Reklama

Reklama

Ja, Earl a dievča na zomretie

  • Česko Já, Earl a holka na umření (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Tínedžer Greg Gaines (Thomas Mann) je svojrázny stredoškolák z maturitného ročníka, ktorý sa snaží ticho a nenápadne preplávať pubertou do dospelosti. Aby prekonal mínové pole zvané dospievanie,v rámci svojej stratégie sa dôsledne vyhýba všetkým hlbším vzťahom. Väčšinu času trávi so svojím kamátorm Earlom Jacksonom (RJ Cyler) , nadšeným filmárom, a spoločne nakrúcajú paródie na klasické filmy. Jedného dňa Grega požiada jeho mama Connie (Connie Brittonová), aby sa začal venovať smrteľne chorej spolužiačke Rachel Kushnerovej (Olivia Cookeová), ktorej diagnostikovali leukémiu. Gregovi sa spočiatku nechce, ale napokon sa pustí do svojho najambicióznejšieho projektu. Spriatelí sa s Rachel, spoločne trávia čas, pričom sa k nim občas pridá aj Gregov najlepší kamarát a filmár Earl. Z Gregovej počiatočnej nechuti zo spoločného trávenia času sa napokon vyvinie príjemné prekvapenie, keď Greg zistí, že majú s Rachel spoločný rovnako drsný, absurdný humor. Zbaví sa strachu z okolia a so svojimi blízkymi nadviaže vzťahy, aké si dovtedy ani len nedokázal predstaviť. A spozná, aké sú cenné putá skutočného priateľstva. (TV JOJ)

(viac)

Videá (5)

Trailer 1

Recenzie (203)

Lachtaan 

všetky recenzie používateľa

Zpočátku je nutno uvést, že Me & Earl & the Dying Girl nemá šanci konkurovat jiným snímkům o smrtelných nemocí u mladistvých, přeci jen se tu na to jde dost odlišně, ale to nelze považovat za handicap. Komediální nahled je tu totiž snaživým Thomasem Mannem zprostředkován opravdu výborně, nezaostává za ním ani naprosto kouzelná Olivia Cooke. Silné emoce tu příliš nečekejte, ale minimálně štěk Hugha Jackmana musí ocenit naprosto každý! [viděno na Disney+ 23.8.2022] ()

LoLaa 

všetky recenzie používateľa

Me & Earl & the Dying Girl mi skvěle padlo do noty. Takový typ filmů já můžu a dlouho jsem nějaký po Nauce o snech a Pěně dní postrádala. Naopak s filmy o vážné nemoci a umírání se v poslední době roztrhl pytel, ale tenhle je jiný, zvláštní, s neočekávaným dějem a koncem. Nedojal mě, nevydíral mě citově a přestože to není trhák, který bych si oblíbila po prvním zhlédnutí, tak mě bavil od začátku do konce. ()

Reklama

runner85 

všetky recenzie používateľa

Melancholický Greg ktorý je zahľadený iba do vlastných problém potrebuje šťuchnutie od Maminky(áno maminky vedia byť dosť presvedčivé) aby trošku otvoril oči a venoval sa chorej spolužiačke. Keby videl skvelý film Two Thirty 7 kde jedna z hlavných postáv Luk povedala jednu zaujímavú vetu Sometimes you just get so wrapped up in your own problems that you just don't notice anybody else by to štuchnutie možno nepotreboval. Myslím, že obaja si v konečnej fáze pomohli a tých cca 6 mesiacov ktoré strávil Greg s Rachel mu dali do života veľa. Inak som sa smial keď vynadal Madison za to dotýkanie :D Ale nechápem (alebo žeby hej) ()

heyda 

všetky recenzie používateľa

Takových filmů už se natočilo hafo a tenhle nepřichází s ničím novým. Což by mi vlastně tolik nevadilo, mám rád filmy ze školního prostředí, zkousnu i filmy s dívkami, co mají leukémii, pokud jsou tak okouzlující jako je Olivia Cooke. Co ale nezkousnu je scénář, kam se vyblijou všechna klišé a dialogy mezi středoškoláky připomínají dialogy ze sitcomu. Když se k tomu přidá divné chování, tak takový film rychle mažu z hard discu i z hlavy. 45% ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Pre mňa zatiaľ jeden z najlepších filmov roku, ktorý sa absolútne na nič nehrá, absolútne neskúša žiadne lacné finty na divákov, ale naozaj si nechá čas na to, aby sme spoznali našich hrdinov, spoznali vzťahy medzi nimi a rovnako aj ich motivácie. A všetky postavy sú veľmi sympatické, uveriteľné a nikdy nemám pocit, že by sa na niečo pretvarovali. Páči sa mi ako je film natočený, páčia sa mi jeho dejové línie a jeho smer a rovnako má aj absolútne fantastický záver, ktorý mi skutočne skoro vohnal slzy do očí. Som rád, že Thomas Mann skončil tohto roku aj v dobrom filme (hovorím samozrejme o Barely Lethal) a rovnako aj Olivia Cooke, ktorá zatiaľ hrala v nie moc výrazných hororových snímkoch. Dráma je uveriteľná, priateľstvo je uveriteľné, jednanie Grega je veľmi uveriteľné a všetko to do seba zapadne v jeden vynikajúco natočený, vynikajúco podaný a vynikajúco stvárenenú dramédiu. Okrem toho je tu Thomas Mann veľmi vtipný a veľmi dobre odľahčuje celý film a človek to pozerá s veľkou dávkou spokojnosti. Dočkal som sa skutočne jedného z najvýraznejších filmov tohto roku a som tomu veľmi rád. Hodnotenie: A+ ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (7)

  • Celosvětová premiéra proběhla 25. ledna 2015 na filmovém festivalu Sundance. (ČSFD)

Reklama

Reklama