Reklama

Reklama

Mládí vůdce

(festivalový názov)
  • Veľká Británia The Childhood of a Leader (viac)
Trailer 2

Syn jedného z najvýznamnejších lídrov prvej svetovej vojny žije vo Francúzsku so svojou matkou a slúžkami. Otec je neustále zaneprázdnený a má veľa povinností, takže na syna mu veľa času nezostáva. Keďže je Prescott (Tom Sweet) neposlušné dieťa a potrebuje nad sebou pevnú ruku, ktorú zaneprázdnený otec nedokáže poskytnúť, dostáva sa neustále do problémov. Následky vojny sa v rodine neustále stupňujú a rovnako sa stupňuje aj agresivita Prescotta, ktorý sa čoraz viac uzatvára do seba, a stáva sa čoraz väčším problémom pre svojich blízkych. (Marceloo)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (16)

Ikedar 

všetky recenzie používateľa

Dobre sa na to pozerá, je tam výborná hudba, a atmosféra filmu mi tiež veľmi dobre sadla. Problém je však v tom, že filmu chýba akési rozuzlenie. A keď by sa zdalo, že nejaké prichádza, divákovi len viac zamotá hlavu. Nehovorím, že potrebujem mať všetko zrozumiteľne servírované ako na podnose, ale v tomto prípade človek čaká akýsi záver. A keď nepríde, ostáva pri nepríjemných otázkach. Pri záverečných titulkoch som si vravel presne toto. Inak mám podobné filmy veľmi rád. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Priznám sa, že som bol z úvodného intra priam fascinovaný. Čaro tajomna dodáva najmä hudba, ktorá budí akýsi podivný druh rešpektu. Dávno som sa s niečím takým nestretol. Bohužiaľ, tu akoby sa "zastavil čas", respektíve rozsypal piesok z presýpacích hodín. Na dlhé minúty nijak záživné sociálne drama natoľko ovládlo veškeré dianie až som sa pohrával s myšlienkou: pospať si si mohol aj pri vypnutom televízore, zbytočne páliš elektriku. Hlavnou myšlienkou je výchova malého, podivného pankharta, ktorý postupne manipuluje takmer s každým, kto sa objaví v jeho blízkosti, vrátane matky. Samozrejme, jediný kto to vidí, je zaneprázdnená hlava rodiny, ktorej je prednejšia politická situácia než vlastná rodina. Bohužiaľ, napriek tomu, že sa v závere dostane k akému si pohoršeniu v podobe snahy o šokovanie diváka, samotný snímok nemá z hororom spoločné absolútne nič. Navyše ani ako dráma "Childhood of a Leader" nezaujal natoľko, aby sa divák cítil dostatočne frustrovaný. Rozuzlenie je pre mňa groteskou. Samozrejme každý si ho môže vysvetliť po svojom, no na mňa pôsobí ako úplná dementná fraška a aj najmä vďaka nej idem s hodnotením ešte nižšie ako som pôvodne plánoval - 40% ()

Reklama

kori_kori 

všetky recenzie používateľa

po přečtení obsahu na csfd (sakra čeho je chlapec svědkem a o jakém děsivém egu tu je řeč-???) a po shlédnutí ukázky jsem se nemohla dočkat, až se na film podívám ... a teď jsem zklamaná ... úplně to ve mně vře, protože si říkám, že to mohlo být o kus lepší, ta látka je dobrá ... za výkon chlapce dávám hvězdu, za hudbu, která jediná v tom dávala punc "vyšší divnosti, napětí a pocitu teď to bude velký" dávám druhou a ještě přidám třetí za to, že to ve mně vyvolalo emoci a dohnalo k přemýšlení ... ano, je to neposlušnej fracek, kterej vzdoruje a já úplně chápu proč, a kromě toho, že potřeboval pevnou ruku, potřeboval taky lásku, a jedinej, kdo mu ji dal, byl odejit ... a tak si ji vybudoval jinde (anebo jsem to vůbec nepochopila :-)), ale tím se nebudu zalamovat, vždyť mně taky nevadí, že jsem se nekoukala na horor a něco mysteriozního ... jen opravdová škoda, že psychologie postav byla málo propracovaná, do těch 115 minut by se to i vešlo ()

Avathar 

všetky recenzie používateľa

A New Era... Coming-of-age z odvrátenej strany. Znepokojivé. Krásne znepokojivé. Bohaté na interpretácie. Náznaky. Úžasná hudba, kamera a herci. Horor nečakajte. Toto bude ešte dlho dozrievať. Mrazivá alegória, ktorá vyvolá mnoho otázok, odpovede si však budete musieť nájsť sami. Tak to mám rád. (Hodnotenie na csfd veselo ignorujte. Snáď sa film dostane k divákom, ktorí ho dokážu oceniť, bola by veľká škoda, keby zapadol prachom). ()

Baldrick 

všetky recenzie používateľa

No ovšem toto... Hysterická cella, pozérské rozdělení na kapitoly (již jen název poslední mnohé rozesmál), redundantní dobové záběry, komatické finále labilního ega. Škoda, protože vše mezi (většinová náplň) mělo smysl pro atmosféru, barvy, světla a stíny (zkrátka výtvarné pojetí), vedení herců. Bohužel ale zvítězily hormony. A bezradnost. ()

Galéria (37)

Zaujímavosti (3)

  • Film se z velké části natáčel v Maďarsku. (Ajjinka)

Reklama

Reklama