Reklama

Reklama

Cesta za pomstou

Trailer 1

Keď sa bývalý elitný vojak Colton MacReady dozvie, že jeho mladá neter je v rukách mexického drogového kartelu, neváha a vyráža za zločincami, aby jej zachránil život. Svoju návštevu v gangsterskom sídle ukončí až vo chvíli, keď sú všetci lotri mŕtvi a ich rukojemníčka oslobodená. Mafiu však najväčšmi rozzúri skutočnosť, že MacReady okrem rukojemníčky ukoristil aj cenný flash disk s tajnými informáciami. Mexickí gangstri so spojencami v americkej polícii nasadia všetky prostriedky, aby disk znova získali. Zaútočia na usadlosť MacReadyovcov, kde Colton žije so svojou sestrou Angelou a ukrýva neter Hailyey. Začína sa zúrivý a neľútostný súboj o prežitie. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (66)

Lateef 

všetky recenzie používateľa

Abych pravdu řekl, trochu mě irituje scénář, místo dění a kulisy, mám pocit, že tohle se dá natočit za jedno, případně dvě odpoledne, pár borců v uniformách a kožených bundách, co brokovnicí netrefí ani stodolu, se prostě po práci dva dny po sobě sešli a sehráli primitivní hru na kočku a myš. Naštěstí se pootevřela Pokladnice nebeských kopů a v momentech, kdy dochází k akčním konfrontacím, se vědomí automaticky přepíná do módu Tady a Teď, protože bitky jsou opravdu výborné, propracované, skvěle natočené, vlastně takové, na jaké jsme od Florentina zvyklí. Tohle je v současné době špička v tomto subžánru. Za nejlepší považuju duel Adkins vs Marinas (choreograf akčních scén) přibližně v půlce filmu, ten má drive a je nasáklý fyzičnem do poslední napjaté svalové šlachy. Jako bojový předkrm před Undisputed 4 velmi chutné. ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Ale jo, tohle by šlo. Adkins si to v tomto případě rozdá s mexickým drogovým kartelem, který ohrožuje jeho sestru a neteř a pochopitelně nikoho nešetří. Začátek byl z béčkové říše snů a pěsti i kopy se mohly pyšnit visačkou nejvyšší kvality a i když potom film trošku ubral, pořád se bylo na co koukat, ačkoliv karteloví vojáci byli absolutní tupouni. Ale to k žánru tak nějak patří. Závěrečná westernová scéna se Sophiinou volbou sice rozesmála, ale celkový pozitivní dojem nezkazila. Spíš naopak. 60% ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Niekedy v časoch druhého a trietieho Undisputed ma veľmi mrzelo, že Adkins svoje najlepšie schopnosti využíva hlavne na arénové filmy, ktoré mám síce rád, ale nikdy sa nezaradili medzi moje obľúbenejšie subžánre akčného filmu, no zatiaľ sa mi nanešťastie len potvrdzuje, že patrí práve tam a Close range je len ďalší dôkaz. Síce to má konečne zápletku v štýle, ktorý mám rád, bývalý príslušník špeciálnych jednotiek, ktorý svoje schoposti využíva na ochranu rodiny pred nebezpečnou mafiou, ale vôbec mi to neprišlo ako plnohodnotný akčný film, skôr len ako predĺžená epizóda akčného seriálu deväťdesiatych rokov, ako Walker alebo Odpadlík a síce s omnoho kvalitnejšími súbojmi, eRkovým ratingom a lepším vizuálom, ale inak horším snáď v každom ohľade. Scenár nestojí vôbec za nič, aj napriek veľmi krátkej dĺžke sa to často vlečie a dokonca občas aj nudí, dialógy sú veľmi slabé a o správaní postáv ani nehovorím. Ale zase aj toto sa dá označiť čiastočne za klad, lebo to dosiahlo až takú úroveň, že sa dá aspoň zabávať na účet tvorcov. Obzvlášť scéna, pri ktorej hlavný hrdina ukryje zabitého protivníka tak, že ho vidno až z okna domu s mnohými zabijakmi a práve kvôli tomu sa to všetko pokazí ma úplne dostala a podobných scén je tu viac. Ale aj tak v tomto filme ide očakávane hlavne o súboje a tie tradične nesklamali. Majú perfektnú choreografiu, sú vynikajúco natočené s minimom strihu, surové, kontaktné a veľmi dynamické, tu som si skutočne vychutnával každý chvat. Obzvlášť dlhý súboj s kvalitným protivníkom v strede filmu berie dych a rovnako aj úvodná sekvencia. Ale mimo súbojov už akcia nestojí za nič, prestrelky sú presne v štýle, ktorý mi vadí, teda strieľanie desiatok nábojov často z minimálnych vzdialeností, pričom k zásahu alebo dokonca úmrtiu dôjde len zriedka a ani tých pár scén s automobilmi ma nebavilo, aj keď scéna prakticky prekopírovaná z Okrsku 13 ma aspoň pobavila. Čo sa týka obsadenia, Scott Adkins je v akcii perfektný a s neustále nahnevaným výrazom, ktorý mu sedí, ale inak tu pôsobí dosť hlúpo, Nick Chinlund ma vôbec nebavil, dvojica žien rovnako a úroveň záporákov sa tu dá hodnotiť iba podľa toho, koľko vydržia v súbojoch. A Isaac Florentine si čiastočnú chválu tiež zaslúži, súboje má tradične prvotriedne a vizuál je kvalitný, aj keď tých spomaľovačiek mohlo byť menej, ale ako film je to úplne nezvládnuté, potrebovalo by to poriadne doladiť. Takže nebudem zbytočne kritický, Close range som si pozrel len kvôli súbojom a tie sú prvotriedne, ale inak sa to určite dalo zvládnuť aj podstatne lepšie a to aj pri tomto rozpočte. Znovu si to už celé určite nepozriem. 52% ()

InJo 

všetky recenzie používateľa

Strašnej televizák, kterej nemá ŽÁDNOU atmosféru, což ještě zdůrazňuje komicky nemotorná snaha o westernový feeling. Ten primitivně jednoduchý "pískavý" hudební motiv, co v tom hraje pořád dokola, začne být nejdýl někdy v polovině už prakticky k nevydržení. Terminátor Adkins tu však naštěstí lidi mlatí či střílí takřka nonstop a většinou to dělá velmi energicky a hezky efektně. Nicméně jeho filmová sestra a neteř jsou asi nejhorší herečky ve vesmíru (ty jejich pokusy o zahrání smutku a pláče mě regulérně rozesmívaly) a záporák v podobě mexického narkobarona je hrozivý asi jako štěně labradora. 50 % ()

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

I když je a navždy bude béčkářem, Isaac Florentine točit umí. Své filmy netrápí zběsilými střihy a naopak si užívá dlouhé akční záběry. A díky tomu, že často spolupracuje s Adkinsonem, který je možná nejlepší bojovník v rámci americké produkce, stojí tyto akčňáky za shlédnutí, i když jsou kostrbaté až hanba a nemají vysoké rozpočty. Bitky tělo na tělo jsou však jedny z těch lepších, které jsou v současné době k vidění. ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (5)

  • Jedná se o osmý snímek režísére Issaca Florentina, ve kterém si zahrál Scott Adkins. (Domin1359)
  • Kvôli nabitému pracovnému programu Scotta Adkinsa (Colton MacReady) muselo byť natáčanie niekoľkokrát odložené. (m.a.t.o.)
  • Film mal premiéru 16. septembra 2015 v poľskej televízii, teda 11 týždňov predtým, než bol k dispozícii pre VOD (Video on demand). (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama