Reklama

Reklama

Městečko Fortitude

(seriál)
  • Veľká Británia Fortitude
Trailer
Dráma / Mysteriózny / Thriller / Horor
Veľká Británia, (2015–2018), 21 h 12 min (Minutáž: 47–91 min)

Hudba:

Ben Frost

Hrajú:

Michael Gambon, Sofie Gråbøl, Mia Jexen, Luke Treadaway, Richard Dormer, Verónica Echegui, Björn Hlynur Haraldsson, Nicholas Pinnock (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(3) / Epizódy(25)

Fortitude je severské mestečko, v ktorom žije len niekoľko stoviek obyvateľov. Mestečko žije pokojným životom s takmer nulovou kriminalitou a mladou populáciou, keďže na území mesta nikto nesmie zomrieť. Situácia vo Fortitude sa však drasticky mení, keď prichádza k smrti miestneho profesora. Do Fortitude prichádza detektív z Londýna, pretože v tieni podozrenia je aj miestne policajné oddelenie. Život v mestečku je odrazu úplne iný a plán výstavby obrovského ľadovcového komplexu sa vytratí vo chvíli, keď si všetci obyvatelia uvedomia, že sa medzi nimi zrejme skrýva zákerný vrah. (Marceloo)

(viac)

Recenzie používateľa Marceloo k tomuto seriálu (2)

Městečko Fortitude (2015) 

Fortitude je severské mestečko, v ktorom žije len niekolko stoviek obyvatelov. Mestečko žije pokojným životom s takmer nulovou kriminalitou a mladou populáciou, keďže na území mesta nikto nesmie zomrieť. Situácia vo Fortitude sa však drasticky mení, keď prichádza k smrti miestneho profesora. Do Fortitude prichádza detektív z Londýna, pretože v tieni podozrenia je aj miestne policajné oddelenie. Život v mestečku je odrazu úplne iný a plán výstavby obrovského ladovcového komplexu sa vytratí vo chvíli, keď si všetci obyvatelia uvedomia, že sa medzi nimi zrejme skrýva zákerný vrah. - Fortitude je naprosto ideálnym seriálom pre teplé letné dni. Atmosféra zasneženého malomesta Vás úplne pohltí a čas bude pri Fortitude ubiehať velmi rýchlo. S postavami som spokojný, pretože okolo každého je tieň podozrenia a až do úplného konca som netušil, kto je dobrý a kto je zlý. Pochváliť musím aj nádherné ženské obsadenie v podobe krásnych policajtiek a pracovníčky výskumného ústavu. Herecké výkony sú velmi kvalitné a takmer vždy uveritelné. Dialógy majú takmer neustále rovnakú tématiku, ale vždy sú rozdielne. Často sa tu strieda humor s napätými situáciami, čo mne osobne vyhovovalo a vo Fortitude sa perfektne kombinovali žánre krimi a horor. Ako som už spomínal, prostredie je velmi podmanivé a rôzne zábery z helikoptér len dotvárajú parádny dojem z prírody a ladovcov v okolí Fortitude. Vo všetkých epizódach bola použitá kvalitná hudba a jej žánre sa prelínali od klasických hitov z minulého storočia až po moderné štýly ako napríklad Dubstep. Kamera je vynikajúca. Praktické efekty neboli velmi často potrebné, ale keď sa objavili, vyzerali kvalitne. Masky boli pôsobivé a dobre spracované a krv taktiež vyzerala reálne. V posledných troch epizódach dej perfektne vygradoval a so záverečným rozuzlením všetkých vrážd a záhad vo Fortitude som úplne spokojný. Celkovo mám z Fortitude velmi dobrý dojem a som zvedavý, kedy sa dočkáme slubovanej druhej série. + herečka z The Woman in Black + herec z Dark Touch + herec z Nina Forever + herec z World War Z ()

Série 2 (2017) (S02) 

Mestečko Fortitude sa ešte nestihlo spamätať z tragédie, ktorá ho zasiahla po mnohých úmrtiach, ktoré boli dôsledkom brutálnej epidémie. Jeho štruktúra je narušená a miesto, ktoré bývalo jedným z najbezpečnejších na zemi, je neustále v strachu. Keď sa v meste objaví správa o tom, že bolo pri meste nájdené telo bez hlavy, je každému jasné, že Fortitude je opäť v ohrození. - Druhá séria sa vydarila trochu menej, ako tá prvá, a najviac mi vadilo, že tam pribudli mnohé otravné postavy, ktoré už beztak pomerne nesympatickému obsadeniu z prvej série velmi nepomohli. Hororová stránka je v tejto sérii prezentovaná intenzívnejšie a krvavé scény sú brutálnejšie, ale je škoda, že sa z toho úplne vytratila tá mysteriózna atmosféra, ktorá sprevádzala prvú sériu. Občas to dokonca vyzeralo úplne chaoticky a zdalo sa, že sa tvorcovia nemajú kam ďalej posunúť. Záver sa vydaril len mierne a tvorcovia podla mňa urobili dobre, že to skrátili z dvanástich epizód na desať. Tretia séria ma kvôli tomu úžasnému prostrediu určite naláka k sledovaniu, ale pochybujem, že tvorcovia dokážu priniesť ešte niečo zaujímavé do tých ladových končín okolo Fortitude. + herec z The Messenger + herečka z World War Z + herec z Dark Touch + herečka z The Wicked Within a Don't Hang Up + herec z Creep + herec z The Woman in Black ()

Reklama

Reklama