Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Michel (Matthieu Rozé) práve úspešne absolvoval svoju prvú súťaž na parížskom konzervatóriu. A v tento úspešný deň sa zároveň otvoril druhý front 2. svetovej vojny a spojenci sa vylodili v Normandii. Všetky vlakové spojenia boli prerušené a tak sa Michal i so svojou matkou (Annie Girardot) nemali ako dostať domov. Osud im do cesty však zaplietie živelnú Yvette (Sabine Azéma), ktorá si ich vezme pod ochranné krídla. Ukradnú bicykle a prežijú 5 dní dobrodružstiev, nebezpečenstva ale aj romantiky. Nakoniec sa všetci dostanú v poriadku domov, kde si užívajú prvé dni slobody. (Volodimir2)

(viac)

Recenzie (2)

Volodimir2 

všetky recenzie používateľa

Film je autobiografické dielo francúzskeho hudobného skladateľa Michela Jeana Legranda, ktorý študoval na parížskom konzervatóriu v rokoch 1943 až 1950. Vytvoril hudbu k viac ako dvom stovkám filmov, ale jediný krát vo svojom živote sa pustil aj do filmovej réžie a podľa vlastného scenára natočil tento film.V dobe kedy sa vylodili Spojenci v Normandii bol skutočne na cyklistickom výlete po Francúzsku.Nenásilnou formou sa snaží ukázať na život v okupovanom Francúzsko v dobe 2. svetovej vojny. Historický aj prevedením má film pomerne veľa vojnových nedostatkov, černosi a belosi v spoločných jednotkách neexistovali, černoch nemohol veliť bielym vojakom. Ale skôr autor sa snažil poukázať na svoj silný vzťah k americkému jazzu a k tomu sa mu hodili práve čierni americkí vojaci. ()

PAGE 

všetky recenzie používateľa

PĚT DNÍ V ČERVNU je skvělá road-movie, kdy se na pozadí vylodění spojenců ve Francii roku 1944 vydávají Sabine Azéma, Annie Girardot a Matthieu Rozé na cestu na kolech z Paříže do rodné vesnice. Sabine Azéma, v tomhle filmu zastínila i takovou star jakou byla Annie Girardot. Krásné komediální drama, plné dobrodružství, první lásky a naděje z přicházející poválečné svobody. ()

Reklama

Reklama