Reklama

Reklama

Horná Dolná

(seriál)
  • Česko Horná Dolná (festivalový názov)

Série(14) / Epizódy(161)

Obsahy(1)

Smiech je najlepší liek! Aj preto Televízia Markíza prináša na televízne obrazovky nový seriál s veľavravným názvom Horná Dolná. Vtipné príbehy svojráznych dedinských postavičiek si nepochybne zamilujete na prvý pohľad. Obyvateľmi Hornej Dolnej sú napríklad ambiciózny starosta, ktorý je voľnom čase vášnivým rybárom, kňaz, ktorý statočne bojuje s pokušeniami, ktoré mu prináša život, či policajt, ktorý sa venuje aj takej závažnej kriminalite ako stratený bicykel. Uvidíte, aké je to byť najväčším frajerom v dedine a zasmejete sa aj na súperení dvoch energických žien o priazeň mužov v obci. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (131)

ecceHOMMO 

všetky recenzie používateľa

Sklamanie, prekvapivo?.... vlastne ani nie. Už štyridsaťpäť minútová, premrštená stopáž naznačovala, že ide len o komerčnú vojnu v prime time (Všade vo svete je podobný formát seriálu cca o polovicu kratší...asi vedia prečo). A to sa iba potvrdilo a potvrdzuje v každej časti!!! Byť to o polovicu kratšie mohol sa z toho stať možno i ďaľší kultoví seriál na našich obrazovkách, ale takto....Po štyroch odsledovaných častiach, môžem povedať, že ma žiadna nezaujala, výraznejšie nepobavila (samozrejme určité fragmenty podarené boli) a u mňa to tým pádom zapadne v prachu. ()

unclejack 

všetky recenzie používateľa

Mal som asi dvanásť rokov, ked som privykol k relácii SOS. Vtipná šou v podaní kvarteta Dangl-Sklár-Pomajbo-Polnišová bola jediná vec, ktorá ma prinútila prepnúť na verejnoprávnu STVčku - jeej, sranda, dneska pozerám fakticky len tú - a nadobudol som dojmu, že salvy smiechu, ktoré ma pri sledovaní SOS prepadali budú meradlom pre každý další slovenský komediálny seriál. A ani Hornej-Dolnej sa nepodarilo priblížiť sa k onej hranici geniálnej paródie. Je to nablblé a z hľadiska scenára nedotiahnuté dielko, ktoré svojou prítomnosťou zachraňujú Sklár s Polnišovou. S prekvapením som zistil, že Michal Kubovčík je skutočne dobrý herec, ale schytal mimoriadne jalovú postavu. Na margo posledného sympatického herca seriálu, Marka Majeského len toľko - áno, je to fešáčisko s výstavným hlasom, ale scenárista by sa mal zamyslieť nad tým, ako jeho postavu skutočne využiť. A teraz ten zvyšok - réžia nekomentujem, nič prevratného dokonca ani na slovenské pomery. Zvyšok castu má alebo mimoriadne jalové úlohy - krčmárka, Sládečková - alebo predvádza mimoriadne nezáživné výkony - Dano Heriban. Fórky sú úbohé, scenár, ako som už dúfam dostatočne naznačil, znečisťuje prostredie zdravého rozvoja. A kecy o tom, aký strašne geniálny počin sa to tým Markízákom podaril si strčte za klobúk - až sa tvorcom minú aj tie podpriemerné zápletky, vykrádajúce polovicu klišé vo vesmíre, skončia sa fanfáry a pôjde sa domov. A mimo, zapojenie Morriconneho hudby z posledných dvoch dielov Dolárovej trilógie považujem za kultúrny zločin, pretože banda vymúdrených tvorcov ich švicne na obrazovky kedy sa im zachce. ()

Reklama

Flymaster odpad!

všetky recenzie používateľa

Pocas dvadsiatich minut som sa ani raz nezasmial a potom serial prerusila reklama. Nenasiel som jediny dvovod sa k nemu viac vracat. Ucinkuje tu sice (velky) kopec dobrych hercov, ale kvantita v tomto pripade vobec neznamena kvalitu. A aj tu kvantitu mi neguje Daniel Heriban, ktoremu neviem vobec prist na chut. sorry. ()

Dellamorte

všetky recenzie používateľa

Nepotrebujem sa vypisovať ku každej srandičke, ale mnou prepadnutý visit mi pripol k tomuto rentgenu šelest a zároveň , potvrdil slovácky (NE!)zmysel pre(T/Humor.! Thx za compániu a bro & sist šejker. Tolik bodov nemám, aby som hodila čo len NE hoď bod ( vykultúrovaný zážitok, aký máš aj ty, a nekecaj, že za rok apoň 1x ee. ) ()

JančiBači 

všetky recenzie používateľa

Keby Babovřesky a Kameňák mali spolu dieťa, ich filmové potomstvo by sa určite volalo Horná Dolná. Presne to je to, čo seriál pripomína mix filmov Zdeňka Trošky. Aj napriek tomu, že sa dej odohráva v prítomnosti, seriál pôsobí ako keby išlo o 80 te roky minulého storočia (české odrhovačky tomu prispievajú). Každopádne ide o dobrý prúser, pretože záujem o humor tohto typu skončil z poslednou časťou trilógie Slunce, seno ( čo bohužiaľ nechápe aj Zdeňek Troška). Škoda že si to tvorcovia neuvedomili a neprišli s niečím novým. Pokiaľ malo ísť o seriál z dedinského prostredia, tak by nebolo od veci zasadiť dej do aktuálnej doby, čo sa nestalo .Takto seriál, ktorý bol točený v reálnom prostredí veru nezaboduje. Ťahákom určite malo byť aj herecké obsadenie. Ale postavy sú naozaj veľmi plytké a nerozpísane (keď je postava ožran, tak musí byť ožratá v každej scéne). Niektorým hercom sa podarilo naozaj kvalitne prehrávať, najviac asi Petre Polnišovej ktorá hrá svoju najhoršiu paródiu ( tento krát to je Evík zo Slunce ). Peter Sklár neprináša nič nové, hrá svoju postavu tak ako všetky svoje postavy v S.O.S. Majeského radšej nekomentujem. Iní zase dostali málo priestoru (ale je dosť možné že sa to zmení, pretože seriál ešte len začína ). Ja som sa v polovici druhého dielu rozhodol, že sa zo seriálom rozlúčim. A jednu symbolickú hviezdičku dávam za Dana Heribana. Na kvalitný komediálny seriál si budeme musieť ešte nejakú dobu počkať. ()

Galéria (674)

Zaujímavosti (13)

  • Pôvodne mala byť Horná Dolná iba 10-dielny letný seriál. (krasomama)
  • Epizóda Rybník mala stanovenú TV premiéru 19. januára, ale televízia ju nedopatrením zverejnila online už 12. januára. (Karamanlis)
  • V scéne, kedy starosta ukazuje zranenému synovcovi falošnú mapu k pokladu, je za oboma jasne vidieť kostol. Seriálová obec sa sa však potýka s problémom, že obec Horná Dolná kostol nemá a omše musia byť slúžené v kultúrnom dome. (Frenkyt)

Reklama

Reklama