Reklama

Reklama

Obsahy(1)

George se dostal až na dno a žije na ulici. Přespává v útulku a rád by dosáhl na podporu. K tomu ale potřebuje kopii rodného listu, protože nemá žádné doklady. Jeho poslední nadějí je dcera, která mu ale nemůže zapomenout, že ji opustil v nejtěžších chvílích života... (TV Prima)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (38)

Aljak odpad!

všetky recenzie používateľa

Jedným slovom, Hrôza! Od chabého scenáru, cez nudný dej, až po samotného hlavného "hrdinu" (ktorý sa však celkom reálne ponášal svojim alibizmom na väčšinu bezdomovcov). Myslím, že na tému bezdomovectvo by sa dal vytvoriť aj zaujímavejší a dramatickejší film... Inak, nič proti bezdomovcom (hoci si za svoj sociálny status často môžu úplne sami), ale doslova ma vytáča (či už v tomto filme alebo aj v realite) absencia akejkoľvek sebareflexie a snahy o to, aby sa vyhrabali z biedy. Ale mnohým asi vyhovuje, že sa štát o nich musí (bohužiaľ!) postarať, tak načo sa potom snažiť, keď môžu žiť na úkor štátu? Samozrejme, pod zámienkou bezďáckeho motta "niet čo stratiť". Zaujímavé, že na jedlo peniaze nie sú, ale na alkohol sa vždy nájdu. A čo tak si nájsť aspoň nejakú robotu (hoci aj podradnú) a tým pádom by nemuseli otravovať ostatných, aby im prispeli na život? Aha, zabudol som, že väčšina bezdomovcov nemá doklady, ktoré im asi boli odňaté zároveň s ich dôstojnosťou a sebareflexiou... A presne o tom bol tento film (a bohužiaľ je to dosť častý jav aj v našej spoločnosti). Vás to neserie? Lebo mňa áno, a veľmi! Preto Odpad... ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Istá časť môjho ja skutočne nechce na tento film ukazovať moc prstami a kydať na neho. No iná strana môjho ja by zase veľmi chela. Keď som naposledy pozeral film v réžii od Orena Movermana, skutočne to nedopadlo veľmi dobre. "The Dinner" bola úmorná a ťažkopádna nuda. "Time Out Of Mind" je na tom bohužiaľ podobne. Problém filmu je totiž ten, že dokopy nemá ani nejakú žiadnu reálnu story. Je to skôr sledovanie Georga Hammonda v podaní Richarda Gera, ako sa vnútorne presviedča, že nie je bezdomovec a plahočí sa deň za dňom životom a snaží sa nejako dať veci do poriadku. Myslím si, že je tu niekoľko momentov, ktoré teno film posúvajú možno o niečo vyššie, no nie je ich tak veľa. Najzaujímavejší na tom všetkom je záverečný fakt, kde si George uvedomí, že existujú možnosti, ako sa dostať k veciam, ktoré potrebuje. No nikto mu nepovie ako to spraviť. A tak len chodí z úradu na úrad a pomaly ho presviedčajú, že neexistuje. Napriek tomu, že stojí pred nami. Nemá to veľa postáv, nemá to veľa dialógov a je to rozhodne veľmi pochmúrny film. No je tu jedna postava, ktorá podľa mňa mala ostať na niektorých miestach ticho, lebo narozpráva toho viac, než je reálne nutné. Dixie vie byť asi tak príjemný ako Kentan z Montarži. Ale ten bol oveľa vtipnejší. Toto je postava, ktorá dokopy za celý film nevie prestať rozprávať. A ja som si od neho už úprimne potreboval oddýchnuť. Richard Gere je veľmi dobrý, Jena Malone ako jeho dcéra tu dokopy moc veľkú rolu nemá. A to je škoda. Myslím si, že ten vzťah otca s dcérou mal byť zachytený oveľa výraznejšie a mal sa naň viac klásť dôraz. Dať filmu nejakú reálnu story. Lebo dokopy je to len plahočenie sa ulicami, a nič viac. A sledovať to dve hodiny nie je zrovna jednoduché. Netrvá to dlho, aby záujem nezačal opadať. Hodnotenie: C ()

Reklama

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Nebýt toho hereckého výkonu, který zde Richard Gere předvádí, tak bych tomu filmu asi nedal žádný bod. Richard Gere je neskutečný a je hezké, že se někdo podíval na život bezdomovce bez příkras, ale tohle je tak nudný příběh, který mě jinak opravdu ničím nezaujal, že jsem si skoro začal zoufat. Naštěstí to skončilo. ()

netahlo 

všetky recenzie používateľa

Richard Gere toho sveho sebelitostiveho bezdomovce zahral skvele, o tom zadna. Ale jinak tomu neco chybelo. Nejake vyhrocene situace, konflikty .... asi az moc realisticky to bylo natoceno. V realnem zivote se toho opravdu moc nedeje holt, a uz vubec ne na ulici. Postradal jsem take nejake vysvetleni proc se do te situace dostal. Film plynul odnikud nikam. Tezke hodnotit ... ()

qxkamo 

všetky recenzie používateľa

Tento film jednoducho serviruje usek zo zivota bezdomovca. Necakajte ziaden hollywood, emocie, zabavu, len ciste suche zobrazenie toho, co si bezne ani nevieme predstavit - kazdodenny pobyt na ulici ako bezdomovec. Richard Gere to hra dost realisticky, akokeby sa uplne vzil, resp. ako keby ho priamo vyhodili na ulicu na niekolko dni a len kamerovali. Za to som dal aspon tie 2*. ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (2)

  • Richard Gere (George) se při testovacím natáčení natolik ponořil do své role, že skoro hodinu prosil kolemjdoucí o drobné. (Zdroj: Cinema 09/2015). (Terva)
  • Film měl premiéru na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu dne 7. září 2014. (Terva)

Reklama

Reklama