Reklama

Reklama

Klub

(festivalový názov)
  • Česko Klub (festivalový názov) (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Najnovší film Pabla Larraína sa odohráva v malom prímorskom meste na bezútešnom pobreží Čile, kde katolícka cirkev internuje kňazov podozrivých z porušenia zákonov, obvinených z kriminálnej činnosti alebo neetického či nemorálneho správania. Štyria bývalí „duchovní" sú tu pod dohľadom opatrovateľky a ich život plynie v obvyklej rutine až do chvíle, kým stereotyp nenaruší nový návštevník. Klub je originálna, brilantne a s dávkou čierneho humoru nakrútená komorná dráma pripomínajúca detektívne vyšetrovanie. Larraín, tak ako vo svojich predchádzajúcich dielach, kladie mimoriadne nepríjemné otázky. Otázky, ktoré sa často ani nevyslovujú alebo sa na ne jednoducho neodpovedá. Pokračuje v analytickom prieskume psychológie súčasného človeka s dôrazom na konformnosť, zbabelosť, kolaboráciu s mocou... A filmovými prostriedkami uvažuje nad tým, čo z toho vyplýva. V neposlednom rade však ide v Klube aj o preteky chrtov. (Art Film Fest)

(viac)

Galéria (18)

Súvisiace novinky

Zlaté glóby 2016 - nominace

Zlaté glóby 2016 - nominace

10.12.2015

Pokud nesledujete zahraniční filmové dění, o lesbickém dramatu Carol zřejmě slyšíte poprvé. Právě tenhle film ale vévodí letošním nominacím na Zlaté glóby, a to s pěti důležitými zářezy. Carol bude… (viac)

Queer Filmový Festival Mezipatra

Queer Filmový Festival Mezipatra

02.11.2015

Queer Filmový Festival Mezipatra se letos koná již po šestnácté, pražská část potrvá od 5. do 12. listopadu, brněnská pak od 12. do 18. listopadu. Uvedeny budou hrané i dokumentární filmy z celého… (viac)

Reklama

Reklama