Reklama

Reklama

Manny Ballestero je počestný pracovitý hudebník učinkující ve Stork klubu v New Yorku. Když jeho žena potřebuje peníze na zubního lékaře, vydá se do místní pojišťovny, aby si vypůjčil na její pojistku. Zaměstnanci pojišťovny jej ale omylem začnou považovat za lupiče, který je v minulém roce přepadl, a zavolají policii. Film je skutečným příběhem, který Manny a jeho rodina prožili. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (148)

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Alfred Hitchcock /the Lodger 1927, Psycho a Vertigo/ natocil silny, posobivy film o tom, ako jedneho cloveka cakaju hodne neprijemne trable. Henry Fonda /My darling Clementine/ hral na urovni, napatie slusne a vyborne funguje, kulisy su maximalne na urovni. Vera Miles bola skvela a Wrong man 1956 je dalsim krasnym dokazom, ze najlepsie diela tocil Hitchcock v 40. a 50. rokoch 20. storocia : 89 % ()

d-fens 

všetky recenzie používateľa

škoda, veľká škoda, že sa nepodarilo udržať famóznu úroveň prvých 45 minút.... taký pocit mašinérie drviacej svoje bezmocné nevinné obete som ešte nezažil...pocit absolútne nečakaného zvratu, ktorý človeka z minúty na minútu dostane do súkolia osudu, v ktorom si seba samého nikdy pred tým nedokázal predstaviť....ešte nikdy som necítil takú silnú túžbu po anarchii, ktorá sa mi zdala ako jediné rozumné východisko z akéhokoľvek "spoločenského poriadku".... a potom sa film žiaľ mierne rozriedil..... ale aj tak jeden z najlepších filmov Hitchcocka, a pritom taký iný.... iný asi v zainteresovanosti-osobnej angažovanosti-empatii, na ktorú som v prípade vždy prísne racionálneho a z nadhľadu voči všetkým postavám a príbehu pôsobiaceho režiséra nebol zvyknutý.... ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Je to také, akési nijaké. Priebeh samotnej story uveriteľný, celé je to postavené na dialógoch, no od drámy bohužiaľ očakávam viac. Samotný film tohto žánru jednoducho nemôže len tak "prebehnúť" bez toho, aby to vo mne niečo nezanechalo. Obzvlášť, keď má samotný tvorca v rukách tak silné karty, ako je "skutočný príbeh", opierajúci sa o krivdu jednotlivca. Na jedno sledovanie dobré, no dobré je na "trojku". Bez popudu emócii to skrátka nejde ... ()

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Tématicky mi tenhle film připomněl o 20 let starší geniální Langovo dílo Byl jsem lynčován. Tady je ještě větší mazec, že je to podle skutečné události i když nemůžu říct, že bych byl překvapen, protože něco takového se může stát jenom v Americe... Na druhou stranu narozdíl od Fury se mi zdá, že tady není hrdina až v takových sračkách, aspoň je na svobodě a může se hájit, byť je všechno proti němu, až když jeho manželce ze všeho jebne, tak to nabírá grády. Nicméně skvěle hrající Henry Fonda to na ty 4* nakonec vytáhnul.70% ()

Legas 

všetky recenzie používateľa

Nepravý muž je nádhernou ukázkou toho, jak Hitchcock našel sám sebe v reálném světě, respektive objevil v něm námět, skutečnou událost, kterou podává divákovi svým nezaměnitelným způsobem. Pocity zmaru hlavnímu hrdiny jsou vykresleny velice převědčivě, Hitchcockovo nasnímání chladné, samotou a depresí nasáklé vězeňské cely rovněž. Moc se mi líbila Vera Miles ve stavu duševně chorém. ()

Galéria (49)

Zaujímavosti (15)

  • Ačkoli je film založen na pravdivé události, Hitchcock záměrně vynechával některé informace, které ukazovaly na Mannyho nevinu. (Kulmon)
  • Když Mannyho vedou vězením, můžeme slyšet jednoho z vězňů, jak křičí: "Za co tě dostali Henry", což v dabované verzi samozřejmě bohužel není. (Kulmon)

Reklama

Reklama