Reklama

Reklama

Nájemný vrah Dennis Hopper se zamiluje do své oběti Jodie Foster. Dá jí na vybranou. Buď zemře, nebo s ním odejde. Hlavní postavou je mladá sympatická umělkyně, malířka Anne Benton, která se nečekaně stane svědkem mafiánské vraždy a zavolá policii. To je okamžik, který navždy změní její osud. Sama se totiž stává terčem vražedného útoku, poté co na policejní stanici uvidí jednoho z mafiánů v uniformě a uteče. Když zločinci, kteří jsou jí v patách omylem zabijí jejího přítele Boba, rozhodnou se na likvidaci prchající dívky najmout profesionála. A tak Anne pronásleduje nejen policie, která potřebuje její svědectví, ale také nájemný zabiják. Jejich osudové setkání v Mexiku, kde se dívka pokoušela ukrýt, však dostane zcela nečekanou podobu, když se specialista na smrt do dívky zamiluje. Jasně jí dá najevo, že jsou jen dvě možnosti. Buď zemře, nebo bude žít, ale stane se jeho milenkou. Ač se Anne může rozhodnout, je zcela zřejmé, že na vybranou nemá. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Zaujímavosti (11)

  • Film v kinách totálne prepadol. Hopper sa ho vzdal a kino verzia mala v titulkoch uvedený pseudonym. O dva roky neskôr vydal o 18 minút dlhší režisérsky zostrih pod novým názvom. Tento bol prijatý kritikmi veľmi kladne, považuje sa za celkové zlepšenie po všetkých stránkach a zároveň za pravú režisérovu víziu daného filmového príbehu. (Real Tom Hardy)
  • Jodie Foster súhlasila s nahou scénou v sprche. Bolo jej povedané, že bude silne zostrihaná. V skutočnosti bola použitá ale takmer celá natočená stopáž. Foster to Hopperovi nikdy neodpustila. Títo dvaja mali počas natáčania na pľaci neustále konflikty, dokonca aj v prvý deň počas natáčania práve tejto scény. (Real Tom Hardy)
  • Filmovému štúdiu Vestron Pictures sa Hopperov pôvodný trojhodinový zostrih nepáčil. Bez jeho vedomia ho zostrihali. Ten bol tak naštvaný, že plánoval štúdio zažalovať. To však predtým stihlo zbankrotovať. (Real Tom Hardy)
  • Postava Anne (Foster) je čiastočne inšpirovaná skutočnou umelkyňou Jenny Holzer. (Real Tom Hardy)
  • Film sa neskôr v amerických televíziách vysielal pod názvom Backtrack. Toto je zároveň aj názov pre verziu režisérskeho zostrihu. (Real Tom Hardy)
  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie filmu prebiehalo predovšetkým v americkom štáte Nové Mexiko počas mája 1988. Taktiež sa natáčalo aj v mestách Los Angeles a Seattle. (Real Tom Hardy)
  • V tomto případě je Alan Smithee pseudonymem Dennise Hoppera. (Terva)
  • Existuje i tříhodinová verze filmu, ale nikdy nebyla veřejně vydána. (Terva)

Reklama

Reklama