Reklama

Reklama

Anomalisa

  • USA Anomalisa
Trailer 1

Michael Stone sa veľmi úspešne živí ako životný motivátor, teda ako človek, ktorý i tomu najväčšiemu smoliarovi vysvetlí, ako žiť tak, aby sa mal čo najlepšie a bol v živote šťastný, úspešný a spokojný. Dokáže výborne poradiť iným, ale sám sebe nie. Nevie, čo si má počať. Práve pricestoval do Cincinnati, kde má pozitívne motivovať účastníkov kongresu pre pracovníkov zákazníckych liniek. Ubytuje sa v hoteli, ktorý je rovnaký ako všetky ostatné hotely, ktorými za tie roky prešiel a absolvuje sériu naučených rituálov... Pravdepodobne by túto krízu tak ako obvykle zahnal chlastom a spánkom, keby nestretol Lisu Hesselmanovú, nesmierne plachú obchodnú manažérku, ktorá je jeho veľkou fanúšičkou. Lisa vráti Michaelovi chuť do života, predovšetkým preto, že je iná, vymyká sa z uniformity ostatných ľudí. Paradoxom je, že práve táto neschopnosť zapadnúť Lisu samotnú na sebe nesmierne trápi. Chcela by to zmeniť, ale hrozí akútne nebezpečie, že keď prestane byť anomálnou Lisou, tedy Anomalisou, mohla by stratiť i Michaela. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (143)

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

Lost in Translation je len jeden a vždy bude v mojej top 5 a teraz neviem či je len náhoda, že tak často ma napadal tento skvost pri pozeraní Anomalisy. Forma je perfektná a kreatívna (však Kaufman, nie?!:) Nápad s hlasmi je perfektný a kreatívny jak sviňa (však Kaufman, nie?!). To čo priam zaráža v rámci obsahu, je v princípe tá nekomplikovanosť deja, postáv, prostredia (toto, že je Kaufman?!), pričom efekt je (pre mňa) maximálny, Jednoduché, maximálne silné, ľudské, psychologické... s odstupom času a po tom, ako dojem "dozrel" dávam plnú paľbu *****! ()

Sawy 

všetky recenzie používateľa

Ztraceno v překladu podle Charlie Kaufmana. Podivná a podivuhodná metafora života v osamění, bez identity. Nejde jen o bezvadně odpozorované životní detaily a krásné zachycení jednotlivých stereotypů, kterými Anomalisa oplývá. Ten film v sobě má obsažen přesně ten melancholický životní smutek, který jsem naposledy pocítil právě ve zmíněném filmu Sofie Coppoly. A že mi zatraceně scházel! 90 % ()

Reklama

Yoda sama 

všetky recenzie používateľa

Rovnako, ako po Synecdoche, ostávam vykoľajený, len príjemnejším spôsobom. Zatiaľ čo ona bola mätúcim no skvostným tripom o živote a smrti, tu Kaufman, výnimočným vizuálnym spôsobom, ktorý je totálne opodstatnený, jemnými komediálnymi prvkami a dôležitým, vlastnoručne napísaným songom na konci, opäť dokazuje, že je najvýnimočnejším tvorcom posledných niekoľko rokov. A to prostým vyjadrením sa k bežnému ľudskému problému- odcudzeniu sa. Pretože ako jeden z mála dokáže, aj v tak krátkej minutáži, priniesť toľko naratívnej perspektívy, otázok, katarzie a pocitov ohľadom tak "obyčajnej" veci. Za pomoci one night standu s rozbitou japonskou bábikou, samozrejme. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Animák pre dospelých z dielne Charlieho Kaumana? Tak na to som bol poriadne zvedavý. Ale napokon som dosť sklamaný... Tá melancholická atmosféra bola na tom najlepšia, ale inak dosť obyčajný a ničím výnimočný príbeh o mužovi s krízou stredného veku a pochybnosťami o sebe samom, do toho primiešaná paranoická dilema o spiknutí sveta á la Truman Show... a to je vlastne všetko. A o tej zámerne chybovej stop-motion animácii sa radšej ani nevyjadrujem. Maximum: 2 hviezdy. ()

Bachy 

všetky recenzie používateľa

To je tak moc dobře, že film umí pořád být tak ohromně různobarevný. Že i po tolika nakoukaných hodinách a prožitých emocích pořád někdo chodí a všechno to kropí živou vodou, aby z toho rostly kytky úplně čerstvý a úplně jinak smrdící. Anomalisa samozřejmě není tak nahuštěná a tak gradovaná jako slibuje trailer. Krize středního věku se nevyznačuje zběsilým tempem - deprese je mrcha pomalá a táhlá. Jsou slova, která by se v komentářích a recenzích měla zatrhnout a povolovat jen za úplatek a ještě výjimkám, ale tady bych to "přelomová" možná prosadil. A teď se nebavíme o Kickstarteru...to už žádná novinka delší čas není. A už vůbec není pro filmový svět hot topic to, co prožívá hlavní panák. Podstatná je ta lidskost bez lidí...včetně sexu. Ani nominace na Oskary za nejlepší animák nemusí vždy být jen přehlídkou pěti nejlepších pohádek pro děti a dospělé. ()

Galéria (45)

Zaujímavosti (7)

  • Animace scény, ve které mají postavy sex, zabrala režisérovi Dukeu Johnsonovi půl roku, jelikož měl problémy s tím, aby vypadala realisticky a nepůsobila komickým dojmem. (hansel97)

Súvisiace novinky

51. MFF Karlovy Vary

51. MFF Karlovy Vary

09.07.2016

51. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech před chvílí vyhlásil vítěze cen. A tak nezbývá než se ohlednout za již proběhnutým festivalem, který navštívilo přes 13 tisíc… (viac)

Zlaté glóby 2016 - nominace

Zlaté glóby 2016 - nominace

10.12.2015

Pokud nesledujete zahraniční filmové dění, o lesbickém dramatu Carol zřejmě slyšíte poprvé. Právě tenhle film ale vévodí letošním nominacím na Zlaté glóby, a to s pěti důležitými zářezy. Carol bude… (viac)

Reklama

Reklama