Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Michel (Matthieu Rozé) práve úspešne absolvoval svoju prvú súťaž na parížskom konzervatóriu. A v tento úspešný deň sa zároveň otvoril druhý front 2. svetovej vojny a spojenci sa vylodili v Normandii. Všetky vlakové spojenia boli prerušené a tak sa Michal i so svojou matkou (Annie Girardot) nemali ako dostať domov. Osud im do cesty však zaplietie živelnú Yvette (Sabine Azéma), ktorá si ich vezme pod ochranné krídla. Ukradnú bicykle a prežijú 5 dní dobrodružstiev, nebezpečenstva ale aj romantiky. Nakoniec sa všetci dostanú v poriadku domov, kde si užívajú prvé dni slobody. (Volodimir2)

(viac)

Recenzie (2)

PAGE 

všetky recenzie používateľa

PĚT DNÍ V ČERVNU je skvělá road-movie, kdy se na pozadí vylodění spojenců ve Francii roku 1944 vydávají Sabine Azéma, Annie Girardot a Matthieu Rozé na cestu na kolech z Paříže do rodné vesnice. Sabine Azéma, v tomhle filmu zastínila i takovou star jakou byla Annie Girardot. Krásné komediální drama, plné dobrodružství, první lásky a naděje z přicházející poválečné svobody. ()

Volodimir2 

všetky recenzie používateľa

Film je autobiografické dielo francúzskeho hudobného skladateľa Michela Jeana Legranda, ktorý študoval na parížskom konzervatóriu v rokoch 1943 až 1950. Vytvoril hudbu k viac ako dvom stovkám filmov, ale jediný krát vo svojom živote sa pustil aj do filmovej réžie a podľa vlastného scenára natočil tento film.V dobe kedy sa vylodili Spojenci v Normandii bol skutočne na cyklistickom výlete po Francúzsku.Nenásilnou formou sa snaží ukázať na život v okupovanom Francúzsko v dobe 2. svetovej vojny. Historický aj prevedením má film pomerne veľa vojnových nedostatkov, černosi a belosi v spoločných jednotkách neexistovali, černoch nemohol veliť bielym vojakom. Ale skôr autor sa snažil poukázať na svoj silný vzťah k americkému jazzu a k tomu sa mu hodili práve čierni americkí vojaci. ()

Reklama

Galéria (13)

Reklama

Reklama