Reklama

Reklama

Cudzinec

(festivalový názov)
  • Česko Kvílení (festivalový názov) (viac)
Trailer 1

Seržant Jong-goo je príslušníkom kórejskej polície, ktorého jednej noci privolajú k brutálnej vražde. Páchateľ je zadržaný priamo na mieste činu a nijako nekomunikuje, pričom vykazuje známky závažnej choroby. Celé jeho telo pokrývajú rôzne druhy pľuzgierov či bradavíc. Od daného momentu sa začína v malom mestečku neďaleko Soulu vyskytovať čoraz viac podivných prípadov vrážd či úmrtí. Kým však polícia počas ich vyšetrovania tápa, kolegami podceňovaný Jong-goo sa od podaktorých ľudí dozvedá, že za záhadnými udalosťami by mohol stáť príchod neznámeho staršieho muža z Japonska. Keď už sa zdá, že sa to samotného Jong-gooa týkať nebude, obdobné symptómy začína vykazovať i jeho jediná dcéra Hyo Jin. Zachrániť jej život si však vyžaduje postaviť sa tvárou tvár neviditeľnému nepriateľovi, ktorého sila dosahuje úroveň mimo ľudského chápania.
(*CARNIFEX*)

(viac)

Zaujímavosti (3)

  • Při natáčení nebylo ublíženo žádným zvířatům. Všechny scény se zvěří byly natočeny po konzultaci a pod dohledem s trenéry. Použily se také vizuální efekty. (Polgedney)
  • Dle režiséra Hong-jin Na byl film natočen na základě lidových náboženství v Koreji a Nepálu a katolické víry. Film přímo a nepřímo zmiňuje všechny biblické hříchy. (MarLin)
  • Výběr hlavního hrdiny, pro film byl klíčový, režisér Hong-jin Na nechtěl mít ve filmu žádného akčního hrdinu. Na castingu prošel Do-won Kwak právě díky svému vřelému vzhledu a hned získal roli. (Yoshitsune)

Reklama

Reklama