Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vietnam v roce 1989, čtrnáct let po skončení války. Christina Noble, žena z Irska, odlétá do Ho Či Minova Města (dříve Saigon) a s sebou si veze svůj dosavadní životní příběh. Ale to lepší má teprve přijít. Christina se dostává do země, kterou předtím ani nebyla schopná "ukázat prstem na mapě". S pár dolary, vysněnou představou a těžce nabytou kuráží se chystá ve svém životě změnit vše. Pro sebe samu i pro statisíce jiných lidí. Film vypráví pravdivý příběh bojovnice za práva dětí, pracovnice pro charitativní spolky a spisovatelky Christiny Noble, která roku 1989 založila nadaci Christina Noble Children's Foundation. (mac000)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (1)

Lenchik 

všetky recenzie používateľa

Posobive dva paralelne pribehy mladej, chudobnej Christiny v Irsku a potom starsej, nezavislej Christiny, ktora hlada svoje miesto pod slnkom v novej krajine. Inteligentny, uprimny film, ktory nezachadza do zbytocnych detailov a cliche. Na svoje si pridu vsetci milovnici Azie a pribehov podla skutocnej udalosti. Veci, ktorymi si hlavna hrdinka v zivote prechadza, carovny, hoci byrokraticky a spinavy Vietnam a realisticke vedlajsie postavy - otec, naoko dobra mniska, recepcny, uchylny cudzinec, to vsetko vyrazne dopomaha k filmovej katarzii. Divak nenutene sympatizuje s bojovnou Christinou a intenzivne preziva jej zazitky, emocie, vrcholy a pady. Christina Noble je silnou zenou, ktora napriek svojim chybam, si zasluzi velky obdiv. ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (3)

  • Film je natáčaný vo Vietname, na autentických miestach, kde Christina žila a pohybovala sa. (Lenchik)
  • Dva roky trvalo presvedčiť Christinu Noble, aby súhlasila s tvorbou celovečerného životopisného filmu a poskytla práva. (Lenchik)
  • Vo filme účinkujú aj vietnamské deti z centier Nadácie Christiny Noble. (Lenchik)

Reklama

Reklama