Reklama

Reklama

Slovensko očami cudzinca

všetky plagáty
Dokumentárny / Krátkometrážny
Slovensko, 2014, 10 min

Obsahy(1)

Krátky dokument Slováka žijúceho v zahraničí, ktorý sa vrátil na Slovensko. Muž opisuje svoje pocity zo štátu, v ktorom sa narodil, prezrádza dojmy z prostredia vo svojom okolí a polemizuje nad budúcnosťou "krajiny pod Tatrami". (Marek1991)

Recenzie (2)

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Autora poznám z internetu, lebo píše články na stránke www.aktuality.sk, či sa pustil do takzvanej televízie Bez cenzúry a mal by prispievať aj do Denníka Verejnosť, je to aktivista, ktorý pomáhal organizovať britské protesty Antigorila a Slovensko vníma asi tak ako tu máte možnosť vidieť a počuť, no nie je to najlepší dokument. Iste aj bezdomovci sú vizitka tohto systému, no letisko a železničná stanica sú od seba ďalej ako by ste mohli vnímať z dokumentu, taktiež je príliš osobný, celá tá melanchólia, navyše prejdenie Slovenskom len tak, to nie je veľmi objektívne. Tiež je pravda, že na jeseň, v zime a počas prvých dní jari je Slovensko akoby diera smútku, kde verejné priestranstvá nežijú, proste liberálny kapitalizmus a apatický národ sa starajú len o seba v hektike a svet vnímajú cez ilúziu televíznej obrazkovky. Cez leto to tu ako tak ožíva, no to je asi tak všetko. Autor si nevybral najlepšie obdobie, no to nie je jeho chyba, je to pravdivé, no formou a komplexnosťou nie dobré. ()

Darckol 

všetky recenzie používateľa

Áno, mnoho ľudí má pravdu - takto Slovensko v bežnom reále nevyzerá, všetko tam hralo do karát režisérovi atď. Ale nie, vôbec mi nevadí, že som sa naň mohol pozrieť konečne v pozitívnom svetle :) 7,5/10 Prečo musím mať denno-denne plnú hlavu politických ambícií, káuz a neprávosti? Nenechám si zatieniť niekoľkými blbcami pohľad na to, čo je na Slovensku krásne, a tých, čo sa ho snažia zveľadiť aj napriek polenám pod nohami. Trocha optimizmu mi prospelo :) ()

Reklama

Reklama