Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Karibské more roku 1668 nebolo určite bezpečné pre žiadnu loď, najmä ak viezla vzácny náklad drahých kovov či vzácnych surovín. Tu sa zdržiava a svoju „prácu“ vykonáva aj odvážna a hrdá mladá pirátka Morgan Adamsová (Geena Davis), ktorá po svojom otcovi zdedila časť mapy k zlatému pokladu! Morgan však nie je jediná, kto chce poklad získať, a tak sa cesta za ním mení na smrteľne nebezpečné dobrodružstvo. Proti Morgan totiž stojí nielen jej strýko Dawg Brown (Frank Langella), ale aj chamtivý guvernér Ainslee (Patrick Malahide) - a dokonca aj časť jej vlastnej posádky! Po jej boku našťastie stojí niekoľko verných priateľov a spolubojovníkov, medzi ktorými vyniká najmä šarmantný podvodník William Shaw (Matthew Modine). ktorého Morgan kedysi vykúpila z otroctva – a ktorý je odvtedy jej oddaným obdivovateľom... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (198)

malylada 

všetky recenzie používateľa

Tak nakonec to takový propadák nebyl, jak tržby napovídaly. Výpravné dobrodružství, které příliš banálním scénářem, nepovedenými hrdiny a blbými dialogy nejvíce ztrácí. Výběr hlavních herců byl nešťastný a to se hold odráží do celého filmu. Poslední půl hodinka je působivá, akce se povedla a škoda, že si tento standart neudržela od začátku. Když vidí člověk, jak pěkně vše zvládli po technické stránce, práskl bych přes prsty Harlinovi rákoskou.......5/10 ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Bez akýchkoľvek príkras ako prvé napíšem, že Geena Davis v pirátskych a starodávnych šatách bola jedným z toho najviac sexi, čo kedy filmové plátno vypustilo do sveta. Doba obľúbených pirátskych snímok žiaľ už asi pominula. Napriek tomu sa filmári čas od času pokúšajú oživiť záujem o tento vďačný dobrodružný žáner. Skúsený režisér akčných filmov Renny Harlin nakrútil Ostrov hrdlorezov ako pestrú prehliadku, ktorá má všetky atribúty rozprávania o bukanýroch. Scenáristi vytvorili jednoduchý príbeh o honbe za pokladom na neznámom ostrove. Pridali do neho všetko, čo má taký príbeh mať a ozvláštnili ho tým, že na miesto romantického hrdinu dosadili odvážnu sexi ženu. Dej sa odohráva na Jamajke a v jej okolí. Podľa zavedených pravidiel sa v ňom objavujú divoké úteky, šermiarske súboje, výbuchy strelného prachu či stroskotanie v búrke; nechýba ani námorná bitka. Hlavnú úlohu si prekvapivo zahrala Harlinova manželka Geena Davis, známa doteraz z úplne iných rolí súčasných žien. ()

Reklama

Vesman 

všetky recenzie používateľa

Co se týče komentáře, plně se shoduji s Kakou, sám také nechápu jak to mohl být takový propadák. Pirátské prostředí se mi vždy velmi líbilo a v něm Ostrov překonává Piráty z Karibiku díky svému realističtějšímu pojetí. Také nesmím zapomenout na skvělého záporáka Dawga Browna a jeho zubatou šavli. Film si IMHO zaslouží poctivé 4*, jde o jeden z nejlepších filmů z pirátského prostředí. ()

Skejpr 

všetky recenzie používateľa

Jediný důvod, proč nezatracuju exsistenci toho filmu je fakt, že si zde Verbinsky bzjevně bral inspiraci při tvorbě Pirátů z Karibiku. Jinak ale šmíra nejtěžšího ražení, Geena Davis je strašná, akce je jaksi bez nápadu, šťávy, čehokoliv a celé je to tak strašně zdlouhavé a nastavované... Skutečné utrpení... ()

Tony.cs 

všetky recenzie používateľa

Akce je dobře natočená. Herci mi sedli. Bylo to vtipné. Oldschoolová akce se spoustou pyrotechniky a kouzelná výprava filmu dávají šťávu. Pár tupých dialogů, pár tupých scén, ale celkově nádherná podívaná. Proč tak nízké hodnocení a status propadáku? Lidé prvně hodnotící žili asi v náročné době. Dnes už je to jen omílání. Oproti digitálním prasárnám, s mnohem lepším hodnocením, je tento film skvostem. A kruťte si, pokrytci, hlavou jak chcete. ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (25)

  • Režisér snímku Renny Harlin si střihl bezejmennou roli jednoho z pirátů. (Olík)
  • Filmom inšpirovaná bola videohra vydaná spoločnosťou Acclaim Entertainment pre hlavné platformy tej doby (Super NES, Sega Genesis a Game Boy). Hra voľne nadväzuje na udalosti z filmu. (Arsenal83)
  • Matthew Modine byl do role obsazen hlavně proto, že uměl výborně šermovat. (Coldrex)

Súvisiace novinky

Piráti bez kostlivců a hlášek?

Piráti bez kostlivců a hlášek?

20.05.2008

Studio DreamWorks na to šlo chytře. V klidu počkalo, až dozní kanonáda z Černé perly a hromobití nad obrovským vírem na konci světa, a teď, když už se na kapitána Sparrowa a jeho kumpány začíná… (viac)

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

18.02.2008

Renny Harlin se z béčkového bahna, v němž uvízl kdysi dávno díky propadáku Ostrov hrdlořezů, už asi nikdy nevyhrabe. A přitom jeho nový projekt 12 Rounds, který začne natáčet v New Orleansu přesně za… (viac)

Reklama

Reklama