Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Eylül (Farah Zeynep Abdullah) je krásne dievča, ktoré má všetko. Je očarujúca, hravá a podľa vlastných slov "príliš veselá na to, aby sa zamilovala". Náhle je však účastníčkou dopravnej nehody, ktorá je príčinou chvíľkovej zástavy jej srdca. Keď sa preberie, všetci známi sa uisťujú, či je v poriadku. Eylül si však nemôže spomenúť na posledný mesiac života. Medzitým sa jej spomienky po drobných kúskoch vracajú a tak spontánne odchádza na vzdialený ostrov Bozcaada, kde sa snaží odkryť všetky zahalené stopy a vyplniť čierne miesta v pamäti. Okrem toho ju na ostrove osloví divný samotár (Engin Akyürek), ktorý tvrdí, že je mužom, do ktorého bola zamilovaná. (as-minor)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (3)

Aljak 

všetky recenzie používateľa

V dnešnej dobe je už naozaj ťažké vymyslieť niečo nové na tému straty pamäte a procese spomínania na "stratené dni". Kerem Deren sa o to pokúsil, a musím uznať, že to nebolo vôbec také márne ako som si spočiatku myslel. Akurát, že mi to v mnohom pripomínalo The Vow a neskôr dokonca If Only. Ale oceňujem hlavne fakt, že to nebolo typické predvídateľné romantické klišé, takže podľa mňa práve toto posunulo tento nenápadný turecký film do nadpriemerných sfér. Čo sa týka hereckého obsadenia, na tieto zaujímavé postavy mi nepasoval ani jeden z dvojice vybraných hercov Farah Zeynep Abdullah a Engin Akyürek. Nieže by to nezahrali dobre, ale ich zjav mi k ním akosi vôbec nesedel. Ale odhliadnuc od toho, bolo to naozaj dobré - hlavne to celkové stupňovanie, ktoré dokonalo vyvrcholilo v závere. Nuž, niekedy už druhá šanca nemusí prísť... ()

as-minor 

všetky recenzie používateľa

Klobúk dole pred týmto nenápadným tureckým skvostom. Tento výborne napísaný dojímavý príbeh zasadený do krásneho prostredia na ostrove sa nesie v melodramatickom duchu. Má veľmi sugestívnu atmosféru, ktorá diváka drží v očakávaní. Ten podobne ako hlavná protagonistka netuší, čo sa vlastne deje, čo sa stalo a čo sa pred ňou snažia jej priatelia utajiť. Engin Akyürek zahral svoju rolu famózne. Naivitu, oddanosť, nevinnosť, strach i pocity lásky svojej postavy stvárnil tak uveriteľne, že som mal pocit, akoby ani nebol hercom, ale len prežíval na plátne vlastný príbeh. Bravúrne poskladané puzzle, ktorým na konci nechýba ani jeden dielik skladačky, páč každá drobnosť sa v závere vysvetlí a vytvorí srdcervúci obraz. Toto dielo je ukážkovým príkladom toho, že aj nenápadný a na prvý pohľad možno imperfektný snímok môže byť dokonalý. A tiež toho, že i takto prehliadaná kinematografia, tentokrát turecká (nezahŕňam do nej väčšinu ťažkopádnych telenoviel, ktoré sú podobným „failom” ako naše „sociálne-dramatické” seriály typu Divoké kone) môže vykúzliť vskutku žiarivý klenot do filmovej pokladnice. ()

Reklama

SeanLSD 

všetky recenzie používateľa

"I´m too joyful to fall in love." ___ Rýdzo romantický film či melodrámu som už nevidel celé veky, vyhýbam sa im, práve preto, že ma vždy tak strašne rozložia, ale som si istý, že MALÁ SEPTEMBROVÁ AFÉRA, môj tretí turecký film, je v rámci svojho žánru - aj filmu ako umenia všeobecne - hodne vysoký level. Kredit tureckej kinematografie v mojich očiach po týchto troch dielach prudko vzrástol. ___ 22. 5. 2016, 5. týždeň tureckého filmu, Záhreb ()

Galéria (40)

Reklama

Reklama