Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keď v Brazílii vládol militaristický režim a všetko, čo sa vrchnosti nepáčilo, bolo cenzurované, rozvinul sa milostný príbeh nevšedného páru: mladého vojaka, slúžiaceho režimu, a výstredného kabaretného umelca, ktorý svojimi scénkami spolu s ostatnými hercami kabaretného klubu vyjadrovali odpor voči vtedajšej politickej situácii. (Mishqo)

(viac)

Recenzie (2)

Mishqo 

všetky recenzie používateľa

Také my to prišlo nejaké rozhárané, ale oceňujem vyjadrovanie politických názorov protagonistov prostredníctvom výstredných kreácií. Ale chýbala mi nejaká väčšia hĺbka a nejaké to zaobalenie, aby film aj navonok pôsobil ako zmysluplný celok. ()

jiri.twist 

všetky recenzie používateľa

Tvůrce filmu Hilton Lacerda se vrací zpět o 35 let do svého rodiště Recife, metropole východní Brazílie. Co mohu na filmu ocenit je především to, že si na nic nehraje a je 100% brazilský. Ta originální brazilskost na nás dýchne všemi filmovými prostředky, a to je velké plus, navíc do toho i tak trošku tehdejší "politiky", velmi slušný herecký výkon Clécia (Irandhir Santos), delší erotická scéna mezi Cléciem a Fininhem je tak vkusná, jako u málokterého filmu. A i když se na první pohled může zdát příběh trošku rozháraný a nedominující (proto raději dávám "jen" Spíše doporučuji), já už jsem se musel na film podívat podruhé a objevil jsem celou řadu drobností, které mi napoprvé unikly a i některé výborné výstupy "neherců" ... 7898 ()

Reklama

Reklama