Reklama

Reklama

Génius - Picasso

(séria)
  • Kanada Picasso
USA, 2018, 8 h 4 min (Minutáž: 43–51 min)

Tvorcovia:

Kenneth Biller

Hudba:

Lorne Balfe

Hrajú:

Antonio Banderas, Clémence Poésy, Alex Rich, Samantha Colley, T.R. Knight, Aisling Franciosi, Bruno Paviot, Seth Gabel, Stéphane Caillard, Poppy Delevingne (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(10)

Obsahy(1)

Pablo Picasso bol jedným z najinventívnejších a najvýznamnejších maliarov 20. storočia. Okrem toho, že maľoval, bol tiež sochárom, grafikom, keramikárom a dokonca i scénografom. Stal sa jedným zo zakladateľov významného avantgardného umeleckého hnutia nazývaného kubizmus. Za svoj život vytvoril tisícky výtvarných diel. Seriál spoločnosti National Geografic, sa venuje jeho životu v dvoch základných dejových líniách, ktoré sa prekrývajú. Prvú časovú líniu tvorí jeho detstvo, mladosť, štúdium a začiatky jeho umeleckého pôsobenia. Druhú časová línia zobrazuje Picassa už ako známeho a úspešného maliara, ktorého stvárňuje svetoznámy španielsky herec Antonio Banderas. Okrem umeleckého pôsobenia Picassa, v ktorom sa oboznámime aj s pozadím vzniku jeho najznámejších diel, nazrieme aj do jeho búrlivého osobného života. (RTVS)

(viac)

Zaujímavosti (3)

  • 2. sezóna sa natáčala v Malage, Barcelone, Paríži a Budapešti. (Arsenal83)
  • Herec Antonio Banderas si kvůli ztvárnění role Pabla Picassa v seriálu musel oholit vlasy a obočí, aby mu na obličeji lépe držela maska s malířovým výrazným nosem a vystouplými kruhy pod očima. (raininface)

Reklama

Reklama