Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ten muž je mrtvý vypráví příběh nájemného vraha, jehož ztvárnil Jean-Louis Trintignant. Zabiják přijíždí z Francie do Los Angeles, aby provedl objednávku, má zabít nebezpečného gangstera. Po vykonání vraždy se nájemný zabiják sám stává cílem a je pronásledován. Nejdříve se snaží schovávat, ale záhy pochopí, že to není z dlouhodobého hlediska ideální řešení. A tak se vydává hledat ty, kteří si objednali jeho vraždu. (Snorlax)

(viac)

Zaujímavosti (9)

  • Film bol pomerne hojne chválený v dokumente Los Angeles Plays Itself (2003), ktorý mapuje zobrazovanie Los Angeles vo filmoch. Spomedzi takmer 250 snímok objavujúcich sa v dokumente bol tento Derayov počin jedným z mála chválených. (Real Tom Hardy)
  • Obrovská vila na začiatku filmu, kde sa odohrala prvá vražda, patrila Albertovi R. Broccoli, producentovi série James Bond. Ten štábu dovolil filmovať, avšak len pod jedinou podmienkou – aby boli opatrní a dávali pozor na železnú ornamentovú bránu, ktorá bola pre neho špeciálne vyrobená v talianskej Florencii. Samozrejme, netrvalo dlho, a kamión s filmovacím vybavením do nej nabúral a zničil ju. (Real Tom Hardy)
  • Francúzsky štáb prišiel do Los Angeles pôvodne natáčať iný film. Projekt však bol zrušený, no i tak sa rozhodli nejaký film natočiť. Scenár napísali za 12 dní a celý film stihli natočiť pokým im ešte platili víza. (Real Tom Hardy)
  • Producent Hal B. Wallis požiadal režiséra Jacquesa Deraya, aby zostal v Los Angeles a nakrútil niekoľko ďalších filmov. Rež. sa však rozhodol vrátiť späť do Francúzska, pretože mal problém dorozumievať sa v angličtine. Neskôr uviedol, že je to jedna z vecí, čo ľutuje najviac. (Real Tom Hardy)
  • Francúzska časť štábu 14. júla oslavovala Deň dobytia Bastily. Americkí herci a technici súhlasili, že ju oslávia tiež, ak produkcia zaplatí nadčasy. (Real Tom Hardy)
  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v Los Angeles počas júna roku 1972. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama