Reklama

Reklama

Frank Adler (Chris Evans) je slobodný muž, ktorý v prímorskom meste na Floride vychováva svoju výnimočne nadanú neter Mary (Mckenna Graceová). Frank chce Mary dopriať obyčajné, šťastné a pokojné detstvo so všetkým, čo k nemu patrí, ale zámery mu prekazí jeho panovačná matka Evelyn (Lindsay Duncanová). Keď sa zámožná Bostončanka dozvie o matematickom nadaní vnučky, rozhodne sa o ňu postarať sama, pričom jej ďalšie plány by mohli Franka a Mary rozdeliť. Keď sa v rodine neznesiteľne vyhrotia ostré spory a napäté vzťahy, strýko s neterou musia neodkladne konať. Podporu nájdu nielen u ich domácej pani a najlepšej priateľky Roberty (Octavia Spencerová), ktorá im nezištne pomáha a ochraňuje ich, ale aj u mladej učiteľky Bonnie (Jenny Slateová), ktorá spolu s Frankom zdieľa starosti aj obavy o nadanú žiačku a jej budúcnosť. (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 3

Recenzie (309)

pepo 

všetky recenzie používateľa

Univerzálne prístupná pecka pre každého človeka (snobov tam samozrejme nerátam). 500 dní so Summer to síce nie je ale aj tak veľká škoda, že si Webb Spidermanom tak pošramotil povesť. Najlepšia klišovitá žmýkačka sĺz za veeeeeľmi dlhú dobu. A nepotrebuje k tomu vozíčkarov, gayov, mŕtve zvieratá alebo francúzštinu (prípadne iné barličky). Stačí dobrý príbeh, sympatické postavy a profesionálne uchopenie. 9/10 ()

Rocky88 

všetky recenzie používateľa

Film je cílen na dámskou část publika (chytrá a drzá holčička, která setře každýho chlapa, Chris Evans), ale Webb si zpracování pohlídal a nedopustil, aby z toho vznikla přeslazená ždímačka na city. Film nenudí, u některých vtípků se pobaví i mužská část publika a konec je ač očekávaný, tak přesto uspokojující. Za minimálně jedno skouknutí určitě tento film stojí. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Osobne ma viac na scenári zaujali postavy strýka a babičky ako samotného dieťaťa. A ten scenár a Webb si toho sú vedomí a poskytujú obom postavám solídne pozadie pre rozohranie celkom krutej psychologickej hry. A nakoniec toho veľa povie aj niekto už dávno mŕtvy. Je Mary obetný baránok tejto hry dospelých? Má právo na vlastný názor? Nemá v niečom predsa len tá babka pravdu? Nie je pre Franka Mary iba nástrojom na vyrovnanie sa s minulosťou aj napriek tomu, že dieťa úprimne miluje? Odpovedí a autorského postoja sa nám nakoniec dostane a sú predvídateľné, ale celkovo zvraty v scenári mi prišli prekvapivé a čo je najdôležitejšie, majú svoju logiku. ()

carly 

všetky recenzie používateľa

Krasny film. Ten pribeh je na prvy pohlad jednoduchy, ale ked sa do neho ponorite, zistit, ze je vsetko, ale jednoduchy nie. Je o rodicoch a detoch. O ambiciach. O strachu. O rozhodnutiach. Ale hlavne bol o laske. Bol citlivo napisany, ale hlavne bol uzasne zahrany. Octavia Spencer si ukradla kazdu scenu pre seba. Chris Evans mi zlomil srdce v snad kazdej druhej scene. No a Mckenna Grace ... ()

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Opět jsem naletěl na zdejší vysoké hodnocení. Tentokráte u mě vůbec příběh nezafungoval a ani herecké výkony, rejžovy dovednosti nebo práce kamery či snad hudba mě nikterak nepřesvědčily. Nevěřícně jsem kroutil hlavou nad tím jak je možné si takhle zázračné dítě a vůbec dítě přehazovat jako horký brambor. 80% značí hodně povedený kousek. Tohle diváci zbytečně nadhodnocují a výsledné hodnocení by mělo tedy časem snad spadnout. 40% ()

Galéria (50)

Zaujímavosti (13)

  • Při jízdě v lodi hraje „The Wind“ od Cata Stevense a u náhradní rodiny hraje „Pretty Bird“ od Crooked Still. (Duoscop)
  • Na natáčení měli herci a štáb sklenici za nadávky. Do sklenice přibylo 5 amerických dolarů za sprosté slovo a 10 amerických dolarů za slovo na F. Přispěla dokonce i malá Mckenna a Chris doteď nějaké peníze dluží. (Azuko)

Súvisiace novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (viac)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (viac)

Reklama

Reklama