Reklama

Reklama

Mafiáni

(seriál)
  • Slovensko Mafiáni na Slovensku (pracovný názov)
Slovensko, (2015–2017), 12 h 55 min (Minutáž: 30–55 min)

Réžia:

Tibor Szilvási

Hrajú:

Marek Majeský (rozprávač), Milan Žitný, Jaroslav Ivor, Anton Heretik, Peter Majtán, Milan Lučanský, Peter Tóth, Daniel Vražda, Desana Dudášová (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(25)

Recenzie používateľa MM_Ramone k tomuto seriálu (2)

Mafiáni (2015) 

Mafián hľadá šťastie v násilí a podvodoch. Mafiáni rýchlo bohatnú, ešte rýchlejšie umierajú. Toto sú príbehy tých, ktorí sa vydali touto cestou. Je to aj memento pre tých, ktorí by ich chceli obdivovať, či dokonca napodobňovať. Spravodlivosť (ľudská alebo Božia) si ich dokázala násť tak či tak. Dramatické spoločenské zmeny po páde socialistického režimu dali v deväťdesiatých rokoch minulého storočia šancu agresívnym jedincom bez zábran a morálnych skrupúľ, aby založili obávané zločinecké zoskupenia. Títo mafiánski bossovia sa dostali na pozície na ktoré by vo vyspelom demokratickom zriadení nemali šancu dosiahnúť. Tuti a Papas Danišovci, bratia Eduard a Róbert Diničovci, Peter Žaluď Steinhubel, olašský cigáň Róbert Holub, Miroslav Sýkora, Pápayovci, Ján Takáč, Jozef Surovčík, Jozef Svoboda, Juraj Piťo Ondrejčák a boss všetkých bossov Mikuláš Černák. To boli najväčší slovenskí "Mafiáni". ***** ()

Súmrak bossov (2017) (S02) 

Pracovné názvy pôvodne plánovaných epizód: 1. Jozef Roháč, vrah, ktorý rád diskutoval; 2. Jozef Ducký – zabilo ho podsvetie?; 3. Dunajská streda, malé mesto veľkého zločinu; 4. Lajos Sátor – vrah na úteku; 5. Zločin ako droga, príbeh Bakiho Sadikiho; 6. Vareha – rytier von DPH; 7. Bratia Mellovci - Černákova franšíza na Hornej Nitre; 8. Muszka, Tóth a Zlatý trojuholník na východe SR; 9. Biele kone sa tiež strieľajú; 10. Sýkorky: Mocné, nebezpečné, večné; 11. Trójsky kôň v krvavom tuneli; 12. Marián Kočner: Biznis medzi politikou a podsvetím (neodvysielaný!). ***** ()

Reklama

Reklama