Reklama

Reklama

Městečko Fortitude

(seriál)
  • Veľká Británia Fortitude
Trailer
Dráma / Mysteriózny / Thriller / Horor
Veľká Británia, (2015–2018), 21 h 12 min (Minutáž: 47–91 min)

Hudba:

Ben Frost

Hrajú:

Michael Gambon, Sofie Gråbøl, Mia Jexen, Luke Treadaway, Richard Dormer, Verónica Echegui, Björn Hlynur Haraldsson, Nicholas Pinnock (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(25)

Fortitude je severské mestečko, v ktorom žije len niekoľko stoviek obyvateľov. Mestečko žije pokojným životom s takmer nulovou kriminalitou a mladou populáciou, keďže na území mesta nikto nesmie zomrieť. Situácia vo Fortitude sa však drasticky mení, keď prichádza k smrti miestneho profesora. Do Fortitude prichádza detektív z Londýna, pretože v tieni podozrenia je aj miestne policajné oddelenie. Život v mestečku je odrazu úplne iný a plán výstavby obrovského ľadovcového komplexu sa vytratí vo chvíli, keď si všetci obyvatelia uvedomia, že sa medzi nimi zrejme skrýva zákerný vrah. (Marceloo)

(viac)

Recenzie používateľa DavidWebb k tomuto seriálu (1)

Městečko Fortitude (2015) 

Pilot: Tak toto nedokážem okomentovať lepšie ako: zvratok. Keď si prečítate obsah, pozriete na plagát a hereckú posádku, tak najlepším prirovnaním (IMHO) pre to, čo z toho vzniklo, je prebujnený impotenciál. V prvej časti seriálu sa dostávame do osady na arktických Špicbergách s počtom obyvateľov 100 (give a take), z ktorých je 15 policajtov + úradníci, 10 zamestnancov nemocnice(?), 10 záchranárov, 10 zamestnancov "radnice", obslužný personál v obchodoch a krčme, 5 nezamestnaní a 5 baníci, ktorí pravdepodobne makajú na všetkých ostatných. A na nejaké deti som ešte zabudol, pardon. Má to byť pilot (úvodný diel do seriálu, pozn. prekl.), zároveň sa ale divák ocitá v deji tak zmätenom, že máte pocit akoby ste práve začali sledovať 75. diel Nezvestných na Severnom póle a ani šajnu vot-a-gou. Aby bol divák zmätený ešte viac, je ozvučenie spolu s angličtinou neanglických hercov také mizerné, že som rozumel sotva polovicu. Zmätok, zmätok a ešte raz zmätok. Za toto by trebalo scenáristom a režisérom nasrať do rúk a asi aj na hlavy a k vode pustiť až potom, čo sa roztopí tisícročný ľadovec pri teplote -30 °C. Dám ešte 1-2 diely a ak sa to nezlepší tak s tým končím. A je to škoda, pretože prebujnený impotenciál to malo... Edit: 6.5.2015 Neskaj venku skoro celý deň pršalo, takže som pri tom zostal a dal som to v jednom šupe celé naraz a... postupne sa to zlepšilo, udržalo ma to v chtíči až do konca čo znamená, že slabé to nebolo. Ale ani špicové, je tam čo vyčítať. Enyvej, za seba spokojnosť. 70% Edit č.2 11.5.2015 Predsa len mi to nedá. Môj komentár nad "Edit: 6.5.2015" sa týka iba pilotu. Čo sa týka počtu obyvateľov tak tu je oprava: Population: 713. Nie je to aj tak sranda, že takáto osada má benzínku, letisko aj prístav? Ja viem... Špicbergy... dotácie...pevnina... ()

Reklama

Reklama