Reklama

Reklama

Stárnoucí spisovatelka Vida Wintera požádá mladého autora, aby převyprávěl příběh jejího života včetně tajemného dětství, které prožila v domě Angelfield, jenž v době jejího mládí celý shořel. (Filmbox)

Recenzie (32)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Lea sa živí ako životopisec. Jedného dňa príma pozvanie do sídla ťažko chorej, "slečny" Winterovej. Tá ju na sklonku života žiada o poslednú vec. Vypočuť si jej posledný "13 príbeh". Rubrika prezidenta PZ, "Ako to nespackať" by sa mohla preniesť aj do filmových žánrov. Snímok okrem myšlienky nedisponuje žiadnym z hororových prvkov. Opiera sa prevažne o príbeh, ktorý sa skôr radí do žánru mysteriózna dráma. Preto akékoľvek očakávania fanúšikov hororu sú úplne zbytočné. Je to obrovská škoda. Potenciál vzhľadom k výberu prostredia a solídnemu príbehu bol obrovský. Pokiaľ budem tento snímok hodnotiť ako drámu, nebol síce zlý, no bohužiaľ ani v tomto prípade nijak mimoriadne neprekvapil. Mohli si dať záležať aspoň na atmosfére, keď už "kde nič, tu nič"- 50%. ()

Ryuuhei 

všetky recenzie používateľa

Britská televizní klasika, která se ze začátku opravdu tváří jako nikterak atmosférou neoplývající, ale i tak celkem fajnový horor, než vyjdou najevo zajímavé skutečnosti. I přes obyčejnost a televiznost mě děj docela zajímavě upoutal, tajemný styl vyprávění mi neustále dával chuť vědět víc a výslednou pravdu bych opravdu neuhodl. Chtěl jsem filmu dát šanci s tím, že ho přinejhorším vypnu, ale nakonec jsem nemusel a i reklamy každých cca 20 minut mi tentokrát vyloženě vadily. ()

Reklama

Scaevola 

všetky recenzie používateľa

(náznak spoileru) Nešetřil bych superlativy - skvěle vystavěné a výborně zahrané, přičemž největší díl svých zásluh nese pečlivě vybudovaná atmosféra tichých anglických vřesovišť a ještě angličtějších tudorovských sídel. Jen škoda toho závěru, který je tak krotký, až bych doporučil jít spát přibližně patnáct minut před koncem a nechat se opájet nevysvětleným. ()

Nikki48 

všetky recenzie používateľa

Komu v takomto druhu filmu chýbala akcia odporúčam prečítať si ešte raz herecké obsadenie a stručný obsah. Nenadobudla som totiž pocit, že by medzi hercami figuroval nejaký hrdina akčných trhákov a spojenie spisovateľky životopisov a starnúcej spisovateľky Vidy celkom určite neznie ako podklad k ďalšiemu hitu a lá Marvel, tak sa teda pýtam, čo presne za akciu ste tam, milí nespokojní priatelia, čakali? Knižná predloha je fantastická a neopísateľná a tento film jej zdvorilo a s eleganciu zložil úctu. Postavy, atmosféra a spracovanie príbehu, to všetko patrí k veciam, v ktorých je BBC doma, Anglicko odtiaľ cítiť každú minútu a síce sa nejedná o horor v pravom zmysle, to naozaj nie, ale celkom určite patrí medzi kvalitne natočené snímky. Filmy ako tento nepatria k najvyššie ohodnoteným iba preto, lebo ich nenatočil Lars von Trier, takže v skutočnosti aj dávajú zmysel a nie sú iba zmesou vraj hlbokopointných abstraktných scén a namiesto dvojhodinových úvahách o živote ho naozaj aj ukazujú a prezentujú. ()

Forsberg11 

všetky recenzie používateľa

Veľmi pekne nakrútený no na nejaké hororové scény veľmi skúpy anglický televízny snímok. Lookom vôbec nie lacný, práve naopak, nebyť toho TV Film v zátvorke tu hore ani by som si nevšimol, že toto nie je štandartný kino blockbuster. V rámci možností veľmi potešujúca hororová dráma so zaujímavou zápletkou a atmosferickým prostredím. Anglické vidiecke starobilé sídla majú stalé niečo do seba. Dotvorené ešte o tradičné britské bezslnečné počasie sa jedná o čistú hororovpú kombináciu. Aj keď v tomto prípade nie patrične využitú. V konečnom dôsledku je The Thirteenth Tale "len" taká pohodovka na jedno pozretie. Veľa ľudí to určite poteší, mohých však naopak nezaujme... 65 %! ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (2)

  • Scénář k filmu byl napsán podle stejnojmenné knižní předlohy od Diane Setterfield. (LaCasita)
  • Vanessa Redgrave v tomto filmu ztvárnila roli Vidy Winter a její sestra Lynn Redgrave namluvila postavu Vidy Winter v audioknize Diane Setterfield, podle níž byl tento film natočen. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama