Reklama

Reklama

Epizódy(8)

Obsahy(1)

Osmidílná seriálová adaptace úspěšného stejnojmenného románu spisovatele Johna Greena se točí kolem dospívajícího chlapce Milese 'Válečka' Haltera (Charlie Plummer), který se ve snaze dospět k hlubšímu pochopení života přihlásí na internátní školu. Tam se zamiluje do Aljašky Youngové (Kristine Frosethová) a najde si partu věrných přátel. Po nečekané tragédii se však Miles a jeho nejbližší kamarádi snaží porozumět tomu, čím si museli projít. (HBO Europe)

(viac)

Recenzie používateľa Trevor k tomuto seriálu (9)

Hledání Aljašky (2019) 

Po seriály Daybreak druhý najhorší seriál, ktorý priniesol rok 2019. Je pravdou, že som nebol cieľovou skupinou, pre ktorú bol tento seriál určený, ale vytvoriť príbeh o teenageroch, ktorý riešia celosvetové problémy a majú jednoznačné názory na patriarchát je jedna vec, a počuť teenagerov ako sa bavia o tom kto z ktorého okna vykonával malú potrebu a kto sa ako na chate dovracal je realita, prípadne odrazom ich inteligencie môže byť aj to, keď Vám v noci prechádzajú popod okno a Vy musíte stopnúť svoje HBO či Netflix, pretože jediné čo počujete je melódia akejsi Seňority z mobilu vyspelej 16 ročnej feministky s IQ ešte nižším než je jej vek. Nudný príbeh s nudnými hercami ktorý vedú nudné rozhovory v nudnom prostredí. ()

Poslední slova slavných (2019) (E01) 

Miles Halter odchádza z Floridy na internátnu školu Culver Creek Academy v Alabame, kde spoznáva svojho nového spolubývajúceho Chipa Martina a jeho svojráznu kamarátku Alasku Youngovú...do ktorej sa pochopiteľne zamiluje na prvý pohľad, teda skôr dotyk. Feminizmus sa riešil v 56 sekunde seriálu, prvý černoch sa objavil v 1 minúte a 37 sekunde, šikana sa spomenula v 2 minúte a 45 sekunde a užívanie droh v 4 minúte 53 sekunde. Niežeby som to stopoval, ale tak nejako to bolo. Výstup Alasky pri tom, ako akože obsluhu na čerpacej stanici hravo presvedčí vďaka tomu, že pôsobí veľmi vzdelane, že je staršia a kúpi si pivko hned na začiatku predznamenal akej vekovej a intelektuálne nezrelej generácii seriál bude určený a v podstate ľutujem, že som ho začal pozerať, pretože čo raz začnem pozerať to zvyknem dokončiť a toto bude zrejme ešte väčšie trápenie ako seriál Nad ránom z produkcie Netflixu. Evidentne HBO aj Netflix točia rovnaké podobné liberálne blbosti a teenageri beztak radšej pozerajú seriál Dark. Tí vyspelejší.. ()

Ať vědí, že jsem něco řekl (2019) (E02) 

Miles sa ocitne pred školskou komisiou, pretože množstvo kanadských žartíkov, ktoré sa na škole vyskytli sa dá spojiť iba s ním, kvôli zabudnutému prívesku na kľúče...Feministka Alaska irituje čím ďalej tým viac, to je ako keď debatujete s vegánom a vegán už 2 minúty nepovie že sa zdravo stravuje a že je iba biopotraviny a ako separuje odpad, akoby to ostatný ľudia nerobili. Dokáže osloviť zrejme iba teenagerov, aj to iba dievčatá, inak je to romantická bieda. ()

Slona z té dálky netrefíš... (2019) (E03) 

Aljaška sa snaží dať dokopy Laru s Milesom a tak sa vyberú spolu na zápas školského basketbalového týmu, kde bývalý žiak školy obviní Aljašku z toho, že zo školy ich vyrazili kvôli nej, čo rozčúli najmä Chrisa...Najväčší bavič publika je afroameričan. Nie portoričan, číňan, inuita (eskimák) a už vôbec nie beloch. Jediný profesor, ktorý je na škole bližšie predstavený je afroameričan. Nie portoričan, číňan, kórejčan, inuita, Rus či nebodaj iný beloch. Toto je tak trápne, že človek zvažuje rozpozerať seriál Rodina Adamsovcov z roku 1964, keď ľudia neriešili blbosti štýlu otočme rasizmus proti všetkým ľuďom okrem černochov, zrušme patriarchát, všade vtlačme homosexuálov...človeka prejde chuť sledovať televíziu, nehovoriac o masívnej podpore všetkých stránok pre platené služby ako Netflix či HBO Go... ()

Úplně tu výživu cítím (2019) (E04) 

Na Deň vďakyvzdania ostanú na internáte v Cyber Creek iba Miles, Aljaška a ich obľúbený profesor...Feministtky všetkých krajín spojte sa, nie je to antifeministické keď umyjem riad mami??? Viac k tomu niet čo dodať. ()

Uvidíš, že nestřílí... (2019) (E05) 

Afroamerický idol školy, feťák Chris má abstinenčné príznaky, nakoľko mu došli drogy, Miles to pokazil s Aljaškou a tak na ples pozve Laru, Aljaške vytopia izbu a na plese sa tancuje "Macarena"...ideálny seriál pre tínedžerov, keď tie maličké mozočky nevymývajú už iba masmédia a škola, ale aj trápne seriály. Feťáci a feministky všetkých krajín spojte sa!!! Človeka nič nepoteší viac ako vedomie, že počas nášho dospievania sa takéto hlúposti netočili. Či na konci umrie Miles alebo Aljaška, človeku to je úplne jedno. Ľutujem iba jeden fakt, seriál, ktorý raz začnem pozerať skrátka väčšinou dokončím. Milesa už druhýkrat zmláti labuť, lebo je beloch. Afroameričana Chrisa labuť nechá na pokoji. ()

Půjdeme všichni (2019) (E06) 

Chris sfalšuje svoju prácu, ale nakoľko je afroamerický študent a nie kapitán v parlamente, tak ho iba vylúčia zo školy a nerobí si z neho posmešky pochybná inernetová stránka a jej nadmieru inteligentný fanúšikovia. Milesa nedokáže jeho priateľka uspokojiť Lara uspokojiť a tak sa vráti k Alaske, ale tej uprostred noci prepne a musí odísť...ospravedlňujem sa za vskutku trápny komentár, ale k takejto hlúposti, akú seriál Looking for Alaska predstavuje,sa seriózne nedokážem vyjadriť. ()

A teď záhada (2019) (E07) 

Z úcty k osudu Alasky Youngovej tentokrát bez hlúpych pripomienok. Epizóda o tom, ako si jeden teenager druhému vyčíta, komu ich kamarátka, ktorá zahynula bude viac chýbať a ich neschopnosť pochopiť smutnú realitu, že aj oni sú ľudia ktorým môžu umrieť a nie sú dokonalé nesmrteľné tvory. Nakoľko však protagonisti pokračujú v nehereckých výkonoch nemôžem ani teraz dať vyššie hodnotenie, aj keď príhovor jedného z učiteľov to chvíľu ťahal na 2*. ()

Je tam krásně (2019) (E08) 

Trápne uzatvorenie série a rovnako tak treba dúfať že celého seriálu. Neskutočné, čo sa pre dnešnú mládež produkuje. Na počesť feťáčky, ktorá akože každého ihneď svojim šarmom očarila usporiadame namiesto prednášky striptízové vystúpenie. Režisér si evidentne doprial ešte väčšie množstvo drog ako postavy v tomto seriály a tak vzniklo niečo tak strašne hlúpe. Ale fanúšikov môže tešiť, že sa nejedná o najhorší seriál natočený tento rok, pretože Daybreak to nedokázalo prekonať. ()

Reklama

Reklama