Reklama

Reklama

Priatelia z dovolenky

  • Česko Přátelé z dovolené (viac)
Trailer 1

VOD (1)

V tejto zábavnej a vzrušujúcej komédii sa prudérni pár Marcus a Emily na dovolenke v Mexiku spriatelí s divokými párty levmi Ronom a Kylou. Marcus a Emily, ktorí sa inak riadia rozumom, sa nechajú uniesť a užívajú si týždeň neviazanej zábavy a hýrenia s novými „dovolenkovými priateľmi". Mesiace po tom, ako sa Marcus s Emily na dovolenke divoko zabávali, sa zhrozia, keď sa na ich svadbu bez pozvania dostavia Ron a Kyla, ktorí so sebou prinášajú chaos, ako aj dôkaz toho, že nie všetko, čo sa stane na dovolenke, tam zo zásady aj zostane. (Disney+)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (80)

TheEvilTwin 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle bylo boží!:D Nahláškovaná komedie, která absolutně nemá zábrany, jede si černý humor, perverzi, nechutnosti a extrémní satirický humor o stošest. Hlavní čtveřice je výborná, dokonale se navzájem doplňují a i příběh má nějakou tu originalitu do sebe. Film má nespočet vydařených situací, neustále střílí jednu hlášku za druhou a kupodivu jede až do konce v konstantním tempu bez hluchých míst s fajn závěrem. Abych nezapomněl, tak musím zmínit i výborného Johna Cenu, kterému tyhle hloupé béčka sedí úplně namíru a tam, kde by jiní dostávali hejty, tenhle týpek za jeho role právoplatně sklízí ovace. Vlastně asi nemám co vytknout, protože tohle je jedna z těch podařenějších, ale zároveň i (v rámci možností) inteligentnějších komedií, která zkrátka pobaví široké spektrum publika. Pecka! ()

dannyyy 

všetky recenzie používateľa

Od první Pařby ve Vegas jsem se tak dlouho nezasmál, jako teď u Vacation Friends, proto se nebojím hodnotit takhle vysoko. Jelikož jsem čekal klasickou průměrnou komedii, tak o to více jsem byl překvapen z toho, kolikrát jsem se tlemil a nahlas se smál. Johna Cenu stejně jako Dwayna Johnsona pomalu vidím v každém filmu, ale beze sporu je tohle Cenova nejlepší role. Fakt mu to sedlo a film z většiny táhnul právě on. Doporučuji. ()

Reklama

Cermbo 

všetky recenzie používateľa

Na první pohled klasická ujetá americká komedie, která se však vyjímečně ukázala jako velice milé překvapení. Decentně vyvážený humor a když některé scény už trošku přehání, tak to dává smysl, zkrátka trošku "ze života". John Cena mi tu byl dost sympatický, děj má hlavu a patu a musím říct, že se jedná o jednu z nejpovedenějších komedií, co jsem za poslední dobu viděl. ()

koty2201 

všetky recenzie používateľa

Vacation Friends je typická komédia v štýle deväťdesiatkových klišé a maximálne nultých rokov, pretože takýto koncept príbehov bol vtedy pomerne populárny. Je trochu na škodu, že sa to tvorcovia ani nesnažili nejak ozvláštniť alebo natočiť nejakým novým poňatím. Ide o to, že afroamerický pár šiel na dovolenku do Mexika. Manžel je riaditeľ stavebnej firmy a je slušne vychovaný, taký psí čumák, ktorý má problém sa uvoľniť. Jeho žena až tak nie, aj keď tiež je zásadová. No a stretnú tam ich protipóly, partnerov pre ktorých je život bezstarostný a užívajú si najviac ako sa len dá. Hlavní hrdinovia ich majú za čudákov, ale strávia v ich spoločnosti celú dovolenku z ktorej si máločo pamätajú a tento pár, kde mimochodom partnera hrá John Cena, ich považujú za najlepších priateľov. Potom sa polroka nevidia, ale afroamerický pár chystá veľkú rodinnú svadbu, kde samozrejme týchto ich priatelia na život a na smrť prídu bez pozvania. A tam sa odohrávajú také tie klišé, že svokrovi sa Marcus (Lil Rel Howery) nepáči ako jeho nastávajúci zať, ale s Ronom (John Cena) si naopak veľmi dobre rozumie aj keď sa chová ako blázon. Potom si Marcus nerozumie ani s bratom nevesty Gabeom, ktorého hrá pre mňa dobrý komediálny herec Andrew Bachelor a tak ďalej. Z celého hereckého obsadenia ani nemám nikoho, koho by som mohol nejak výnimočne vyzdvihnúť až na Johna Cenu a predstaviteľku jeho priateľky Kyle, Meredith Hagner, pretože oni ten extravagantný pár stvárnili perfektne a hlavne Cena je ako bývalý boxer aj príjemný komediálny herec, ktorý má veľký talent na stvárnenie takejto bizarnej postavičky.  A aj napriek tomu, že som bol v tomto filme často svedkom nejakých otrepaných komediálnych momentov, aj tak som si Vacation Friends veľmi užil a bola to príjemná jednohubka na spestrenie jedného večera. Určite si dám aj pokračovanie, ktoré bude mať premiéru na Disney+ už o pár dní. Takže za mňa to je fajn "podívaná" a myslím, že fanúšikovia bláznivých amerických komédií by nemuseli byť vôbec sklamaní. ()

William_ 

všetky recenzie používateľa

Ze začátku parádní komedie, pak se z toho stala docela nuda a nutno říct že mnohdy dosti otravná. Film se natočil za levno a je to vidět především na interiéru při několika scénách. John Cena je největším tahounem tohoto filmu. Už u mnoho filmů a především u Peacemakera potvrdil své bavičské dovednosti. Dají se sehnat asi lepší komedie u kterých můžete vypnout mozek. 4,5/10. ()

Galéria (10)

Zaujímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy Marcus (Lil Rel Howery) a Emily (Yvonne Orji) procházejí letištní halou při odletu z Mexika, debatují. V čase 32:35 se za jejich zády zvedá z letištní sedačky dáma v červeném klobouku s modrým mobilem a odchází. Změna kamery a o 3 vteřiny později se stejná dáma v červeném klobouku zvedá znovu a opět odchází. (morfeus..)
  • Marcus (Lil Rel Howery) po výstřelu „škrábne“ Rona (John Cena), který má na hlavě hadr plný krve. Po pár minutách však nemá na obličeji jizvu nebo náznak po zranění. (Zix.)
  • Natáčelo se v Georgii v březnu 2020. Kvůli pandemii covid-19 však bylo natáčení přerušeno a natáčení pokračovalo v září a říjnu 2020. (Zix.)

Reklama

Reklama