Reklama

Reklama

VOD (1)

V roku 1984 boli Amanda (Michelle Monaghanová) a Dawson (James Marsden) spolužiakmi na strednej škole. Pochádzali z odlišných sociálnych pomerov, no aj napriek tomu medzi nimi vznikla osudová láska. Meštiacka spoločnosť im ju však nedopriala. Sklamaná Amanda odišla študovať na vysokú školu a Dawsona zavreli do väzenia. Nevideli sa celé štvrťstoročie, až kým sa nestretli na pohrebe spoločného priateľa Tucka. Dawson žije sám, pracuje na ropných plošinách v mori a tajne podporuje rodinu, ktorú nechtiac pripravil o otca. Amanda je vydatá, matka dvoch detí, ale jej vzťah s manželom alkoholikom, poznačený smrťou malej dcérky, stroskotal. Príležitosť zmeniť doterajší život je na dosah ruky... Ale je to ešte možné? Dá sa prepísať minulosť? A je láska naozaj to najcennejšie, čo môže človek darovať? (TV JOJ)

(viac)

Videá (12)

Trailer 1

Recenzie (172)

Ollie235 

všetky recenzie používateľa

Pěkný romantický příběh se zápletkami jako z telenovely. Od počátku jsem trochu bojoval s tím, že do rolí mladé a starší verze Dawsona byli obsazeni typově odlišní herci, ale v průběhu sledování jsem se s tím tak nějak smířil. Líbilo se mi postupné odkrývaní detailů z minulosti, které citlivě pomáhaly pochopit aktuální vztah mezi postavami. Závěr byl popravdě spíše zklamáním. ()

misulka03 

všetky recenzie používateľa

Romantické drama, které už svými prvními záběry naznačuje, že se nebude jednat o vybočující romantickou podívanou. Uhlazenost, citovost, detaily - typické snad pro kadý podobný film. Ale ano, tady to perfektně sedí, i když originalita silně pokulhává. Upřímně, byla to pro mě relaxační podívaná, která mi celkem sedla a to především skvěle vybranými dvojicemi, mezi kterými to skutečně jiskřilo a to je pro podobný druh film skoro zásadní. Škoda jen závěru, který pro mě osobně byl už moc, nic se nemá přehánět a tady se produkce snažila být až moc dojemná, což mě osobně trochu narušilo celou podívanou. Nicméně nechci si tímto pocitem zkazit dojem z celého filmu, takže to radši vypustím. A když už jsme u toho, ještě jedna poznámka. Dvojice jsou úžasné, ale pokud má film působit kompaktně, tak podobnost mezi herci, kteří hrajou stejnou osobu by byla asi trochu na místě. Bohužel mám obavu, že tady bylo důležitější obsadit známejší jméno než cokoli jiného. Tím však nechci popírat svůj první názor, že samotné dvoji byly skvělé....jen kdyby to nebyly dvojice stejné.... ()

Reklama

eLeR 

všetky recenzie používateľa

Ja by som strašne chcela vedieť, čo na Sparksove nové knihy hovorí jeho manželka, keď ich dopíše. Mne on totiž príde, že sám seba vykráda. Film sa pozeral v pohode, príbeh tak nejak predvídateľný, hudba dobrá .... herecké výkony nevyrovnané. Niektoré repliky boli fakt výborné ... aj napísané a aj zahraté, ale niektoré som hercom absolútne neverila. Jasné, že mi slza vypadla, však nie som zo železa a nech nežeriem dávam tri hviezdy ... ale ... Braceyovi veru mohli umyť vlasy. 2,5* ()

jasanka 

všetky recenzie používateľa

Tak blbý film jsem už dlouho neviděla. Příšerně překombinované. Ale opravdu příšerně. Až do posledních patnácti minut bych děj popsala jen jako "nudaaaaaaaaa", postavy mi byly úplně ukradené. Ale to, co se dělo potom... Prostě děs. Knihu jsem nečetla, tak nevím, nakolik se držela originálu, a je mi to jedno. Uffff.... ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Typická "sparksovka", až to človeku už časom akosi zovšednie. Tak ako aj v ostatných filmoch podľa Sparskovej predlohy, aj tu hrali hlavnú rolu klasické veličiny: silná Láska vs. neprajný osud, konfrontácia minulosti a prítomnosti, napokon vyúsťujúca do zlomového (väčšinou tragického) záveru, ktorý by mal pôsobiť vysoko prekvapivo. Bohužiaľ, to najlepšie už má Sparks asi za sebou, ale tak stále je to aspoň taký lepší priemer, aspoň čo sa týka žánru romantickej drámy. Čo sa týka priamo The Best of Me, bol som úprimne zvedavý na zápletku a všetky okolnosti, ktoré budú príbeh sprevádzať. Napokon to nebolo v podstate nič prevratné, ale tak ušlo to. Navyše postava Dawsona mi prišla dosť nesympatická, hoci to nemal v živote ľahké, už len kvôli debilnej "rodine", v ktorej vyrastal. Ale načo tá zbytočná pomsta? Prečo tá ignorácia Amandy, ktorá bola očividne ochotná čakať a navštevovať ho? Čo si akože Dawson myslel, že tou svojou ignoráciou Amande pomôže k lepšiemu životu? To bol až taký tupý, že si neuvedomil, že ona sa ho vzdať nechce a chce byť jeho oporou? Toto jeho pseudo obetovanie bolo fakt "úchvatným" príkladom márnotratnosti... K tomu asi len toľko: Niekedy nás ľudia opúšťajú preto, lebo nám nechcú ublížiť. Ale neuvedomujú si, že svojou neprítomnosťou nám ubližujú zo všetkého najviac. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (12)

  • Když Dawson (James Marsden) spravuje Amandě auto, otevře kapotu a položí si dovnitř knihu. Po chvíli kapotu zavře a knihu už nevytáhne. (pityty)

Reklama

Reklama