Reklama

Reklama

Fauda

(seriál)
všetky plagáty
Trailer
Izrael, (2015–2022), 32 h 52 min (Minutáž: 32–53 min)

Hrajú:

Lior Raz, Tsahi Halevi, Samer Bisharat, Neta Garty, Yaara Benben, Doraid Liddawi, Laëtitia Eïdo, Johnny Arbid, Salim Daw, Tomer Capone, Yaakov Zada Daniel (viac)
(ďalšie profesie)

Série(4) / Epizódy(48)

Vrchní izraelský agent se vrací z důchodu, aby dopadl palestinského bojovníka, kterého považoval za mrtvého. Uvede tak do pohybu řetězec chaotických událostí. (Netflix)

Recenzie používateľa Zaks k tomuto seriálu (4)

Season 1 (2015) (S01) 

Častokrát sú náhodné udalosti nasilu pospájané dokopy a tak sledujeme pomerne veľa neuveriteľných až bizarných situácií. Na druhej strane krátka stopáž jednotlivých epizód pomáha dynamizovať dej a udržiava diváka v slušnom napätí. Technicky veľmi slabé, akcia mizerná a neustále sa opakujúce 3 či 4 rovnaké dronové zábery mi už liezli na nervy. ()

Season 2 (2017) (S02) 

To snáď ani nie je možné, tá istá hnilá dodávka z prvej série je aj v druhej. Úvod a záver ešte ujdú, ale niekde v druhej tretine je celá epizóda venovaná trúchleniu. Nielen tu pomohlo jedine pretáčanie. O malý kúsok lepšie ako prvá séria. ()

Season 3 (2019) (S03) 

Príbeh na blízkom východe sa pekne rozvinul, udalosti nabrali často nekontrolovateľný spád, prekvapení bolo dosť a aj akcia už pôsobila o dosť prirodzenejšie a zaujímavejšie oproti predchádzajúcim dielom. Občasný drsný humor tiež pomohol odľahčiť ťaživú atmosféru, ktorá stúpala v každej ďalšej epizóde a keď som si myslel, že v poslednej sa budú udeľovať už len metály, prišiel opäť ďalší zvrat. Tretiu sériu hodnotím vo všetkých prvkoch ako skoro dokonalú. ()

Season 4 (2022) (S04) 

Oproti starším sezónam seriál dospel do kreatívnejše podoby. Stále sa však niektoré časti bez preklikávania nedali pozerať, nebolo to však až také časté. Pri iných zasa človek tajil dych a napätie bolo riadne mrazivé, nevediac sa dočkať od nervozity s okúsanými nechtami ďalšieho pokračovania. Osud hrdinov nebol ľahostajný, páčilo sa mi aj prelínanie niektorých charakterov od zlého k dobrému a naopak. Škoda občasných okatých dejových skratiek a najmä divného záveru, kde sa autori už ponáhľali ho zrejme rýchlo dokončiť, bez potrebnej kvality badateľnej predtým. ()

Reklama

Reklama