Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vinnie Jones jako Danny Meehan, fotbalová superstar, má všechno: peníze, rychlá auta a krásnou přítelkyni. Ale teď je všechno pryč. Danny je uvězněn za útok na policii a všechno jde od desíti k pěti. Navíc jeden bláznivý fotbalový nadšenec zorganizuje zápas, který opravdu bude stát za to - strážci proti vězňům - a tak se pomalu rodí vítězný tým provinilých odsouzenců. Jestli Danny zklame, rozzlobí spoluvězně. Když vyhraje, dá sbohem svému čestnému slovu. Jedna věc je ale jistá - bude to ďábelské utkání!!! (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (185)

HellFire 

všetky recenzie používateľa

Dokonale zmařená příležitost natočit super komedii z prostředí vězeňského fotbalu. Vinnie Jones jako kdyby při natáčení ztratil vůli k životu. Možná mu došlo, že se upsal spíš nepovedenému dramatu, než nejapné komedii. Není o co stát. Docela by mě zajímalo, kdo je Barry Skolnick na pozici režiséra, protože Fotbal za mřížemi je jeho jediný film. Jako kdyby se po něm země slehla. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Za dávnych čias v preďalekej galaxii, keď ešte existovali VHS a videopožičovne som videl tento film a bol som strašne sklamaný. Síce som vďaka recenzii v Cineme (od pôvodnej redakcie) vedel, že to nebude také bláznivé ako Ritchieovky, ale aj tak som to od filmu asi chcel a s tým čo som dostal som nebol spokojný. No a na druhý pokus po dlhých rokoch som teda prekvapivo nadšený. Je to funkčný mix väzenského a športového filmu s tak akurát vyváženou vážnou a komediálnou stránkou. Všetky tie väzenské archetypy fungujú bezchybne a dokonca aj Vinnie Jones snáď prvýkrát v civilnej úlohe normálneho chlapíka je úplne v pohode. A aj ten futbal mu celkom ide, hehe. Snáď len postava riaditeľa väznice s tým odpudivým obočím je trochu WTF. Nezvyčajne som si užil aj finálny futbalový zápas aj keď futbal vôbec nemusím. Ale pekne to gradovalo a tentokrát film pridal na komediálnej stránke vďaka vtipnému komentáru od tých dvoch komentátorov. Naviac má film celý čas dosť svižné tempo až mi bolo ľúto, že som s niektorými postavami nestrávil viac času. Sympaťák dedko a jeho tragická línia alebo totálny magor Statham a jeho infantilné predstavy. Takže toto je jeden z tých mála prípadov, keď ma film na druhý pokus bavil oveľa viac. 8/10. ()

Reklama

m.a.t.o. 

všetky recenzie používateľa

„Zabil 23 ľudí holými rukami... ešte predtým ako sa začal učiť karate." Škoda, že som najskôr videl sandlerovskú vykrádačku The Longest Yard. Značne ma to obralo o zážitok, ale aj tak si myslím, že Mean Machine je predsa len lepší film. Vinnie Jones sa do úlohy "rooneyovsého typu" hodí ako riť na šerbeľ (porovnávať ho s trapkom Sandlerom sa ani neodvážim) a aj zvyšok osadenstva basy bol vyskladaný zo zaujímavých týpkov - okrem vtipného wardena s brežnevovským obočím obsadeniu dominuje hlavne totálne vymletý „Škót, ktorého sa boja aj Škóti" Jason Statham. Pohodová športová komédia na jedno pozretie, ktorá pobaví aj tých, ktorý futbalu veľmi nefandia. 55 % ()

Kovaja 

všetky recenzie používateľa

Vinnie Jones jako bývalý kapitán anglického národního týmu se dostane do basy poté co v opilosti rozseká dva poldy.V base se mu ze začátku nedaří a všichni po něm jdou za to že se nechal uplatit a podrazil svůj národ při důležitém zápase s Němci ale už nikdo neví že mu bylo vyhrožováno fyzyckou likvidací kdyby to neudělal.Po čase se pouští do trénování mančaftu vězňů kteří sehrají důležitý špíl s bachaři.O vítězství není pochyb ()

ArsenalEagle 

všetky recenzie používateľa

Anglický The Longest Yard, bez špetky inovace, jen se zařazením do toho správného fotbalu. Mrzí mě, že k původnímu filmu s Burtem je echt těžké se dostat a tak mám zkušenosti pouze s o 4 roky mladší Sandlerovkou. Ta je ovšem až na vzácné výjimky o dost lepší, než tato evropská verze. Zde lze vypíchnout snad jen Stathama a jeho momenty. Ve výsledku, na to jaká jména se na filmu podílela, jde zkrátka o promrhaný potenciál, bohužel. Hlavně závěrečný zápas vypadá hodně amatérsky natočen. ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (4)

  • Vinnie Jones (Danny Meehan) bol pred tým, ako začal svoju hereckú kariéru, skutočným futbalistom, dokonca kapitánom Waleského národného futbalového mužstva. Svoju drsnú povahu však dokazoval už tam, keď bol na istý čas oficiálnym držiteľom svetového rekordu za najrýchlejšie udelenú červenú kartu - 5 sekúnd od začiatku zápasu. (S3MIR)
  • V lednu roku 2019 se v ruské věznici Butyrka mělo konat utkání mezi vězni a dozorci v kopané, kdy za uvězněné mohli hrát také vazebně stíhaní representanti Alexandr Kokorin a Pavel Mamajev. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama