Reklama

Reklama

Harbinger Down

  • Veľká Británia Inanimate
Trailer 1

Skupina študentov a učiteľov z univerzity sa vyberie na lodi Harbinger sledovať život morských živočíchov. Náhodou zachytia neznámy signál a rozhodnú sa preskúmať jeho zdroj. Z vody vytiahnu kus zamrznutého ľadu, v ktorom je vesmírny modul. Netušia ale, čo rozmrazením ľadu spôsobia - a začína sa nemilosrdný súboj proti príšere. (TomX2)

(viac)

Videá (6)

Trailer 1

Recenzie (103)

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Je jasné, že tvorcovia tohoto filmu sa inšpirovali vecou a pobrali znej naozaj dosť. Len aj keď sa snaží akokoľvek, na vec jednoducho nemá. Lod bol dobrá voľba, jej klaustrofobické priestory vedeli vytvoriť atmosféru. Dlhé pohľady na zasneženú loď mali pekný vizual. Najväčšiu chybu vidím v trikoch, boli veľmi zlé spracované, tam sa ukázal nízky rozpočet, lebo aj monštra boli poväčšine snímané v tme. Musím vyzdvihnúť Henriksena, nielen bol jednoznačne najlepším hercom na palube, ale tato rola mu bola ušitá na mieru. Nie som z tohoto filmu sklamaní, ale ani nadšení.Videné v rámci Season Chalenge Tour 2015. ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Je zajímavé jak před releasem se internetem šířili zvěsti, že se bude jednat o poctu starému Thing a jakmile film vyšel a příliš se bohužel nepovedl, tak je okamžitou vykrádačkou.. To jen na okraj. Harbinger Down je tuctový průměr, který má téměř totožné efekty jako Thing z 80. let, myslím, že kdyby si oba filmy vyměnily rok vzniku hodnocení vypadá jinak. Zamrzí absence gore či děsivější atmosféry, klidně film mohl být okořeněn i nějakou lekačkou, ale prostě nic, nesnaživé a málo podmanivé. Škoda promarněný potenciál, na který se čekalo rok. Story 4/10, Atmosféra 5/10, Gore 1/10, Vizuál 5/10, Akce 3/10, Zábavnost 5/10 .55% ()

Reklama

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Kickstarter není špatná věc. Občas z jeho přispěním vznikne podařená záležitost (naposledy např Kung Fury) ale v tomto případě je nám poskytnut důkaz, že ne vždy se takto zadaří. Obvzlášť když se najde kokot co si myslí, že je Carpenter, může klidně do detailu obšlehnout jeden nejmenovaný koncept, co nenažene atmosférou, kterou tam logicky mít nemůže, nahradí levnými CGI efekty jak z filmu od Asylum a spoléhá na to, že mu to někdo sežere a dokonce mu na to dá i prachy... Co dodat teď chci film já, tohle dám z přehledem. Sice ještě nevím co vykradu, abych to mohl nazvat poctou, ale ono už se něco najde.20% ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Ako fanúšik filmu Vec, ktorý je dlhé roky mojim najobľúbenejším hororom som bol na tento malý projekt od tvorcov, ktorí sa netaja, že sú jeho fanúšikmi veľmi zvedavý, ale dopadlo to až príliš rozporuplne. Aj vďaka krátkej dĺžke sa mi na to pozeralo celkom dobre a celkovo mi to tým štýlom prišlo také sympatické, že som si skutočne prial, aby sa mi to veľmi páčilo, ale na to tvorcom chýbal nielen potrebný rozpočet, ale predsa len aj ten talent. Síce hlavná zápletka sa mi páči, ale dejovo mi to neprišlo moc ideálne, vlastne sa tu toho ani tak moc nestane a hlavne o nejakej gradácii sa tu vôbec hovoriť nedá, skôr mi to prišlo, ako sled hororových a dialógových sekvencií bez toho, aby sa to niekam skutočne posúvalo. Obsadenie mi v rámci možností celkom sadlo, najviac samozrejme poteší veterán Lance Henriksen, ale aj ten zvyšok si celkom dokázal získať moje sympatie, ale herecky sú už na tom horšie, vôbec nevedeli predať tú poriadne nepríjemnú situáciu, do ktorej sa dostali, takmer ako by sa nič nepríjemné nedialo. O nejakej atmosfére, alebo napätí sa tiež moc hovoriť nedá a čo sa týka tých samotných hororových sekvencií s netvormi, tak síce sa neubránim čiastočnému sklamaniu, ale predsa len mi viaceré scény a monštrá prišli celkom zaujímavé. Takže kultovej Veci nemôže Harbinger down ani po mnohých rokoch vôbec ničím konkurovať, ale aj tak sa mi to celkom páčilo, tento typ hororu mám rád a minimálne na pomery rozpočtu si tvorcovia hanbu neurobili. 58% ()

Rakosnicek77 

všetky recenzie používateľa

Budete li srovnávat Věc a tuhle hrůzu, tak je to jako rovnat Švýcarsko a Súdán, Bentley a Moskviče. Strašidelný film a to nemyslí vůbec co do děsu a hrůzy. Herecká sestava s dosavadní praxí v ochotnickém divadle v místní sokolovně a trikový team, pracující naposledy nejspíš na filmu Gappa. Režisér by měl uvažovat o angažmá v maňáskovém divadle, protože tohle byl fakt hnus velebnosti. A tak jsem se na film těšil :-( ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (4)

  • 3 066 fanoušků přislíbilo celkově 384 181 $ – v přepočtu téměř 9,66 milionů Kč – a pomohlo přivést film k životu. (Zdroj: kickstarter.com) (ČSFD)
  • V roku 2010 štúdio Amalgamated Dynamics vytvorilo efekty pre film Vec: Počiatok (2011). Scény v ňom však boli nahradené pomocou CGI, a tak sa štúdio rozhodlo natočiť film Harbinger Down s podobnou tematikou. (Marceloo)
  • Film v mnoha detailech navazuje na horor Věc (1982), například, když posádka lodi prochází podpalubím a hledá vetřelce, můžeme vidět stejný hrací automat Chess Wizard jako používá McReady (Kurt Russell) ve filmu Věc. (Scaryman)

Reklama

Reklama