Reklama

Reklama

Juki no taijó

  • Japonsko ユキの太陽 (viac)
Animovaný / Krátkometrážny
Japonsko, 1972, 5 min

Réžia:

Hajao Mijazaki

Predloha:

Tecuja Čiba (komiks)

Obsahy(1)

Pilot k nevydanému seriálu o desetileté energické a milé dívce Yuki, která vyrůstala v sirotčinci. Jedná se o první snímek, který měl Mijazaki plně ve své vlastní režii, ačkoliv se dočkal jen pilotního dílu. Seriál Yuki's sun měl být založen na manze Tetsuya Chiba a poprvé u Mijazakiho vidíme v hlavní roli silnou a sebevědomou dívku, jenž má divný zvyk mlácení lidí po hlavě, když si s nimi ráda povídá. (ABLABLABLA)

(viac)

Recenzie (3)

Radko 

všetky recenzie používateľa

Príbeh úžasne svižne skomprimovaný do piatich minút. Ponúka, okrem zhusteného deja, príznačné prvky neskoršej režisérovej tvorby. Lásku k zvieratám, humor, silnú ženskú hrdinku, úctu a obdiv k prírode v kontraste s vyumelkovaným svetom načančanej parády a. A ako bizarný pprídavok: nečakaný fyzický úder tým, s ktorými sa radi rozprávame. ()

TomX2 

všetky recenzie používateľa

V sedemdesiatych rokoch 20. storočia malo pôvodne štúdio Ghibli v pláne produkovať animovaný seriál, ktorý mal byť adaptáciou o dekádu staršej mangy. Seriál však doposiaľ nebol vydaný a jediné, čo bolo z projektu zanechané je tento sotva päť minút dlhý pilotný diel. Menšou zaujímavosťou je, že sa jedná o oficiálne prvý výtvor režiséra zvaného Hayao Miyazaki, ktorý sa po tomto projekte spolu s Takahatou podieľal na réžii niekoľkých dielov k seriáli Lupin III a koncom sedemdesiatych rokov vydal jeho prvý celovečerný film. Každopádne by ma veľmi zaujímalo, ako by vyzeral seriál Yuki no taiyō, keby sa oficiálne vydával. Musím uznať, že tento počin celkom pobavil, aj keď sa o perfektnej práci hovoriť nedá. ()

Reklama

Reklama