Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Štyria plavci – hráči vodného póla sa po prehratom zápase ocitnú na dne. Tí zúfalci na dne bazénu dokonca aj bývajú. Aby sa zachránili skúsia prevádzkovať pochybnú živnosť „hodinový manžel" a naozaj opravujú domácnosti rôznym dámam, ale ako sa časom ukáže – nielen domácnosti. Čo sa okolo toho vyvinie a ako na to zareagujú ich partnerky uvidíte vo filme Hodinový manžel. Filmový debut divadelného režiséra a scenáristu Tomáša Svododu rozpráva príbeh štyroch priateľov, vášnivých hráčov vodného póla, ktorí spoločne prevádzkujú bazén. Ten im jedného dňa ako nevyhovujúci vypustí hygiena a štvorica sa razom ocitá doslova na dne. Jeden z nich dokonca na dne bazénu začne aj bývať, keď sa poháda s manželkou a urazený odíde z domu. Z nedostatku príležitostí začnú podnikať ako „hodinoví manželia" a zakrátko si nájdu klientelu medzi miestnymi dámami. Každý z nich má svoju pravidelnú zákazníčku, ale tie majú okrem opráv aj veľmi špecifické priania a potreby. To sa však pomaly prestáva páčiť partnerkám a manželkám našich hrdinov... Takto rozohraný príbeh neskôr graduje nečakanou cestou do Tatier, kde sa všetko poriadne zamotá, aby nakoniec všetko dobre skončilo s množstvom prekvapení. (Continental film)

(viac)

Videá (7)

Trailer 1

Recenzie (475)

paascha 

všetky recenzie používateľa

Česká scénáristická škola je zjevně v koncích. Pokus o vtipný film je de facto kravina ala kameňák, takže ty asi tři vtipy jsou zabaleny nesmyslnou vatou o bazénu a montérkách. Rámec laciného pornoflmu ze sedmdesátých let o nadržené Trudi, která se právě osprchovala, když u dveří nečekaně zazvoní opravář komínů Horst, pobaví už asi jen děti. Škoda Jediná pozitivní věc na celé té blbosti je stále krásnější Jitka Čvančarová ()

Segrestor 

všetky recenzie používateľa

Českou scénu zas tolik nesleduju, ale vím, že mezi všemi kamennými pyčovřeskami se dá najít i celkem důstojnější počiny. Brouk pytlík AKA Hodinový manžel je nepochybně spíš z toho lepšího ranku, ale úplná hitparáda to také není. Film poněkud na Troškův způsob líčí české maloměsto, vykrášlené a plné všemožných archetypů, kteří ale ne zcela napodobují běžné Čechy. Celkově se to jaksi odehrává v jakémsi růžovém bezčasí, kde živnostníci jsou bezstarostní kumpáni, veselé kopy bez zábran, jímž kšefty padají do klína - a zákazníci rovněž pohodoví prima lidi. Zavání to růžovou blbostí a lá Rosamunde Pilcher, nebo snad dokonce i kulisovou šaškárnou střihnutou seriálovou dramaturgií, takže se vám před očima míhají postavy z ulice v růžové zahradě se směšnými, nikdy nikým nepoznanými, problémy, a vy se smějete, jelikož nic jiného neznáte - nebo já nevím. Něco vtipné skutečně je a dlužno dodat, že za to mohou herci svými výkony, ale mnohdy to sjíždí i k mírné rozpačitosti. Když si ale vezmu, že to má být film o balících pro balíky, tak budiž. V tomto smyslu je to velmi podařené. Film neurazí ani náročné, když na to přijde. Cizímu neštěstí se dá smát pořád, co by ne. A když nad tím dál přemýšlím, je to vlastně pohádka pro dospělé. Lidi se půjdou bavit a snít. Kdo má v těhlech sračkách čumět na nějaké existenční drama, he? Zvedám na čtyři hvězdy. ()

Reklama

silentname 

všetky recenzie používateľa

Nemyslím si, že by "Hodinový Manžel" rozbil prekliatie posledných českých komédií, ktoré akosi nie a nie ma rozosmiať. Kde sú tie časy zo 70-tych a 80-tych rokov, kedy tvorcovia skutočne chceli napísať čo najlepšie scenáre, aby sme mali dobré príbehy s dobrým humorom a srdcom na správnom mieste? Kde sa stratili talenty českej kinematografie? Myslím si, že odpoveď vieme sami, no teraz si povedzme niečo o tomto filme. A začnime tým čo sa mi na filme páčilo. V prvom rade mám pocit, že Nina Divíšková je vtipná a kedykoľvek ju vidím, tak mi príde veľmi príjemná. Je to taký typ babičky, ktorú by človek chcel mať aj vo svojej rodine. A sem-tam sa vo filme nájde nejaká tá scénka, ktorá ma presvedčí, že to môže aj celkom fungovať. No tam by som s pozitívami skončil a pozrime sa na negatíva. V prvom rade som akosi nebral vôbec David Novotný v tejto role. Bol presne tak otravný a málo zaujímavý, že som chcel, aby odtiaľ vypadol. Matásek a Polívka sú podľa mňa okey a viac im v tejto role verím, no tiež si mohli dať viac záležať s lepšími scénkami. A čo sa týka Latináka, tak si myslím, že je tu trošku mix. Viem, že vie byť vtipný, no materiál, ktorý tu má mu nedáva moc priestoru. A akosi neviem ako sa do tejto zostavy dostal. Nebral som ani fakt, že sa stali absolútnymi expertami na všetko. Okey, niektoré problémy by som dokázal vyrirešiť asi aj ja, ale keď si to reálne vezmeme, na konci prídu opraviť lanovku. Ako vedia ako majú opraviť lanovku? A potom samozrejme love story. A reálny dôvod prečo sa celý tento film vlastne začne. Hlavná dejová línia je podľa mňa maximálne klišé, otravná, nezaujímavá a mne úplne ukradnutá, či to dopadne v prospech nášho hrdinu. Nemyslím si, že je to dobre napísané, zrežírované je to možno okey, no film ma nevedel moc rozosmiať. Miestami som skôr ostal zhrozený. A hoci tu nebolo nič bolestne zúfalé, tak tu rozhodne nebolo ani nič čo by bolo hodné vášho času. S výnimkou Niny Divíškovej. Hodnotenie: D+ ()

TheDon 

všetky recenzie používateľa

Jarda Kužel, homo Matásek, dědek Bolek, čobol Luke, tlustá Čvančarová, o trochu míň tlustá Norisová ( kurva fix, už jednou jsem Ti v komentářích psal, ať tolik nežereš,asi sis to nečetla nebo co) a spousta tupých předvídatelných rádoby fórků, který zapomenete se záverečnýma titulkama. Jediný světlej výkon je samozřejmě Jardy Kužela, kterej má ten tah na branku vyrýsovanej z dob Okresního přeboru. Za něj a za občasný pousmání se, dva kusy. ()

evanka 

všetky recenzie používateľa

Manželé, zjistěte, jaké to je, když se k vám opačné pohlaví chová jako k domácímu spotřebiči. David Novotný se dostane do finančních potíží a jeho parta kamarádů se mu rozhodne společně s dluhy pomoci zavedením služby Hodinový manžel. Ústřední postavou je David Novotný a hlavním příběhem je ,kromě snahy zachránit zadlužený bazén, krize Davidova manželství. Ostatní postavy jsou ve filmu jen okrajově a jejich charaktery nejsou moc propracované. Nenáročná česká komedie, která neurazí a místy pobaví. Příběh je sestaven jednoduše, žádné složité dialogy ani zápletky. Čekejte happy end ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (9)

  • Titulnú skladbu filmu "All those places" zložila a nahrala košická skupina Peter Bič Project. (De Large)
  • Rok pred vydaním snímky vznikol v Česku podobný amatérsky film, s rovnakým názvom – Hodinový manžel (2013). (PATWIST)
  • V scéne, keď ide Eva Holubová vyšetriť hodinového manžela, Bolek Polívka si má vyzliecť spodné prádlo. Je však viditeľné, že si ho nevyzliekol, ani neskôr keď ho doktorka vyšetruje. (domco10)

Reklama

Reklama