Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blížia sa Vianoce a nákupné centrá sa len tak hemžia Mikulášmi. Medzi nimi je aj dvojica podvodníkov, ktorí s chuťou znesväcujú krásne posolstvo toho známeho dobráka s bielou bradou v červenom plášti - prezlečení za Mikuláša a elfa vylúpia každý obchod, do ktorého vniknú. Ich stratégia sa ale skomplikuje , keď sa stretnú s 8-ročným chlapčekom, ktorý im začne vysvetľovať pravý význam Vianoc. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (631)

Renton 

všetky recenzie používateľa

Scénář: Glenn Ficarra, John Requa .. B. B. Thorton jako Santa je fakt cool looser! Je dobře, že u náš chodí Ježíšek, protože od něj jako Santy bych dárek ani nechtěl :). I jeho "mamka" a skřítek v jednom je super a v ringu mu to tak sekne. A jen tak mimochodem, byl jsem z filmu jako celku trochu zklamán, protože námět nabízel mnohem, mnohem víc.. Šťastný a Veselý. 70%. ()

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

Chcela som si pozrieť tento film, lebo z prečítaného a odpočutého som nadobudla dojem, že sa stáva kultom. Viem si predstaviť, ako na niektorých ľudí zapôsobil frekvenciou sprostých slov, ale to na kult stačí tak pre mojich synovcov. Najväčšou chybou bolo asi "niečo" očakávať... Moje dojmy sú rozpačité, bola to čierna komédia so zopár fajn scénami, smiala som sa - najprv z tej Thorntonovej príšernosti, potom menej zo zotrvačnosti, nakoniec vôbec... kriste, tri štvrtiny filmu boli o tom istom! Zo začiatku zoznámenie s postavou, po ktorom je rýchlo jasné, s kým máme do činenia...a potom to isté znova a znova, len z rôznych uhlov, prešpikované fekálnym humorom a pomiešané s ďalšími epizódkami a gagmi vhodnými akurát do sitcomu. Proste obrázok seriózneho úchyla a budižkničemu. Pitie, drzosť, mizantropiu a nezodpovednosť dovádza do nevídaných extrémov a nemá dosť potenciálu, aby sa stal obľúbeným antihrdinom. V Leaving Las Vegas je človeku Cagea aspoň ľúto, tu by som po polovici filmu Thorntona najradšej nakopala do zadku a spláchla ho do kanála aj so zvyškom deja (na ktorom mi už ani nezáležalo). No tvorcom šlo asi o to, aby nám bol hrdina najprv nesympatický a aby si naše sympatie získaval tak pomaly, ako získava slimačím tempom vlastnú dôstojnosť, až to dospeje k pointe, ktorá mala diváka pravdepodobne úplne zaskočiť a vyvolať nadšené ovácie, prípadne dojaté "ach"...no, nekonalo sa. Trochu bohatší scenár a Coenovcov na režisérsku stoličku a mohla to byť perla. Čierne komédie sú moja srdcovka, ale toto je slabý priemer s o niečo lepšou záverečnou štvrtinou. ()

Reklama

Cival 

všetky recenzie používateľa

Pro mě osobně největší zklamání letošního roku. Už z plakátu je jasné, že jako (obvykle výborný) Thornton bude chlastat, hulit a objíždět jednu ženskou za druhou. Proto mi nepřišlo ani trochu vtipný, když drtivá většina humoru spočívala ve zřejmých scénkách typu Santa se ožral, Santa píchá nadměrnou velikost, Santa spí v zákulisí, Santa se pochcal, Santa fuckuje děcka, Santa vystupuje z auta a má kolem sebe prázdný flašky a tak pořád dokola a diváci se smějí a smějí jako přes kolovrátek, i když by opakovaný vtip už měl dávno přestat být vtipem. Navíc ta morálně čistá linie s dobrotivým špekounem je jak pěst na oko. Rádoby ostrej film, kterej se točí pořád dokola aby nakonec skončil jako myšlenkově uhlazená, výchovná měchuřina. Těšil jsem se jak sviňa, ale nakonec nudil jako prase:-) 2 a 1/2 * ()

Lynn 

všetky recenzie používateľa

Lepší Vánoční film si divák pod stromeček přát nemůže. Pryč s vánoční dobrotou, pohodou a hodným starým pánem vozícím dětem dárky. Santa B.B. Thorntona je odpornej chlápek, kterej šoustá tlustý baby, mluví jako kanál a je v jednom kuse v lihu a divák ho za to musí milovat. Ani metr vysoký černoch-elf či Kluk (trochu retardovaný tlusťoch) se nenechají zahanbit. Tahle trojice tvoří dokonalou příležitost pro typický coenovský humor. Mimochodem, bratři jsou pod ním podepsáni jako producenti a troufám si tvrdit, že i scénář neponechali beze stopy. ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Jsem Santa Claus co pije,chčije a píchá." Nemám žádné zásadní výhrady proti starému, vypasenému a dobrosrdečnému Santovi, ale od jisté doby je mi sympatičtější ten, co si máchá játra v chlastu, takticky se schovává v dýmové cloně z cigaretového kouře a provádí anální sex se sestrou paní Santové. S přibývajícími léty se holt priority mění, takže ačkoli bych v reálném životě nakopal úchylného Santu do jeho nateklých koulí, tak ve filmu se s ním dokážu pobavit. ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (21)

  • Vo videoklipe k svojej piesni "Just Lose It" použil americký raper Eminem odkazy na tento film. Tony Cox (Marcus) si v klipe vystrihol malé cameo. (Macejko)
  • Když si Bob Chipeska (John Ritter) stěžuje na Santu (Billy Bob Thornton) šéfovi Ginovi (Bernie Mac), mění se mu kravaty. Jednou má kravatu s obrázky a v dalším záběru kostkovanou kravatu. Druhý den má pro změnu kostkovanou kravatu, ale v posledním záběru zase obrázkovou. (Patrik256)

Súvisiace novinky

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

31.10.2015

Billy Bob Thornton se momentálně vůbec nefláká. Loni se objevil v Downeyho Soudci nebo v seriálovém Fargu a letos se po Vincentově světě zastaví ještě v kriminálce London Fields a politickém dramatu… (viac)

Zemřel Bernie Mac

Zemřel Bernie Mac

11.08.2008

Letošní rok si dost možná udrží ošklivé privilegium v tom, že během něj zemřelo nejvíce filmových hvězd. To, že se na konci ledna Heath Ledger omylem předávkoval léky a nemůže si tak bohužel užívat… (viac)

Jim Carrey a jeho „prison break“

Jim Carrey a jeho „prison break“

06.06.2007

Všichni ještě pamatujeme časy, kdy Jim Carrey bral 20 miliónů za jednu roli. Dnes hraje ve filmech, jejichž celý rozpočet jen tak-tak dosahuje tuto částku. Jim má buď dobročinné sklony a touží hrát v… (viac)

Reklama

Reklama