Reklama

Reklama

Městečko Fortitude

(seriál)
  • Veľká Británia Fortitude
Trailer
Dráma / Mysteriózny / Thriller / Horor
Veľká Británia, (2015–2018), 21 h 12 min (Minutáž: 47–91 min)

Hudba:

Ben Frost

Hrajú:

Michael Gambon, Sofie Gråbøl, Mia Jexen, Luke Treadaway, Richard Dormer, Verónica Echegui, Björn Hlynur Haraldsson, Nicholas Pinnock (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(3) / Epizódy(25)

Fortitude je severské mestečko, v ktorom žije len niekoľko stoviek obyvateľov. Mestečko žije pokojným životom s takmer nulovou kriminalitou a mladou populáciou, keďže na území mesta nikto nesmie zomrieť. Situácia vo Fortitude sa však drasticky mení, keď prichádza k smrti miestneho profesora. Do Fortitude prichádza detektív z Londýna, pretože v tieni podozrenia je aj miestne policajné oddelenie. Život v mestečku je odrazu úplne iný a plán výstavby obrovského ľadovcového komplexu sa vytratí vo chvíli, keď si všetci obyvatelia uvedomia, že sa medzi nimi zrejme skrýva zákerný vrah. (Marceloo)

(viac)

Recenzie používateľa warrenur k tomuto seriálu (2)

Městečko Fortitude (2015) 

Konecne paradna, temna a mraziva zalezitost. Ked som tam zbadal Sofie Grabel,ktoru poznam z vyborneho Forbrydelsen a tiez ten "seversky" uvod a scenerie, bol by som dal ruku do ohna, ze tvorcovia su od skandinavcov. Na moje prekvapenie zapracovali tentokrat briti a par tych skandinavskych hercov im tu vyborne pomohlo. Od prveho dielu az po cca 8mi to malo fakt grady a stale sa neprezradilo prilis, potom sa postupne priciny diania vo Fortitude zacnu odkryvat a skoda, ze som odhadol dovody konania postav presne. Preto davam o jednu hviezdu menej. Kazdopadne sa jedna o poctivu filmarcinu a divak je vtiahnuty do tej mrazivej zimy a medzi jej, v mnohom zvlastnych, obyvatelov. Ten pocit mensej uzavretej spolocnosti bol hmatatelny aj cez uzku spolupracu medzi obyvatelmi, policajnym zborom, "starostkou". Zabava v miestnom lokale, tiez co-to o miestnych vypovie. Zvlast ta obycajnost tych mladych policajtiek bola usmevna a uveritelna, kocky v uniforme. :) Verónica Echegui tiez spanielsky povod nezaprie, v skutku nadherna zena. Tucci i Sienna takisto na jednotku. Potesil ma ten mix kriminalnej zapletky, mysteriozna a vztahov. Hra to spolu znamenite. Istotne odporucam. 80% ()

Série 3 (2018) (S03) 

Dost slabe ukoncenie serie a za mna sklamanie. Skoda, ze sa to uberalo tymto smerom. ()

Reklama

Reklama