Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ďaleká budúcnosť. Pri prenose zmrznutých ľadových objektov zo spustošenej Zeme sa z jedného z ľadovcov vynorí Jason Voorhees a posádka lode má po chlebe. Desiaty diel hororovej série Piatok trinásteho. (POMO)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (338)

petero 

všetky recenzie používateľa

Ok. 4*? Že prečo? Už ani neviem prečo ma to tak strašne nesklamalo, veď z hororu sa stala komédia a pri dialógoch asi v 20 min. som si myslel. Preboha, to ani nieje možné. Oni si z toho naozaj spravili srandu! Začína to celkom seriózne, vyvraždením celej popravčej čaty, ale keď Jason prebodol mačetou kryogénny oceľoví box a spolu s ním zamrzla aj prvá kosť na 500 rokov - nuž tak toto bude divoké. Jason tu dokonca odsekne ruku a pritom ani nie je pri vedomí. Ten týpek si to potom odskáče ešte 2x - vo virtuálnej realite a potom ho Jason proste v dvoch rukách pre istotu zlomí. Takže tu sa dostávame k viacerým plusom: Jason tu zmasakruje fakt kopu ľudí, a polovica mordov z nich sú krásne efektné. Najväčšia jebačka tu zomrie tým najdrsnejším spôsobom, doslova rozbitá hlava o Laboratórny stôl, kočky v spacákoch, nakrútenie obete na obrovský vrták... A Jason to schytá obrovským spôsobom, pretože sa proti nemu postaví bezbradovková Lara Croft, andoid obvešaný nábojmi ako Rambo. No však sme v ďalekej budúcnosti a preto sa ich vlastná technológia postaví proti nim a z Jasona sa stane nesmrteľný rambo. A sprostá mládež má po chlebe. Jason je proste znova v najlepšej forme, výskyt pekných báb je tu hojný a keď sa k tomu pridajú aj chalani, komando, popravčia čata, pilot a učiteľ, tých obetí je tu hojne. Aha, to som ešte nespomenul celú vesmírnu stanicu, čo vybuchla. A ten koniec. Zlý, prečo? Veď nového Jasona privítala ceckatá nadržaná mládež na Zemi 2: "Pozri, padá hviezda. Želaj si niečo." No kočka by si mala zaželať, aby sa dožila staroby. A Jasonovy možno v atmosfére zhorelo brnenie a znovu bude nejaký normálny rok, a dočkáme sa starého dobrého hororového Piatku trinásteho. Alebo príde Jason X II (Jason X I by potom bolo Freddy vs. Jason). No dobre robím si srandu. Normálne by slušalo tomuto filmu max. 2*, ale ja ho hodnotím, podľa toho ako som sa zabavil. ()

LaciLC 

všetky recenzie používateľa

Filmová hororová legenda 80s Jason Voorhees v budúcnosti, vo vesmíre, a to rovno v roku 2455 a vo filme zvanom Jason X??? NO, znie to prinajmenšom trochu divne. Ale prečo nie? Konieckoncov kto videl aspoň jeden diel Piatka trinásteho určite sa na tom bude baviť. Lenže označiť tento film za horor? Čakal som odpad!, nakoniec som dostal salvy smiechu a ani vôbec nevadí, že je to ešte blbšie ako všetky vzvražďovacie horory. ()

Reklama

Joker Punx 

všetky recenzie používateľa

Desátý díl Jasona s názvem Jason X - Tento díl jsem viděl poprvé na HBO a hned jsem si ho musel nahrát na video, to je jasný :D Opět Kane Hodder jako Jason. Jasona X režíroval James Isaac. No jo ovečky zas dávaj hovno hodnocení. Mě se tenhle díl dost líbil. Jason ve vesmíru a nevypadá to vůbec špatně, atmosféra se mi líbila a vraždy jsou provedený dobře. Skvělá scéna jak Jason popadne tu holku a narve jí hlavu kde jí zmrazí a pak ten její zamrzlej ksicht rozmrdá o stůl :D Na konci filmu Jason jako vraždící stroj z budoucnosti, to jsem nečekal že se z něj stane tohle. Díl mě bavil a nenudil. ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Piatok 13 ma už nemá čím prekvapiť, aspoň už nie po tomto filme. V tejto sérii som videl solídne jeby, ale aj čisté sračky. A, že tvorcovia tejto sérii majú veľkú fantáziu som si už zvykol, pri predošlých častiach, ale čo dokázali tu, môžem povedať len sila. Neuveriteľné, takto celkom dojebať sériu to dosť zamrzí. Tento film zabíjali nezmyselnosti, dementný scenár a vraždy sú veľmi slabé. A o atmosfére sa tu nedá vobec hovoriť. A to ako zas vstal zmŕtvych Jason a z neho urobili Terminátora, tak to bolo totálne trápne, a práve vtedy som to chcel vypnúť, ale vydržal som. Z tohoto námetu sa mohlo vytrieskať veľa, ale nenašiel sa žiadny schopný scenárista a ani režisér. ()

korbitch22 

všetky recenzie používateľa

Skvělá komedie,která by měla možná i navíc,kdyby ovšem nebyl režisér na extázi,herci na houbičkách a scénárista prostě jen dement.Potenciál skoro až smrděl jistou kultovností,ovšem místo skvostného finále,kde by kurde ten program crystal lake nabídnul Jasonovi řádnou dávku obětí,on se mohl jako kurva machine trochu projevit a sympaticky rozčtvrtit pár komparzistů,tak se bohužel stane to,o čem jsem mluvil...herci na houbičkách,scénárista dement a režisérovi se po extázi udělalo zle,páč byl jen plná peří a chtěl rychle vypadnout na kafe,cigáro a sex s asitentkou produkce :-) ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (20)

  • Scény v daleké budoucnosti se odehrávají v roce 2455. (ČSFD)
  • Jason X prodělal kvůli získání ratingu R (mladiství pod 17 let pouze v doprovodu rodičů) jen velmi málo úprav a stal se tak nejméně cenzurovaným filmem celé série. (gogos)
  • První premiéru měl snímek 24. července 2001 v Německu na festivalu München Fantasy Filmfest. (Stocki)

Súvisiace novinky

Carpenter je Psychopath

Carpenter je Psychopath

18.05.2005

Legendárny John Carpenter (na obr.) sa po štvorročnej odmlke vracia na scénu. Jeho najnovším filmom bude thriller PSYCHOPATH o bývalom agentovi CIA, ktorý je povolaný späť do akcie, aby zastavil… (viac)

Reklama

Reklama