Reklama

Reklama

Čo žerie Gilberta Grapea

  • Slovensko Čo trápi Gilberta Grapea? (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Gilbert Grape nie je z tých, čo by nemal do čoho pichnúť. Aj keď Endora je miesto, kde sa toho veľa nedeje. Jediný raz, čo mestečko navštívila polícia, bolo vtedy, keď sa Gilbertov retardovaný brat Ernie pokúsil vyškriabať na neďalekú vodnú vežu. Dávať pozor na brata je hlavnou úlohu Gilberta, čo vie byť pekne otravné. Najmä, ak Gilbert okrem toho pracuje v obchode. Potom ale Gilbertovi skríži cestu niekto, kto ho nenecháva ľahostajným. Becky so svojou starou mamou začnú mať problémy s autom práve vo chvíli, keď prechádzajú cez Endoru. Becky je krásna a Gilbert sa práve zaľúbil. Nájsť si však čas pre svoj vlastný život sa zdá byť pre Gilberta nemožné... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (796)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Môj najoblúbenejší film od Lassa Hallstroma. Ani neviem prečo, nikdy mu vlastne nemám čo vyčítať. Tie hviezdičky, ktoré jeho filmom udeľujem, sú iba výsledkom emocionálneho dopadu jeho filmov na mňa. Scenáre sú vždy približne rovnako dobré. Zistil som, že Di Caprio nikdy nebol teenagerský pajác pre ujačené dievčatá, že Depp si od začiatku kariéry vyberal veľmi dôkladne, kde bude hrať a že na tomto filme ma nič nežerie. Ja žeriem jeho. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Veľmi jemný, citlivý film o sociálnom marazme života tých menej šťastných. Čo žerie Gilberta Grapea? Na túto otázku dostávame postupne, ako film plynie a s gradovaním atmosféry dojmu uväznenia v bezútešnom živote kde nie je žiadny cieľ len maličká nádej na zmenu k lepšiemu, jasnú a zrozumiteľnú odpoveď. Čo sa týka hereckého majstrovstva, tak samozrejme Deppov herecký výkon bol jasný a očakávaný, svoju rolu Gilberta zvládol perfektne. Ale to nie je nič v porovnaní s DiCapriom. Bol som šokovaný, ako famózne zvládol náročnú úlohu retardovaného chlapca. Keď si predstavíme, že ešte iba začínal a bol len taký holobriadok, tak je to nesporne krásna ukážka obrovského talentu, ktorého sa mu do vienka dostalo. Keby sa miestami nevyskytlo pár nudnejších a zbytočných pasáží tak idem na plný počet. Aj napriek tomu však ide o výborný film, ktorý stojí za pozretie. 85/100 ()

Reklama

Ant 

všetky recenzie používateľa

Všem, co tvrdí, že DiCaprio neumí hrát, buď doporučuju ať si dají facku nebo se podívají na tenhle film. Typický Hallströmův film o obyčejných lidech s neobyčejným životním příběhem. Výborná herecká sestava, jejíž postavy už jsou předurčeny k tomu, abyste si je zamilovali. O starostlivém Deppovi alá Gilbertovi to platí dvojnásob. ()

H34D 

všetky recenzie používateľa

Na první pohled nenápadné vesnické drama, avšak uvnitř skrývající nečekanou dávku emocí, kterou by mohl závidět leckterý velkofilm. Vztahy mezi členy vyobrazené rodinky jsou čisté, nesobecké, láskyplné, až takřka idylické. O to více pak zapůsobí, když film plynule a citlivě přechází z úsměvu do pláče tak, že si to ani sami neuvědomíte dřív, než je "pozdě"... Přirozený Leonardo DiCaprio ukazuje, že už v 19 letech si může říkat velký pan herec, ale ani Johnny Depp na tom není o moc hůře. Roli staršího bratra, pečujícího o celou rodinu, zvládl skvěle... 8/10 ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Herecký výkon Leonarda DiCapria je fantastický, ale zvyšok filmu ma príliš nenadchol. Myšlienka dobrá, ale pripadá mi, že sa scenár varí z vody - na jednu stranu sa snaží popísať "obyčajný" život, na druhej strane hľadá umelé zápletky, aby sa vo filme aspoň niečo udialo. Pochmúrna kamera zodpovedá deju, ale nepriťahuje. Navyše veľmi zdĺhavý film. Iste, dobre ukazuje ťažkosti života s postihnutými, ale úprimne povedané, po zhliadnutí tohto snímku som bol krok od nenávisti k týmto ľuďom, čo je chyba. ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (25)

  • Navzdory faktu, že ochránci zvířat tvrdě kontrolovali kobylky v Arnieho obálce na dopisy, je Leonardo DiCaprio omylem zabil. (Kulmon)
  • Matka dětí Grapeových se jmenuje Bonnie (Darlene Cates), i tak je ale v závěrečných titulcích uvedena jako "Máma". (cihlenka)

Súvisiace novinky

Normální festival

Normální festival

18.11.2006

Od 21. do 24. listopadu 2006 se v pražském kině Aero uskuteční přehlídka hraných a dokumentárních filmů, jejichž společným tématem jsou lidé, kteří se v běžném životě orientují trochu pomaleji,… (viac)

Reklama

Reklama