přišlo moc. V celém snímku je taková řada nelogičností a trapných krkolomností, že by pro to nestačil ani formát A5. Již hlavní záporák "nemá chybu". Hláškuje ultra-debilní kidy, divně se pitvoří, neustále se cucá s ženskou, která jakoby vypadla z nějaké sci-fi porno-parodie. Grimasí se jako nějaký zoufalý klaun bez angažmá. Jeho parťáci = nemají konkurenci. Pořád jen střílí a střílí. Ale, že by někoho zasáhli, to teda ne. Všechno neživé, trefí - lidský terč nikoli -- a to dokonce ani z jednoho metru. Panečku, to jsou "bandité". Nemluvě o tom, že mají neustále plné zásobníky. Velká otřesnost. Korunu celému filmu dávají poškoláci. Zvláště synek na vozíčku, který je nejdrsnější ze všech. Jak už zde bylo zmíněno, tak honička po škole, kdy se prohání elektrický vozík vs. chopper, se jen tak nevidí. Řekl bych, že se to musí zapsat do historie nejvíc trapných scén v dějinách filmu, jako takového. Připočtěte si nesmyslné zpomalené záběry (neznám jejich účel), urážku herectví jako celku, mega-ubohé hlášky a happy end po americku. ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to priemerný akčný film s Dolphom Lundgrenom, ktorý patrí medzi jeho najhoršie filmy. Má celkom dobrý príbeh o učiteľovi, bývalom vojakovi, ktorý stráži študentov v noci po škole, ale školu obsadí skupina zločincov a tak učiteľ musí zachrániť celú situáciu. So spracovaním ale nie som vôbec spokojný, ani neviem, či ešte mohlo byť horšie. Hlavným záporom je, že protivníkov je tu veľmi málo a navyše to sú maximálni amatéri, ktorí sú len na smiech. V iných Lundgrenových filmoch by Lundgrenovi na ich zneškodnenie stačila jedna kratšia akčná scéna, ale tu má s nimi problémy celý film. Ale zase nemôžem povedať, že by som sa nudil, niekedy je to predsa len slušná zábava. Akcie tu nie je málo, ale je veľmi slabá. Väčšinou sa jedná o prestrelky, kde hlavne záporáci vystrieľajú desiatky nábojov, často strieľajú na nekrytý cieľ a samozrejme nikoho netrafia. A väčšina akcie, ktorú predvedie Lundgren zase pôsobí, ako z nejakej detskej relácie, kedže väčšinu času je schopný tak maximálne popáliť protivníkovu ruku alebo si zvariť pohyblivý pancierový kryt. A tak ked´ už konečne vezme samopal a protivníka nekompromisne rozstrieľa alebo druhého ručne porazí, čo by v iných filmoch ani nestálo za pozornosť, tak tu je to zážitok. Herecké obsadenie samozrejme ani nestojí za reč, poteší iba Lundgren, ktorý je stále ten správny akčný hrdina, len sa tu prakticky nemôže akčne prejaviť a navyše sa musí väčšinu času starať o nudných teenagerov, z ktorých nezaujme nik a rovnako sú na tom aj záporáci, ale aspoň občas majú nejaký zábavný dialóg alebo hlášku. Réžia je tiež dosť slabá, ale aspoň technická stránka nie je najhoršia. V tomto filme je seriózne takmer všetko zle, ale film nenudí, miestami je to slušne zábavné a je tu Lundgren a preto aj priemerné hodnotenie. Objektívna kvalita filmu- 25%, film sa páči mne na 52%. ()

Testament odpad!

všetky recenzie používateľa

Původně jsem chtěl být schovívavější, ale tohle ti Dolphe, po tom "srdceryvném" závěru nedaruji. Krom toho, že školu přepadne parta absolutních nul, které by Lundgren normálně zlikvidoval během minuty a ne za cca 90minut, je film napěchován tolika nelogičnostmi, až se domnívám, že Furie to netočil zastřízliva. Aspoň jeden originální nápad oceňuji: když studenti zastaví odpočítávání bomby k výbuchu, tak se čas nezastaví na obligátním 0:01, ale 0:02. Kolik scénáristů muselo dát dohromady takovýhle geniální nápad?:-D ()

Acrobat odpad!

všetky recenzie používateľa

Antiherec Dolph v zúfalej snahe pretaviť svoj vojenský potenciál v boji proti tým najhorším, najtupším a najprehrávajúcejším zločincom v histórii kinematografie. JE nemožné pozerať ten film súvisle. Toľko agresie a zúfalstva prináša čo i len dialóg, beh, skrýša, streľba. Ako vravím je nad ľudské sily diváka vysvetliť si potrebu zobraziť 4-5-6 primitívnych zločincov ako niekoho kto má plán. Masaker na strednej škole je masakrom filmovej hniloby, grandióznej neschopnosti štábu, totálnej hereckej biede a škodným príbehom. Úplný blud. (videné 28.01.2020, Dajto archív) ()

Galéria (7)

Zaujímavosti (3)

  • Snímek byl nominován na cenu Directors Guild of Canada v kategorii nejlepší zvuk (Mark Beck, Jonas Kuhnemann a Wayne Swingle). (Terva)
  • Natáčalo sa od 15. júla do 12. augusta 2002 na strednej škole Sira Johna A. MacDonalda v meste Hamilton, Kanada. (m.a.t.o.)
  • Scenár bol napísaný už v roku 1993. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama