Reklama

Reklama

Slečna Marplová príde na návštevu k lady Tressilianovej do jej prímorskej vily. Jeden z hostí, advokát Mathew Treves, rozpráva o dieťati, ktoré kedysi spáchalo vraždu. Na druhý deň je Treves mŕtvy. Zdá sa, že zomrel na infarkt. A lady Tressilianovú zavraždili... Kto iný dokáže vyriešiť celý prípad - ako slečna Marplová? (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (35)

Loki_Six 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

"Ten prípad sa týkal dvoch detí. Hrali sa s lukmi a šípmi a jedno strelilo šíp tomu druhému do oka a zabilo ho. Vyšetrovateľ prípad uzatvoril ako tragickú nehodu. Príbeh mal ešte inú rovinu. Poručník tých detí sú už dávnejšie všimol, že dieťa, ktoré vypálilo smrteľnú strelu, trénuje. V spise sa uvádza, že ani jedno z detí sa predtým s lukom a šípmi nehralo." ()

blackJag 

všetky recenzie používateľa

Ech, to jsem si zase jednou naběhl. Nudná detektivka britského televizního střihu, která sice není tak obludně blbá jako ty německé (opora v románové předloze slovutné Agathy Christie má svou váhu), ale přesto je dost utahaná, neřku-li nudná. Neříkám, Geraldine McEwan je dobrá babka a její mimoděčný způsob řešení případů má svůj senilní půvab, další herce se podařilo sehnat také slušné (Sands, Burrowsová), ale celkově to chtělo zrychlit tempo a zkusit to trochu jinak natočit, protože je to pořád jedno a to samé, jak přes kopírák. 40% ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Zatiaľ najslabší diel v spojitosti so slečnou Marplovou. Krimi pointa mi prišla až príliš zamotaná a chaotická a jej odhalenie si vyžadovalo veľa na hlavu postavených detailov. Z tohto pohľadu mi finálne odhalenie páchateľa ako i jeho prevedenie vraždy prišlo skôr úsmevné ako prekvapivé. No na druhú stranu tento diel dýcha výbornou atmosférou všeobecného podozrievania, čo určite nebolo na zahodenie. Na slabší nadpriemer to stačí. 70/100 ()

MikO_NR_1909 

všetky recenzie používateľa

Tak za prvé, Columba znesiem. Je koncipovaný na logicko-nelogickom kontraste princípov, kedy v jednom slede pozorujeme vrtkavú hranu : vyšetrovateľ-podozrivý-obeť. V tejto oblasti kognitívnej periférie razom hľadáme, tŕpneme, objavujeme i fantazírujeme dôsledky udalostí a celoplošne mi to pôsobí akosi organicky elegantne. Zato v týchto francúzskych resp. britských vyšetrovačkách zápasím s určitými predsudkami. Myslím v konštruktívnom duchu. Celé tieto kvázi intelektuálne debaty a slovné hračky v tak závažných veciach, ktorými postavy čelia a ako na nich reagujú, mi prídu dosť cudzie, odťažité a nevierohodné. Nedokážem sa cez to preniesť a Marpleovský kľúč rozlúšťovania je toho jasným dôkazom. ()

vesper001 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

K Nulté hodině mám sentimentální vztah, neboť to byla první kniha od Agathy Christie, kterou jsem četla a stále ji považuji za jednu z jejích nejlepších. Proto jsem k adaptacím hodně skeptická. V této je slečna Marplová opravdu navíc, naopak vyšetřující policista není jen topornou dekorací, jak je v tého sérii bohužel zvykem. Klidně tedy mohl být hlavním detektivem on. Ostatní postavy přesně odpovídaly mé představě z knihy, takže opravdu jen ta babča, co s každým dalším dílem vypadá víc jako moucha, tu svým bzučením rušila zvuk příboje. ()

Galéria (26)

Reklama

Reklama