Reklama

Reklama

Pán Church: Najlepší priateľ

  • Česko Pan Church (viac)
Trailer 1

Píše sa rok 1971 a dospievajúca Charlie (Britt Robertson) žije so svojou matkou Mariou (Natascha McElhone) v Los Angeles. Jedného dňa sa prebudí a zistí, že v kuchyni ich domu je cudzí muž – černoch – a varí raňajky. Matka jej povie, že je to pán Church (Eddie Murphy), a od tejto chvíle bude ich kuchár. Charlie sa prítomnosť cudzieho človeka najskôr nepáči, postupne však prichádza na chuť nielen jeho kuchárskym výtvorom, ale začne oceňovať aj jeho záujem a starostlivosť. Pán Church pre ňu napríklad objaví knihy a rozkoš z čítania. Charlie netuší, že pána Churcha im v závete odkázal bohatý bývalý milenec jej matky, a to na 6 mesiacov, pretože to je predpokladaná doba jej dožitia, Marie má totiž rakovinu. Marie ale žije ešte celých 6 rokov a medzitým sa z pána Churcha stane nenahraditeľný člen rodiny... (TV Markíza)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (186)

KIT.HL 

všetky recenzie používateľa

Eddie Murphy se na pár chvil vrátil a dokázal vykouzlit úsměv, ale i slzu na mém oku. Tenhle film se skutečně povedl...Zajímavý příběh, dobří herci, krásná hudba a Bruce Beresford jako režisér, jehož jméno se Vám vybaví ve vzpomínce na jiný jeho úspěšný filmeček. Ano, Řidič slečny Daisy...Velká škoda, že si zatím nenašel Mr.Curch cestu k nám...Možná jednou.. ()

pakobylka 

všetky recenzie používateľa

Komorní drama, které se snaží nevydírat. Přesto ... ačkoli vám chce předat lásku a přátelství a naději, jakoby mělo ve skutečnosti blíž ke smrti nežli k životu. Snad jen zbytečně propadám melancholii ve stínu vrcholící koronavirové pandemie, ale působí na mě v první řadě nadmíru depresivně, tudíž si k němu nedokážu vytvořit ten správný přímočarý kladný vztah. K němu ani k jeho hrdinům ... 3,5* ... P.S.: Jak sami uvidíte, nejen láska, ale i prostá náklonnost nezřídka prochází žaludkem. ()

Reklama

silentname 

všetky recenzie používateľa

Príjemný film na večer. A dokonca musím priznať, že človeku správne udrie na tie správne strunky. Eddie Murphy je v tomto filme vynikajúci a rozhodne je to rola, za ktorú si ho zapamätám viac, než naposledy v "A Thousand Words". Dokonca si myslím, že je to pre neho aj dosť iná rola a sedí mu to skvele. Britt Robertson je opäť veľmi pekná a aj ma dokáže presvedčiť, že vie správne zahrať svoju postavu. Dáva jej správnu dávku ľudskosti a verím jej to. No problémom v tomto filme sú jej vnútorné monológy, ktoré nám podáva ako rozprávač. Pretože mnohokrát by som si radšej viac užil pozeranie filmu a prežíval jej pocity vizuálne, namiesto toho, aby nám ich prerozprávala. A hoci sa to javí ako maličkosť, je to podľa mňa celkom závažný problém. Dialógy a mnohé scénky sú ale na druhú stranu veľmi pekné a celkovo je to film, ktorý človeka dokáže dostať do správnej nálady. Nie je tu nič, čo by podľa mňa kohokoľvek mohlo uraziť a v človeku to zanechá príjemný finálny dojem. Takže za seba hovorím, že film stojí za to vidieť. Hodnotenie: B+ ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Celkom pekny film, ktory si uziju hlavne zeny. Na môj vkus to bolo ale strasne predvidatelne a chladne pojate. Ziadna potencialne citovo vypäta scena ma nedojala. Na rozdiel od väcsiny mi vadil Murphyho vykon. Je to klasicky priklad toho, ked blaznivy komik hra umiernene. Na môj vkus bol utlmeny az prilis a vsetky emocie schovaval tak dokonale, ze to islo mimo mna. Ale ked film vyjde s dabingom, tak ho pustim mojej mame a urcite bude nadsena. 5/10. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Tak malokedy sa vidi, zeby reziser koncil peckou, len ked si zoberiem takeho Richarda Donnera, ten koncil dost biedne, no a Bruce Beresford /Dvoji Obvineni, Kontakt/ natocil asi najlepsi film. O Eddie Murphym, ktory zrejme skoncoval so Zamilovanymi profesormi a podobnymi "nadherami" a tuna bud vari, alebo pecie, alebo maluje, alebo okopava zahradu alebo hra na chudobny nastroj. Este by som pridal par cinnosti, a to napriklad prechadzky po meste alebo cyklistika alebo beh atd. Dlho som si myslel, ze je s Murphym /Beverly Hills Cop 1 - 3, Zamilovany Profesor/ koniec a ze uz asi nic nenatoci. Tuna sa ale pochlapil, humor je verbalny aj neverbalny, Britt Robertson /Zeme Zitrka/ hrala na urovni a vlastne vsetci herci su tu super. Dialogy su normalne obycajne - take dialogy prevazuju stale, a tak to mam vo filmoch rad. Herecke vykony na urovni, Murphy bol vzdy rozporuplnym a kontroverznym hercom, hrat vie, ale casto ma podivny vyber filmov. Takze toto je pre mna jeden z najlepsich filmov roka 2016, ne komixarny Dedpul, Kapitan Banglades ci Amerika ci jaxa volal, ba ani Zutropolis ani precenovany Andel Pane 2. 95 % ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (4)

  • Britt Robertson hrá 15 ročnú Charlotte, už v dobe natáčania bola herečka o 11 rokov staršia. (belinko)
  • S výrobným rozpočtom vo výške 8 miliónov amerických dolárov ide o najlacnejší film Murphyho kariéry. (Scraffy)

Reklama

Reklama