Reklama

Reklama

Zelená miestnosť

  • USA Green Room (viac)
Trailer 6

Basgitarista Pat (Anton Yelchin), gitaristka Sam (Alia Shawkatová), bubeník Reece (Joe Cole) a spevák Tiger (Callum Turner) tvoria štvorčlennú punkovú kapelu Ain´t Rights. Po skončení zmluvy cestujú po severozápade Spojených štátov a hľadajú príležitosť na vystúpenie alebo stály angažmán. Moderátor miestneho rádia Tad (David W. Thompson) s pomocou bratranca Daniela (Mark Webber) im zariadi vystúpenie v bare skinheadov a neonacistov, ktorý sa ukrýva pred zrakom verejnosti hlboko v portlandských lesoch. Hudobníci potrebujú peniaze a rozhodnú sa ponuku prijať. Vyhadzovači Gabe (Macon Blair) a Big Justin (Eric Edelstein) im vezmú mobily a zatvoria do zelenej miestnosti. Koncert beží bez problémov, ale po jeho skončení sa Pat stane náhodným svedkom vraždy. Po vystúpení sa vracia po mobil do zelenej miestnosti a objaví dobodané telo skinheadky Emily (Taylor Tunesová), ktorú zabil neonacista Werm. Svedkyňou vraždy bola aj Emilina priateľka Amber (Imogen Pootsová). Pat chce zavolať políciu, ale majiteľ klubu Darcy (Patrick Stewart) zatvorí členov kapely spoločne s Amber a agresívnym vyhadzovačom do zelenej miestnosti, kým sa nerozhodne, čo s nimi urobí. Hudobníkom zostáva im len veľmi málo času vymyslieť, ako sa dostať na slobodu a zachrániť si holé životy. (TV JOJ)

(viac)

Videá (4)

Trailer 6

Recenzie (191)

Frajer42 odpad!

všetky recenzie používateľa

Zásadní problém, proč je tento film nesledovatelná sračka tkví především v neuvěřitelně nesympatické sebrance postav. Nemohl jsem si celý film vybrat, zda mi jsou více nesympatičtí skini, nebo ti prznitelé hudby. Těžko se mi může líbit film, když režisér poskládá takovou sestavu dementů a já jsem citově zcela neangažovaný. K tomu si přidejte opravdu ubohou zápletku, ze které vyústí krajně nudný děj. Po chvilce jsem to sledoval zrychleně, protože podobným píčovinám odmítám věnovat celých 90 minut stopáže. [3 %] ()

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Punks not dead! Nebo spíš punks are dead. Prostě no future. Nejdřív se zdálo, že u tohohle neškodného komorního filmečku jen nostalgicky vzpomenu na začátek devadesátek, kdy se spolu punkeři a skinheadi pravidelně kočkovali na punkových koncertech. Ale netrvalo dlouho a rozjela se trochu tvrdší hra - nože, mačety, brokárny, zabijáčtí čoklové... A červené tkaničky už nenosí jenom red skins. Poměrně drsná jízda, žádný soucit s postavami, ale přitom lehkost, hravost a nadsázka, skoro jako kdyby zoufalec Tarantino znovu našel svoje ztracené koule, trochu se inspiroval minimalistickou skandinávskou školou, a natočil po čase zase jeden nekomplikovaný, neužvaněný, přímočaře řežebný biják. V momentálním nadšení tedy tímto pasuju Green Room na nejlepší netarantinovskou tarantinovku od Kill Bill. P.S.: A děsně žeru Imogen Poots. ()

Reklama

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Green Room" som chcel vidieť v momente, ako som zistil, že tu bude hrať pán Patrick Stewart. Nie je žiadnym tajomstvom, že tento človek je podľa mňa skutočne pán herec a kedykoľvek ho človek vidí, tak má chuť mu tlieskať. Minulý rok sa predviedol v maličkej dráme Match (, kde by ma potešilo, keby si ju všimlo viac ľudí) a dúfal som, že ma presvedčí aj tu. A musím priznať, že je jednoznačne najlepším elementom tohto filmu a sledovať ho je opätovne veľká radosť. Problémom filmu sú však mladí ľudia, ktorí sa snažia dostať von z nepríjemnej situácie. Nie sú zlí, ale nemôžem povedať, že by ma ich postavy nejako oslovili. A keď sa začnú veci diať, ich osudy mi boli prakticky ukradnuté. A rovnako podľa mňa urobili pár nie moc šťastných rozhodnutí, ktoré spôsobili, že nie všetci vyviazli so zdravou kožou. Ale musím povedať, že gore efekt je veľmi dobrý a aj situácia, v ktorej sa ocitli je veľmi dobre spracovaná. Plus keď sa rozhodnú otočiť situáciu na svoju stranu, je to paráda. Na to sa díva vynikajúco. Celkovo musím povedať, že ide o veľmi solídny gore thriller/horor s veľmi dobrou atmosférou, skvelým Patrickom Stewartom a veľmi dobrým záverom. A stojí za to si film pozrieť. A už len úplne na záver, moja úcta Antonovi Yelchinovi, ktorý bohužiaľ tohto roku nešťastne prišiel o život. Hodnotenie: B ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Saulnierovi se podařila jak první polovina, ve které letmo seznamuje s postavami a uvádí hlavní hrdiny do problémů, tak ta druhá, ve které se to začne řezat. Je sice pravda, že gore mohlo být víc, ale zase to, co tu bylo, mělo slušnou úroveň. Akce, byť i ta mohla být pestřejší, měla říz a samozřejmě se k dobru počítá i hodně dobrá muzika. A chybu nemělo ani obsazení. Yelchin ukázal, jaká je ho škoda, ale pro mě byla nejvíc Imogen Poots v roli ukázkové rennie. To všechno dohromady dalo hravě zapomenout na občasné debilní chování postav. Jen jedna věc mi nejde na rozum a totiž jak může přijet punková kapela do náckovského klubu, spustit tam vypalovačku od Dead Kennedys Nazi Punks Fuck Off, odejít po svých a ještě dostat od nácků zaplaceno. Ale tak jiný kraj, jiný mrav. Hodně slušné. 75% ()

eraserhead666 

všetky recenzie používateľa

Pche, samý běloch, všichni s největší pravděpodobností hetero. Proč všichni skuhrají, že diverzita dneska ničí filmy? Slušná a drsná sekačka. Svým způsobem komorní krvavý thriller o následcích jednoho hloupého (a sorry, když se punková kapela rozhodne hrát na naziskinheadském koncertě, tak to mi hloupé přijde), rozhodnutí. ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (7)

  • Patrick Stewart v rozhovore uviedol, že keď dočítal scenár vo svojom vidieckom dome v Anglicku, bolo to také desivé, že zamkol svoj dom, zapol bezpečnostný systém a nalial si škótsku. (Pat.Ko)
  • Prvá pieseň, ktorú kapela hrá v klube skinheadov, je cover verzia piesne Dead Kennedys „Nazi Punks Fuck Off“. (Pat.Ko)
  • Paintballový príbeh, ktorý Pat (Anton Yelchin) rozpráva, je skutočným zážitkom, ktorý mal scenárista a režisér Jeremy Saulnier. Rick Spears je skutočný človek, ktorý urobil to, čo bolo uvedené v príbehu. (Pat.Ko)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (viac)

Reklama

Reklama