Reklama

Reklama

Babovřesky 3

  • Česko Babovřesky 3 (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Komédia Zdeňka Trošky je úsmevným obrázkom zo života na súčasnom vidieku, ktorá s nadhľadom a komediálnou nadsázkou tak trocha v duchu Slnko, seno sleduje kopiace sa nedorozumenia a súhry náhod, ktoré poriadne zamotajú hlavu dedinčanov. V príbehu nechýba láska, žiarlivosť, závisť, intrigy a taktiež aj vtipné okamihy, v ktorých sa niektorí určite nájdu. Príbeh začína tam, kde druhý diel skončil: Horáčková vybieha z domu oproti mladej dáme, ktorá prišla do Babovřeskov. Miestne drbny, ktoré sa zbehli, v nej spoznali sestru Glóriu. Tá sa (po vzore farára Petra) rozhodla vystúpiť z rádu a zostať v Babovřeskoch. Zápletka sa točí okolo pomsty starostu Stehlíka a miestnych hospodárov Horáčkovej... Do dediny sa vracia kontrolór Dodo. Nie je sám, prichádza s ním jeho manželka, ktorá Stehlíkovi zaistí dotáciu, vďaka ktorej starosta môže poslať všetkých sedem miestnych drbien k moru... Akcia „likvidácia báb" začína. A nad tým všetkým bdie nový farár, ktorý prišiel do dediny nahradiť pátra Petra... (Continental film)

(viac)

Zaujímavosti (6)

  • Tereza Bebarová, jež ztvárnila Drahoslavu Dočistilovou, je v závěrečných titulcích uvedena jako „Nesmysl“. (rakovnik)
  • Budovatelská píseň, již zakazuje starosta (Pavel Kikinčuk) své dceři pouštět, je „Zpěv svobody“. (rakovnik)
  • Kromě jihočeských lokací štáb natáčel i v tureckém Side. (jenik71)
  • Filmový likér "Uršulum proti šakalům" ve skutečnosti neexistuje, nicméně režisér Troška je držitelem ochranné známky, aby se mohl podílet na případném zisku možného výrobce. (rakovnik)
  • Ve scéně, kdy Jarmila Bursová letí na padáku, ve skutečnosti stála na zemi, kameraman ležel pod ní v písku a pomocníci drželi ve vzduchu padák. Ve skutečnosti chtěla opravdu letět, ale tvůrci to kvůli bezpečnosti nedovolili. (Busmart)

Reklama

Reklama