Reklama

Reklama

Epizódy(8)

Obsahy(1)

Osmidílná seriálová adaptace úspěšného stejnojmenného románu spisovatele Johna Greena se točí kolem dospívajícího chlapce Milese 'Válečka' Haltera (Charlie Plummer), který se ve snaze dospět k hlubšímu pochopení života přihlásí na internátní školu. Tam se zamiluje do Aljašky Youngové (Kristine Frosethová) a najde si partu věrných přátel. Po nečekané tragédii se však Miles a jeho nejbližší kamarádi snaží porozumět tomu, čím si museli projít. (HBO Europe)

(viac)

Recenzie používateľa Anderton k tomuto seriálu (9)

Hledání Aljašky (2019) 

Nedá sa nič robiť, nie som cieľovkou tohto seriálu, čo ale neznamená, že som si nedokázal niektoré epizódy naplno užiť, iné zase skoro vôbec. Premúdrelé reči a sebavedomie nešli z úst a pohľadov postáv najprirodzenejšou cestou, čím ma občas značne iritovali. Je fajn, že napríklad fajčenie a pitie alkoholu sa tu berie ako normálka a nikto to ani nevychvaľuje, ani nekritizuje, proste sa tak iba deje. Achylovou pätou z môjho uhľa pohľadu je ale nevyváženosť jednotlivých epizód, kedy jedna navnadila, aby zase tá ďalšia ma opätovne posadila na zem. ()

Poslední slova slavných (2019) (E01) 

Podľa pilotu si ešte nedokážem seriál zaradiť medzi obľúbené či neobľúbené, zatiaľ ide skôr o vlažnejšie prijatie. Dôvodom sú postavy, ktoré na prvý pohľad nie sú extra sympatické a mudrujú... ako každý gymnazista v ich veku, len si toho evidentne viac pamätajú naspamäť z kníh. Uvidíme teda ďalej, potenciál tu cítiť, najmä prostredie láka sledovať vývoj v tejto letnej škole ďalej. ()

Ať vědí, že jsem něco řekl (2019) (E02) 

Oveľa lepšie ako pilot. Ono tie kanadské žartíky sa dajú teenagerom veriť viac než premúdrelé reči a citovanie klasikov. A je to vážne, ale vážne zábavné. ()

Slona z té dálky netrefíš... (2019) (E03) 

Jedno z najmenej tradičných rande seriálovej histórie. Srandu a akciu minulej epizódy vystriedala skôr dráma až melodráma. V niektorých momentoch to funguje výborne, niekedy menej a niekedy vyvoláva mierne rozpaky. Stane sa toho však toľko a je to tak zaujímavé, že si myslím, že ide o zlomovú epizódu, kedy vás seriál buď vtiahne, alebo definitívne odkopne. ()

Úplně tu výživu cítím (2019) (E04) 

Prvýkrát som mal dojem, že sa epizóda tiahne. Omnoho menej postáv, pretože všetci išli oslavovať vďakyvzdanie domov a tak aj omnoho menej deja. Ide o vzájomné vzťahy troch hlavných postáv a aj nejakých tých frajerov a keďže ide o teenagerov, tak vidia problémy aj tam, kde by nemuseli. Problémov je však ono spomínané ležérne tempo, chápem, že tak mladí ľudia vidia svet inak ako my. Teda ja, pardon. ()

Uvidíš, že nestřílí... (2019) (E05) 

Zlepšenie oproti minulému ospalému dielu, ale predsa len nie tak dobré ako doteraz najlepšie epizódy. Akú beťárinu chystá konkurenčný gang proti Aljaške, sa dozvieme hneď na začiatku a povedzme, že škodoradosť je najlepšia radosť, i keď tu to chlapci už trochu prepískli. Ples je fajn, ale nemá na akciu s kanadskými žartíkmi z druhej časti. Záverečný pokec našich hrdinov poteší, ale neohúri. ()

Půjdeme všichni (2019) (E06) 

Keď Plukovník fňuká, tak to vážne nie je ono. Potom sa začne ľutovať aj Aljaška a to už začína byť vážne zle. Pomerne prekvapivý záver ale pomaly všetko napravuje, konečne sme sa my romantici dočkali toho, na čo sme čakali celý seriál. ()

A teď záhada (2019) (E07) 

Prichádza zásadný zvrat, ktorý ma príliš neprekvapil a to najmä vďaka tomu, že som vedel, že ma do konca seriálu niečo podobné čaká. Celá epizóda sa potom točí okolo dialógov postáv, ktoré na onú udalosť reagujú. No a reakcie sú buď ufňukané, respektíve sebaspytujúce alebo premúdrelé, kedy sa hľadajú odpovede niekde vo vesmírnych hlbinách. Škoda, malo ísť o emocionálny vrchol seriálu, ale scenárista, si myslím, príliš neodhadol tiahu situácie. ()

Je tam krásně (2019) (E08) 

Pekné a nápadité rozlúčenie s Aljaškou a celým seriálom si zaslúži vyššie hodnotenie, i keď mám dojem, že nakoniec nadhodnocujem a nedokázal som sa s postavami zžiť natoľko, aby sa na mňa preniesli zamýšľané emócie. Čiastočne sa to ale podarilo a fanúšikovia série by mali byť na výsosť spokojní. My, čo sme seriál pozerali z akéhosi nadhľadu, povezme že z pozície veku jedného z učiteľov na kampuse, niektoré veci chápeme a doceníme viac a iné zase menej. ()

Reklama

Reklama