Reklama

Reklama

Zmýšľanie vysokoškolského profesora Radissona čelí výzve zo strany nového študenta Josha, ktorý na rozdiel od neho verí, že Boh existuje.
Pre profesora filozofie Radissona (Kevin Sorbo) je náboženstvo nepríjemnou témou, pretože jeho matka – kresťanka – zomrela, keď mal dvanásť rokov, hoci sa modlil k Bohu a prosil ho, aby ušetril jej život. Aj tento zážitok ho motivoval k rozsiahlemu štúdiu filozofie, ktoré ho vynieslo medzi najlepších mysliteľov. V rámci svojich kurzov sa však téme náboženstva nemôže vyhnúť, ani keby chcel. Dilemu a svoj hnev na Boha rieši tým, že svojich študentov žiada, aby citovali Nietzscheho výrok „Boh je mŕtvy", pričom za odmenu ich z tejto témy neskúša. Keď sa tomuto prístupu vzoprie jeden z nových študentov menom Josh (Shane Harper), Radisson od neho požaduje dôkaz, že Boh nie je mŕtvy. Sľúbi mu, že jeho eseji nebude oponovať, no Joshova oduševnenosť a pevnosť jeho viery, ktorú demonštruje aj tvrdením, že neexistenciu Boha nemožno dokázať, predstavujú pre Radissona ťažkú skúšku nielen v profesionálnom, ale hlavne v osobnom živote. (Incantator)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (66)

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Komedie? A kde jako? Tady se budou smát jen zapálení křesťané, jak to těm ateistům zase nandali. Přesně tak je totiž film koncipován. Mladý student, věřící křesťan, to strašně natře profesorovi, který je hloupý nevěřící pes. Ta polarizace obou táborů, ateistů a teistů, byla v tomto případě až neskutečně směšná, protože nevěřící lidé zde byli vykresleni jako zabednění a netolerantní tvorové, zatímco věřící jako jejich oběti hlásající lásku a pochopení. Začalo to sice docela slibně a já se těšil na vypjaté hádky na univerzitní půdě, kde po sobě obě strany házejí smysluplné argumenty, ale to se nestalo a film se propadal hlouběji a hlouběji do agitačního bahna. Pravda, ta argumentace křesťana Joshe měla něco do sebe a já jako agnostik s jeho tezemi nemám problém, ale bez oponenta to bylo strašně jednostranné a časem to lezlo na nervy. Pořád čekám, kdy se téhle látky chopí někdo, kdo dá oběma stranám stejný prostor. 30% ()

Una111 

všetky recenzie používateľa

Více než o existenci Boha, pochybuji o existenci tak statečného mladého člověka, který by dokázal natolik neohroženě obhajovat svou víru a dát v sázku vše jako hrdina tohoto filmu: pokračovaní ve studiu, lásku své dívky i svoji prestiž mezi ostatními studenty. - Ale vážně: Bez vzdělání ve víře není možné své náboženské přesvědčení obhájit! A zkuste se dnes a u nás zeptat nějakého věřícího člověka - věk ani denominace nerozhoduje - v co vlastně věří! Kromě laciných a plytkých blábolů se nedozvíte nic. Navíc ze strany současné katolické církve se takovému evangelizátorovi a statečnému obhájci víry žádné podpory nedostane, spíš se může dočkat nařčení z proselytismu. Jedno je ale jisté: Bůh není mrtev! Mrtvá je jen víra mnohých! Film je možné shlédnout zde: http://gloria.tv/media/7hJAjoRqK7S ()

Reklama

Pat.Ko 

všetky recenzie používateľa

1 800. HODNOTENIE!!! Príbeh sa zameriava na mladého študenta, Josha, ktorý sa musí vysporiadať s výzvou preukázať existenciu Boha vo svojom filozofickom kurze, ktorý vedie ateistický profesor. Táto súbojová dynamika poskytuje divákom pútavý pohľad na konflikty medzi dvoma rozdielnymi "tábormi". Postavy vo filme sú dobre vykreslené a viaceré z nich predstavujú rôzne aspekty a perspektívy viery. Ako divák sa môžete stotožniť s rôznymi charaktermi a ich osobnými bojmi. Z technického hľadiska je film dobre zrealizovaný, s dobrým kamerovým spracovaním a hudobným podkladom, ktorý skvelo zapadol do atmosféry príbehu. Niektoré scény môžu byť predvídateľné, ale celková kvalita produkcie je solídna. 8/10 ()

laik_60 

všetky recenzie používateľa

Nedivte sa zarputilým ateistom nízkemu až "odpadovému" hodnoteniu. Ani naopak prokresťanským vyšším hodnoteniam. Pravda je niekde uprostred. :) To čo film "nastoľuje" nechávam bokom (v závere sa k tomu dostanem). Vo filme ma zaujala hneď z úvodu sympatická pesnička s takým fajn skoro Mumforďáckym refrénom a bendžom, ktorá vysoko, vysoko prevyšovala toho "spievajúceho černocha" na koncerte. Tiež téma školského prostredia vo filme býva pre mňa často dôvodom, prečo po filme siahnem. Z hercov bol celkom slušný Sorbo, ale aj mladý Harper dosť obstojne zahral "slušňáka“. Ale to je asi všetko. Celý filmový projekt má charakter „ňjúejdžadsko-protestantského -} prvá časť slova je od NEW AGE) zámeru propagandistickou a populárnou formou dokázať existenciu Boha. Do filmu zakomponovali niekoľko príbehov a sentimentálnych scén od slušného chlapca „obhajcu viery", cez príbeh profesora ateistu ktorý nakoniec Boha prijal, kňazov, arabskú konvertitku, úspešného podnikateľa a jeho rakovinovej priateľky všetci napokon dostali správu, že boh nie je mŕtvy. Či sa to tomu filmu (projektu) podarilo, vidno aj na hodnoteniach užívateľov csfd, ktorí film videli. hihi. No a môj sľúbený zámer? Som lump. Mám kopec nedostatkov. Mám rád život a slobodu. Mám rád svet a ľudí , hudbu a prírodu, keď sa hnevám kľajem ako sedem írskych námorníkov. Často hromžím a „bohujem“ čo ma všetko postretáva , napriek tomu som rád, že je tu niečo v čo sa dá veriť, dúfať, spočinúť keď už nevládzem, ostať keď už bude po všetkom. Pre mňa je to On, večný a živý, a k svojmu presvedčeniu takýto film nepotrebujem. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Film má svoje predsudky, asi tak ako každý film orientovaný na nejakú skupinu. Je niekedy domýšľavý a možno niekedy zdanlivo nelogický. Na strane druhej cieľovku poteší, prinesie jej presne to posolstvo, ktoré má, za lacný peniaz zároveň podráždi presne tých, pre ktorých film určený nie je. Aj to je reklama. A tiež je pravda, že tí všetci, čo kričia Boh je mŕtvy, ako Nietsche, sami už mŕtvi sú, alebo ich to čoskoro čaká. Film má spracovanie možno nie najdrahšie, ale má v sebe aj silné scény, ktoré materialista v živote nepochopí a preto ho ani nemusí pozerať a rovno vrazí odpad. ()

Galéria (18)

Zaujímavosti (17)

  • Keď Mina stojí v dverách domu svojej matky, má veľký náhrdelník. V ďalšej scéne, kde kľačí po boku matky, náhrdelník zmizol. (Pat.Ko)
  • Väčšina filmu bola točená v Louisiane, avšak scéna koncertu v Houstone sa nakrúcala v Texase. Celý film bol natočený v priebehu 20 dní. (Martyska)
  • Scenár filmu bol inšpirovaný súdnymi procesmi týkajúcimi sa otázky toho, či kresťanská viera má miesto na univerzitách, a knihou "God's Not Dead: Evidence for God in a Age of Uncertainty", ktorú vydal Pastor Rice Broocks. (Arsenal83)

Reklama

Reklama